Антицелулитен масаж у дома: основите. редовният

По някаква причина много от пълнолетните жени смятат, че "портокалова кора"Те засягат само тяхното тяло, но тънките и тънки жени не се сблъскват с целулит и в същото време са много грешни.

Целулитът не се докосва само до мъже, но женския пол се подчинява на действието на този враг на красивото тяло, дори в детството, и вие можете само да го борите редовно изпълнение на определени изисквания, включително използването на антицелулитен масаж у дома.

Искате ли да проверите в какви области на тялото има целулит? Изстискайте изследваната зона с двете си ръце и вижте дали има хълмове и кухини върху нея. Това е целулита.

Он может быть на животе, боках, ягодицах и бедрах. Встречается, что «портокалова кора» на ногах буквально свисает на колени.

Ръцете също страдат от целулит, понякога в горната си част се образуват мазни "фенерчета".

Каква е основната причина за появата на "портокалова кора"

Основният "убиец" на красивата женска кожа - хормонален естроген, която се произвежда в множествено число в тялото на жените, активизира дейността си по време на пубертета, менопауза, бременност и стресови ситуации, които не са толкова редки в живота ни.

Адипозната тъкан играе ролята на защита и запазвайки водата в тялото, тя започва да расте, главно отстрани и стомаха, като измества колагена.

Ако не обърнете внимание на провала на хормоналния фон във времето, ще трябва да се борите с целулита както в корема, така и на бедрата, така че на повърхността на ръцете и краката, то просто пълзи около тялото, тогава ще трябва да приложите целия арсенал от антицелулитна програма.

Хромонът естроген паралелно:

Натрупва течност в тялото;

• потиска изтичането на лимфата;

• забавя обмяната на веществата;

• предотвратява отстраняването на токсините.

Една от основните причини за появата на целулит са диетите, когато тялото изпитва "люлка" от загуба на тегло и наддаване на тегло.

Прекомерната страст за кафе, алкохол и никотин също допринася за унищожаването на красотата на кожата на тялото.

Ако сте напълно изоставени от физическата усилие, ходене, а след това изчакайте за посещение на целулита, който ще трябва да се отървете от дълго време.

Какво влияе върху успеха на антицелулитния масаж у дома

Искам да разочаровам тези, които мечтаят за 10-15 сесии антицелулитен масаж, за да се отърват от досадния "портокалов пилинг". Не вярвайте на високи реклами за чудодейни шкафове, техники и масла.

Този процес е дълъг, постоянен, но животът се променя. Обучението, правилното хранене скоро ще даде резултати под формата на загуба на тегло и подмладяване на цялото тяло и постепенното изчезване на целулита.

Борбата с целулитните отлагания ще изисква много време, усилия, търпение, промени в начина на живот и без антицелулитен масаж у дома е абсолютно необходимо.

тук 4 основни правила, които са задължителни, ако искате да имате перфектна кожа.

- Вода. Ежедневно трябва да пиете 1,5 -2,5 литра (в зависимост от теглото - 30 мл на 1 кг тегло), чието количество и необходимост не се обсъждат дори. Докато бъбреците не започват да изваждат точното количество течност и затова се нуждаят от вода за отстраняване на излишното количество от тялото, е невъзможно мазнините да изчезнат.

Спомняме си, че пием преди хранене и 1,5 - 2,0 часа след хранене. Чай, кафе, компот е храна.

- Правилното хранене. Това е написано много, но кой го прави във войната, както във войната. Решаваме да ядем 5 пъти на ден, като се отказваме от картофи, брашно и сладкиши. Можете да оставяте едно хормонче от радост да се яде, оставяме черен шоколад за кафе, което просто се наслаждаваме.

С балансирана диета, парче пиле или риба с порции и зеленчуци е не само вкусно, но и голямо влияние върху метаболизма.

Мляко, кефир, извара, яйцата трябва да бъдат постоянно на масата ви. Във всяка фитнес зала получавате приблизително меню за трансформацията на тялото.

- Физическа активност, Всеки, който поне веднъж посещава фитнес залата, става постоянен почитател. Ако не можете да работите с треньор, намерете програмата в YouTube и работете у дома всеки ден, от половин час до час, разпределяйки върха, корема и краката в дните.

Елементарно клякане 30 пъти с 3-4 подхода през деня може да издърпа мускулите на бедрата, да направи еластичен задник.

Вдигнете главата си гордо, натиснете ръбестите ръце настрани, имитирате позицията на скиора, вкарвате въздух през носа, докато стомаха изпъква, когато клякате, издишайте внезапно въздуха, издърпайте стомаха. Застанете наполовина клякайки, постепенно издишвате въздуха и още по-здраво дърпате стомаха. Повтаряме 30 пъти.

Доказано е, че мазнините от корема листват само с респираторна гимнастика, така че те привличат в стомаха и го държат под стрес при всяка удобна възможност.

- Препоръчва се антицелулитен масаж провеждайте редовно, За начало можете да използвате услугите на професионална масажистка, за да се запознаете с всички техники. След това трябва редовно да провеждате антицелулитен масаж у дома, 2-3 пъти седмично, така че трябва да овладеете техниката на самочувствието.

Антицелулитният масаж у дома ще бъде по-ефективен, ако редувате изработването на ръцете, бедрата и корема в дните, след което процесът ще бъде непрекъснат, докато проблемът изчезне.

Основните етапи на антицелулитния масаж у дома

Всички мои пациенти страхуват много от болка и синини от използването на чудо - банките преди първата сесия, особено ако те вече имат тъжно преживяване. Искам да ви уверя, че доброто затопляне, това триене и месене ще подготви почвата за изработване на кожата без болка, особено без натъртвания.

Да се ​​провеждат процедури у дома за борба с целулита трябва да бъдат подготвени:

• антицеллюлитное масло;

• чудо - банката;

• Твърди, могат да бъдат плат, ръкавици.

Антицелулитният масаж у дома може да се направи за ръцете, краката, бедрата и задните части, корема, но последователността на изпълнение винаги е една и съща: загряване, ръчно месене, обработка на буркана и скубане, а по желание и мед.

Ръцете се масажират от лактите до раменете, краката и бедрата - от коленете до задните части.

Магарето и задната част на бедрата са по-удобни за работа, коленичи.

Когато масажирате стомаха си, не забравяйте да поставите подложките под коленете си, така че те са в леко извито състояние.

Преди загряването, налейте малко масло върху ръцете си, разтрийте го и започнете да ударите проблема с кожата. Всички движения се извършват в кръгови и зигзагови движения, постепенно увеличаване на налягането и скоростта на смилане.

Ако е необходимо, добавете масло, така че ръцете ви лесно да се плъзгат.

Массаж живота ние започваме да правим от пъпа до периферията. Продължението се извършва с кръгово движение с четири пръста от двата ръце по посока на часовниковата стрелка.

Натриваме кожата под формата на засенчване с кокалчетата на пръстите. Ние изучаваме линиите от центъра до ребрата, отстрани, до зеничната част.

За шлайфане и по-нататъшен масаж на страните коленете трябва да бъдат леко наклонени в обратна посока от масираната страна. Работим с пръстите на едната ръка и опорната основа на другата, опитвайки се, излишното отстрани да се премести в центъра. Това ще отнеме 5 - 7 минути.

Чувствайки топлината по цялата повърхност на корема, отидете на месене. Поставяме палците в центъра на пъпа, а четири хващат кожната възглавница и я месят, стискайки, за да понесе болката. Проучваме в кръг.

След това откъснат кръв преминава през слоя мазнини през коремната повърхност, съгласно схемата, описана по-горе, като осигурява разцепването на туберкулите "портокалова кора". За по-добра адхезия на пръстите и кожата използваме ръкавици от тъкан. Месене може да продължи до 10 минути.

Важно! При наличието на къртици на тялото те трябва да се избягват с масаж.

Чудото - бурканче ще помогне с антицелулитен масаж у дома

Когато почувствате, че кожата е станала еластична и можете да работите с нея като с тесто, тогава вземете чудо в ръцете си - буркан със силикон. Предпочитам меката кутия за:

• Не боли кожата като стъкло;

• не оставя натъртвания;

• Лесно е да настроите интензивността на изтегляне на кожата във вакуумната кухина.

Когато работите с това силиконово чудо, пръстите са починали, бурканът просто се плъзга над добре омазненото тяло, като се извършва смилане и месене.

Вакуумен буркан

С помощта на вакуум се осигурява кръв от кръв, което има положителен ефект върху разграждането на подкожна мастна тъкан.

Коремът се масажира според същата схема като триене, отстрани всички движения се извършват нагоре и надолу. Десет минути е достатъчно, за да масажирате корема с бурканче.

Когато ръцете и краката се масажират, бурканът се движи нагоре и надолу, през и без да докосва вътрешните части, където са разположени лимфните възли. Само чудо - банката може да се справи с "фенерчетата" на ръцете с редовен антицелулитен масаж у дома.

Използваме мед за антицелулитен масаж у дома

Ако решите да използвате всички масажни арсенали срещу целулита, използвайте мед, чиито уникални качества не само допринасят за притока на кръв и изтичане на лимфа, но също така имат благоприятен ефект върху храненето на кожните клетки. След излагане на мед, кожата става гладка и кадифена.

Намажете тънък слой мед, разбира се, течност (захаросани трябва да бъде леко затоплен във водна баня), и да започнете масаж. Сухите ръце са плътно притиснати до кожата за няколко секунди и се отдръпват. Преминаваме малки части от цялата проблемна област.

Меден масаж на ръце, крака отнема 5 минути, а след това със стомаха и страните трябва да работят в продължение на поне 10 минути.

Постепенно медът ще се превърне в бели бучки и ще изчезне. Не бързайте да я измиете, след като завършите масажа. Ако времето допуска, покрийте покритите с мед области с хранителен филм за 20 - 30 минути. Медната обвивка ще работи като парна баня, разделяща мастни туберкули.

Искам да отбележа, че тъй като проблемните области се разработват, след известно време целулита туберкули ще станат по-забележими и по-осезаеми, не се паникьосвайте. Това означава, че процесът е започнал и мазнините започнаха да се концентрират в отделни бучки, които по-късно ще изчезнат.

Имайте търпение и резултатите няма да ви държат чакащи! Можете да започнете да се борите с целулита на всяка възраст, най-важното, да го донесете до победния край и в това ще помогнете на антицелулитния масаж у дома.

Кой е забранен да прави антицелулитен масаж у дома

Какво не би било изкушението да придобиете идеална фигура, не забравяйте, че е строго забранено да се правят масажни процедури с такива заболявания:

• всякакъв вид онкология, независимо от местоположението, защото не знаете къде отиват метастазите;

• кожни заболявания;

• тромбофлебит;

• склонност към кървене;

• по време на менструация;

• в присъствието на камъни в жлъчния мехур и бъбреците.

Никаква красота не струва риска от живот!

Share:
Comments