Масло от тия в аденоиди: индикации и противопоказания.

Аденоидите са широко разпространено инфекциозно заболяване на назофаринкса при деца на възраст от 3 до 8 години. Ако едно дете често страда от хрема, лекарствата не помагат да се елиминира този проблем, тогава най-вероятно има възпаление на аденоидите. В допълнение към традиционните медицински методи за лечение на такова заболяване, например, медицински, хирургически методи, масло от thuya доста ефективно се справя със задачата.

Характеристики на състава на масло от thuja в аденоиди и неговите лечебни свойства

Аденоидит може да се появи при деца на възраст от 1 до 14 години. Назофарингеалният сливиц на организма на детето постоянно се опитва да устои на различни инфекциозни заболявания. В резултат на това в повечето случаи започва да се разширява, носните лумени частично или напълно се припокриват и студен въздух през устата започва да навлиза в дихателните пътища. Разширените аденоиди имат свободна тъкан, която е идеално място за размножаване на различни бактерии. Поради това децата започват да страдат много по-често с бронхит, тонзилит, фарингит, тонзилит, хроничен стадий на развитие на ринит.

Дори в XIX век са открити лековити свойства на конусите от иглолистни тюджани. Оттогава екстрактът от растението се използва широко при производството на хомеопатични лекарства, както и при лечението на туберкулоза, астма, респираторни заболявания и настинки, за да се спрат кръвоносните съдове, да се подобри общия тонус на тялото и да се възстанови здравината.

Съставът на смолистото масло е представен от такива основни полезни съставки:

• танини;

• флавоноидами;

• пинипкрин;

• tuinom;

• аромадендрин;

• дъскорезница;

• пинин;

• сапонини;

• ароматическими смолами;

• Токсицилин.

В допълнение към тези вещества съставът на thuja е наситен с витамини и различни микроелементи, които, действайки заедно, спомагат за борбата с аденоидите при децата. Tui масло в аденоиди също служи като превантивен агент и предотвратява развитието на други заболявания, в резултат на възпаление на назофаринкса.

Поради такъв наситен състав се проявяват следните мощни свойства на маслото:

• противомикробное;

• антисептическое;

• Изцеление;

• анестезиране;

• отхрачващо средство;

• противовъзпалително;

• Тониране.

Ароматно масло от thuja има вазодилатиращ ефект върху тялото, което допринася за бързото възстановяване на дишането през носа. В същото време, thuya масло е в състояние да действа като най-силен имуностимулант, да засили имунитета, който положително се отразява на съществуващата болест на аденоиди. Процесите на възстановяване на епитела се ускоряват, ходът на химичните процеси в назофаринкса се нормализира, така че дори е възможно да се отървем от хроничния синузит.

Индикации за употребата на масло от thuja при аденоиди при деца

Започнете лечение с извличането на иглолистна thuja стриктно след официалното потвърждаване на диагнозата. Основните признаци на аденоидите при децата са:

• проблеми с дишането на носа;

• постоянно преследване на настинка;

• дефекти в възпроизвеждането на звука под формата на носни гласове.

Ако подобни симптоми се открият при деца, е необходим медицински преглед. Много е важно правилно да се определи етапът на развитие на заболяването: в началните етапи, масло от tuja трябва да се използва целесъобразно, в края на етапа само хирургическата интервенция ще помогне за решаването на проблема.

Има три основни етапа на развитие на аденоиди при децата:

• увеличение на сливиците покрива от 30 до 60% от кухината на лумена на назофаринкса. Това се подхранва от симптоми като хъркане, подуване, отворена уста по време на сън;

• сливиците покриват повече от 60% от вътрешния отвор на носните канали. Симптоми: говорене в носа, силно хъркане, постоянно дишане през устата;

• сливиците се увеличават, така че напълно да блокират задните носни канали. Симптомите са същите като при предишните етапи, но могат да се развият и апнея, възпаление и заболявания на ушите, деформация на черепа на черепа в най-пренебрегваните етапи.

Маслото Tui в аденоиди от първите два етапа ще помогне да се елиминират симптомите на заболяването, да се засили имунитета и да се предотврати повторното развитие на болестта.

Начини за използване на масло от thuja за аденоиди

Ароматно масло от thuja в аденоиди при деца се използва често поради голямата ефикасност на лекарството. Само след няколко дни плодотворно лечение се появяват първите резултати: състоянието на назофаринкса се подобрява, ходът на химичните процеси се нормализира, повредената епителна тъкан постепенно се възстановява.

Лечението на аденоидите се извършва с хомеопатично масло от 15% thuya, което е необходимо капе в носа 2 капки във всяка ноздра. Ако се използва етер за лечение, трябва да се разрежда с вода в съотношение 1 до 7. В чиста форма етерът не може да се използва, то е твърде токсично за тялото.

Лечението на аденоиди с thuya масло е дълъг процес. Използвайте маслото в продължение на поне 1,5 месеца, след което можете да вземете почивка в продължение на 1 седмица и да възобновите курса на лечение. Преди да използвате масло, носът трябва да бъде подготвен правилно. За да направите това, изплакване с готов продукт на основата на морска сол или домашен солен разтвор, който се приготвя от 1 супена лъжица. топла вода и 1 чаена лъжичка. маса сол.

Ефективността на средствата за превенция ще зависи от общото здравословно състояние на организма, така че можете да пиете витамини успоредно или по други начини, за да укрепите имунитета.

Друг ефективен начин за използване на екстракта от thuja в аденоидите е вдишване. Рецепта за приготвяне на лекарствен състав:

• 200 ml вряла вода;

• 3 капли масла туи.

Изходната пара трябва да се вдишва през носа за 15-20 минути. Не е нужно да покривате главата си с кърпа по време на процедурата.

Няколко примера за режими на лечение на аденоиди при деца с тиуда масло:

1. • 2-4 капки масло трябва да се разграждат във всяка ноздра до 3 пъти на ден. Ако използвате готово лекарство от Tuya, трябва да използвате дозата, посочена в инструкциите. Обработеният по този начин начин не може да бъде повече от 6 седмици.

2. В предварително изплакната носна кухина капнете 4 капки лекарства сутрин, следобед и вечер. Продължителността на лечението е 14 дни. След това се прави прекъсване за същия период и курсът на лечение се повтаря.

3. Можете допълнително да използвате Protargol. Няколко капки от лекарството трябва да попаднат в назофаринкса 2-3 пъти на ден. 15-20 минути след "Протаргол" можете да отидете на втория етап - вдигнете носа с 2 капки екстракт от туйа за всяка ноздра. Според тази схема е необходимо да се лекуват аденоиди в продължение на 1 седмица. Втората седмица трябва да се състои от редуване на "Protargol" и "Argolife" със сребърни йони съгласно предишната технология. Третата седмица точно повтаря редуването на първата седмица и така нататък. Общата продължителност на лечението е 1,5 месеца.

Ароматерапия с масло от туя за аденоиди при деца

За да се облекчат симптомите на аденоидите и да се позволи на детето да диша през носа, в стаята за нощта може да се постави ароматна лампа с добавено масло от шишарки от туя.

Ако детето е в първия стадий на заболяването, този метод ще помогне ефективно да преодолее аденоидите.

Но методът с ароматна лампа има свои собствени противопоказания, използвайте този атрибут с повишено внимание.

1. Както всички лекарства, маслото от туя може да предизвика появата на алергични реакции.

2. Не започвайте лечение с деца с тиуда масло, при което има отделна непоносимост към лекарството или неговите компоненти.

3. При наличие на болест на епилепсията не се препоръчва ароматерапия с туя масло в чиста форма.

4. • Комбинирайте лечението с аденоиди с масло от тиджа и с други лекарства. В този случай няма ограничения, предимството се дава на хората. Но преди употребата на това лекарство да се консултира с Вашия лекар.

Какво трябва да знаете предварително, като използвате масло от thuja при аденоиди при деца

Преди всичко, не трябва да разчитате на петрол, като 100% ефективно средство срещу аденоиди. Thuya етер не е панацея и понякога това е само незначителен начин да се облекчат симптомите на болестта. Едно дете може да подобри здравословното си състояние, след като няколко пъти е употребявало наркотиците, а другото след един месец на употреба, третата може изобщо да не се подобри. Някой ще се отърве от аноидите веднъж завинаги, но някой просто няма да направи това. Всичко се решава на индивидуална основа.

За да не прекалявате с дозата, като разреждате маслото в чиста форма с вода, ще бъде по-лесно да си приготвите лекарства в аптеката, наречена Tuya DN и Tui Edas-801. Те са лесни за намиране във всяка аптека.

Ако е избран метод за лечение на аденоиди чрез впръскване, тогава е необходимо лицето в този момент да е в легнало положение. Когато капките влязат в назофаринкса, е необходимо да останат в това положение в продължение на поне 10 минути, за да разпределят лекарството равномерно върху каналите. Доста малки бебета обикновено не искат да лежат на гърба, така че за да импулсират гърлата си, можете да използвате метода на пръскане с конвенционална спринцовка без игла.

Можете да използвате туя масло като превантивен агент на аденоидит. Достатъчно е веднъж месечно редовно да погребвате носа на деца през нощта, преди да си легнете, като сте направили предварително измиване със солена вода.

Share:
Comments