Лоялността на човека зависи от неговата интелигентност

В съвременния свят полигамията е много често явление. И макар да се възползва от представителите на по-слабия пол, водещите позиции в този въпрос остават за мъжката част от населението. Обикновено се смята, че лоялността на мъжете зависи от поведението на жените в семейството. Всеки от неговите опити за "ляво" се дължи на "лошото" поведение на съпругата или на сексуалната неудовлетвореност в семейните отношения.

Но експертите от Лондонския институт за икономика отричат ​​този стереотип. Те проведоха проучване, в което установиха връзка между интелектуалното ниво на човека и неговата склонност към предателство. Оказа се, че интелигентните съпрузи са много по-малко склонни да променят съпруга си.

Каква е причината за този модел? Британски учени твърдят, че човек с високо ниво на интелигентност няма да започне любовница отстрани, защото социално, моногамията е най-изгодната и сигурна възможност за отношенията между партньорите. Но за да осъзнаят този факт могат само умни представители на мъжкото население.

Ако следвате историята на еволюцията, можете да видите, че мъжката полигамия постепенно се заменя с моногамия. Сексуалните отношения с една жена се считат за най-добрият и оптимален модел на интимно поведение. Те спасяват човека от необходимостта да търси постоянно нов партньор, да намали нивото на стрес, чувства и да поддържа нервната система в добро състояние. Моногамията е по-високо ниво на сексуални отношения.

Американският психолог Майкъл Даймънд има собствено мнение по въпроса, от който зависи лоялността на човека. Той вярва, че мъжката моногамия или полигамията се формира от детството. Всичко зависи от модела на семейните отношения, който момчето спазва в ранна възраст. Ако баща му не се натовари с брачната вярност, синът му едва ли ще приеме принципите на моногамията в неговия възрастен живот. Ако в семейните отношения царува любовта и предаността на бащата на майка, тогава в бъдеще синът ще се опита да приеме този пример в семейния си живот.

Повече британски учени предупреждават родителите да не проявяват голям интерес към услугите на детегледачките. Ако едно момче като дете е обърнато повече внимание от медицинската сестра от майка си, а след това в живота на възрастните, той ще има желание да има любовница. И всичко това, защото в детството си имаше подсъзнателно ниво на разбиране, че в допълнение към официалните семейни връзки има неистови чувства "отстрани", които се проявяват под формата на бавачка.

Да бъдеш лоялен към един партньор е не само модерен, но и полезен. Учените от Флорентинския университет потвърдиха, че брачната вярност допринася за дълголетието на мъжете и жените.

Текст: Светлана Ахи

Коментари

Света 20.04.2016 Модерацията на форуми и новини е задължителна. Добро на непълно работно време с безплатен график. Часова ставка от 280 рубли на час. Електронна поща: [email protected]
Share:
Comments