Лимфен дренаж: направите го у дома или в салона? независимо

Процедурите за опаковане за отслабване обикновено се наричат ​​"грижи за таласа".

Лимфен дренаж също се отнася за тях.

В допълнение към видимото намаление на обема след първия път, процедурите на талатата имат положителен ефект върху кръвообращението в тялото, стимулират детоксикацията и овлажняват кожата, което я прави по-еластична.

По време на такива грижи се прилага специален агент върху почистената кожа, след което необходимите зони се обвиват във филм.

Има три типа лимфен дренаж:

- изотермическое;

- по-горещо;

- Студено.

Въпреки имената, ние не говорим за действителните температури на агентите, с които се обвива обвивката, а за дълбочината на тяхното проникване в кожата и силата на въздействието върху проблемни области. Има и отоплителен лимфатичен дренаж, който още по-ефективно ускорява кръвообращението, но мнозина предпочитат освежаващо усещане за студено обвиване.

В основата на средствата за лимфен дренаж обвива включва голямо разнообразие от съставки, но най-популярни са лечебни средства за морски водорасли. Охлаждащият ефект се постига чрез употребата на ментол, а за да се затопли, обикновено добавете червен пипер. Известни марки също имат свои собствени патентовани смеси, чийто състав не е разкрит.

Лимфен дренаж: направете или не

Лимфен дренажен обвивка се използва за отслабване, отстраняване на подпухналост, възстановяване на кръвообращението, увеличаване на кожата и овлажняване. Това е естетическа процедура, а не медицинска процедура в повечето случаи, но има няколко противопоказания:

- бременност;

- заболявания на сърдечно-съдовата система и тромбози;

- свръхчувствителност на кожата;

- алергии към компонентите на използвания продукт;

- онкология;

- инфекциозни и други кожни заболявания;

- Хиперфункция на щитовидната жлеза.

Повечето хора са наясно със сходни проблеми със здравето си, но ако няма сигурност дали да се започне таласотерапия, е по-добре да се консултирате с терапевт и дерматолог за съвет. Това се случва, че кожата преди това реагира добре на същите съставки на продуктите за грижа, но под влиянието на обвивката може да се появи дразнене, зачервяване и сърбеж. Съвременните средства за обвиване на лимфната дренаж все още са напълно безопасни, многократно тествани както в лабораторията, така и на практика, а рискът от алергична реакция е достатъчно нисък.

Лимфен дренажен обвивка: в салона или у дома

Магазините на козметика и грижа за рафтове, покрити със слама с всякакви средства срещу затлъстяване, включително - и за лимфен дренаж тайна. Днес няма такова ясно разделение между салон и домашни продукти. Същата професионална линия tallaso са на разположение за продажба в търговията на дребно и в търговията на едро грижи. Къщи също ще проведе курс лимфен дренаж тайна, спестявайки значително количество и време - не трябва да се коригира графика си за безплатен вход в кабината и се заемем с нея през тапата. В родната земя, всичко на една ръка разстояние, можете да се настаните удобно и да се избегне демонстрацията на тялото си на непознати. Дали ефектът ще бъде идентичен, ако направите всичко сами?

В салона на всеки етап от лимфната дренажна обвивка са старателно, без да липсва нито една стъпка. За всички има специален инструмент и специален метод на приложение. И не е толкова лесно да увиете филма себе си, а след това внимателно го премахнете, без да оставя следи в целия апартамент. Хубаво е да се чувствате как се грижи всеки сантиметър от тялото. Също така се случва, че салоните ред за грижи в чужбина, които не можете просто да купите. За да се събере пълен комплекс дори от лесно достъпни кремове и гелове може да не е лесно или скъпо. За максимален ефект с обвивка в салоните комбинирайте и масаж. В дома ви е възможен интегриран подход, ако все още приканвате специалисти да провеждат процедурите.

Лимфен дренаж: последователност от действия

Стандартният процес на лимфен дренаж се състои от четири етапа, като никой от тях не може да бъде пропуснат. Безгрижието или бързината по този въпрос е неприемливо.

В началото кожата се очиства използвайки пилинг или скраб. Това е необходимо, за да се премахнат мъртвите клетки от роговия слой. Въпреки факта, че те не са видими, акумулиращи се, тези частици не позволяват на средствата да проникнат по-дълбоко. На необработената кожа, смесите за лимфен дренаж се обвиват просто в бучки под фолиото и няма да окажат никакъв ефект.

Основната сцена - лимфен дренаж, В зависимост от структурата му, това може да бъде по-сложно или по-лесно. След като кожата на необходимите зони е напълно покрита със смес, тя е обвита във филм. Ако се изисква определен температурен режим, тогава се използва термично одеало. Продължителността на лимфната дренажна обвивка варира за всяко лекарство, но средно може да бъде от 30 до 60 минути.

След внимателно отстраняване на филма остатъците от сместа се измиват без използване на абразивни или агресивни почистващи препарати. По-добре е да изберете мек хидратиращ гел за измиване, който ще омекоти кожата и ще опреснява. Обикновено марки предлагат продукти, специално предназначени за употреба след козметични процедури.

Последният етап е прилагане на средствата за фиксиране на резултата, Тя може да бъде гелове и кремове за отслабване или за подобряване на еластичността на кожата. В салона ще предлагат продуктите си за това, но те също ще бъдат лесни за избор. Обикновено усилващият ефект на кремовете за лимфна дренажна обвивка се продава в същата таласова линия като основния продукт. Необходимо е да се следи дали след процедурата има чувство на стягане и сухота в третираните области на кожата, може да се наложи допълнително овлажняване. Най-разумно е да комбинирате серум за отслабване с овлажняващ и подобряващ растежа крем.

Лимфен дренажен обвивка: съвет от козметик

Първото нещо, което специалистът ще каже за опаковането на лимфен дренаж - след като започне, е необходимо въпросът да бъде приключен. Еднократната процедура със сигурност ще подобри външния вид на кожата и цялостното благосъстояние, но няма да доведе до значителни резултати по отношение на загуба на тегло. За два пъти ефектът също не е фиксиран за дълго време, така че винаги се препоръчва да завършите пълен курс от 6-12 процедури, който трае от три до шест седмици. В случай, че обвивката се извършва поради венозна стагнация на кръвта, най-вероятно ще е необходимо периодично да се повтарят процедурите.

В продажба има специален филм, предназначен специално за лимфен дренаж, но в действителност, както отбелязват самите производители, вкъщи при спешни случаи, можете да получите и обикновена храна. Достатъчно е да изберете филм с максимална ширина без перфорация, ако няма професионална козметика. Храната трябва да бъде опакована на няколко слоя, тъй като е по-тънка и не толкова добре натрупва желаната температура. За горещи лимфни дренажни тапи, можете да си купите термо одеяло, което в бъдеще със сигурност ще дойде по-удобно във фермата. При високи температури при процедури по таласо, трябва да внимавате и никога да не превишавате прага, посочен в инструкциите за използвания инструмент.

Извършвайки обвивка за лимфен дренаж у дома, много от тях не спазват неспоменатите правила, които професионалистите често не споделят. Така че не можете нито да ядете, нито да пиете нищо друго освен вода за час и половина преди, нито по време, нито по час след процедурата. Освен това човек не трябва да ходи или по принцип да прави нещо с обвивка около него. Най-добре е да вземете удобна поза за полуседа и да се отпуснете напълно, като си позволите не само сесия за намаляване на теглото, но истинска релаксация, която ще повлияе позитивно на вашето благополучие и настроение.

Максималната загуба на тегло след обвиване с лимфен дренаж може да се постигне, ако се извършват и други процедури, като масаж и маски. В допълнение, професионалистите напомнят, че не можете да отслабнете само с козметични средства, ако в същото време продължите да се храните неправилно и да пренебрегвате физическите упражнения. Всеобхватният подход винаги дава най-добри резултати. За да коригирате здравето и да получите по-хубав ще се окаже, ако се вземете на сериозно.

Share:
Comments