Карах се с приятел - какво да правя? необходимо ли е първо

Можете да говорите безкрайно за женското приятелство.

Взаимоотношенията между близки приятели са близки, защото момичетата понякога знаят един за друг нещо, което майката или сестра не знаят.

Не е изненадващо, че спорът е много болезнен.

Има усещане за меланхолия, самота, болезнена загуба на нещо много важно.

Аз се карах с приятел - какво да правя, как да се върна връзката към пътя и имам ли нужда от нея?

Защо се карахме с приятел и какво да правим?

Причината за кавгата може да бъде всичко - неназована дума, неуспешна шега. Но това са дреболии. Много по-сериозни други причини. Най-често приятелите се карат заради незадоволителната си връзка. Причините за караници в този случай са негативни преживявания: възмущение, завист, умствена болка, завист.

Приятелството също може да изпита "болест на растежа", когато вчерашните ученички, които са приятели с пясъчници, стават възрастни момичета, млади жени. Появата на човек в живота от приятели често води до конфликт. Или младият мъж не харесва приятелката си, или приятелката не харесва младия мъж, и двамата натискат виновника за появата на любящ триъгълник.

Подобна ситуация възниква, ако в живота на някоя от приятелките се появи ново приятелство. Ще се срещнат и тримата, Бог знае. "Ново" в зависимост от темперамента и силата на характера може да насочи вниманието към себе си, а бившата приятелка ще почувства явна липса на комуникация. И ако между "сепаратора" и човека, когото момичето счита за най-близкия човек, ще има общи тайни, кавга е неизбежна.

Хората се променят с течение на времето. И един ден може да се окаже, че човекът, с когото общувате най-интимно, вече не ви разбира, или е скучен или има други интереси. За да спаси приятелството в този случай, уви, е малко вероятно да работи. Въпросът "Карах се с приятел - какво да правя" в този случай е безсмислен, защото отговорът на този въпрос е едно: нищо. В известен смисъл няма да има предишни отношения.

Няма по-малко конфликти, ако характерът на приятелката се промени под влиянието на новата ситуация. Тя може да стане по-сурова в преценката, нетолерантна от недостатъци или внезапно придобива неприятен навик да говори постоянно за себе си, за постиженията и плановете си. Като цяло, се държи арогантно и снизходително. Трудно е да се толерира такава унизителна комуникация от дълго време.

Причината за кавгата може да бъде ревност. Ако едно момиче се справя добре (интересна работа с високи доходи и перспективи, любим млад мъж) и като цяло е щастлив в живота, а другият е тъжен, кавгите могат да започнат от нулата, за някаква дребна материя.

Но най-дълбокият конфликт предизвиква разминаване в световната визия и моралните нагласи. Възможно е, от страх да не загубиш приятелка, да й дадеш един, два или три пъти, като правиш това, което цялото същество се съпротивлява. Но постоянно не мога да потъпча в "аз". Отказът ще се възприема с объркване и (може би) гняв, а гаджетата се карат. За съжаление, и в тази ситуация, няма смисъл да се търсят конструктивни решения на проблема: "Карах се с приятел - какво да правя". Много, много трудно е да промените гледната точка на света и себе си в него. И е невъзможно да променят моралните принципи на другите.

Карах се с приятел: възможно ли е да бъде примирено или не?

Точно там възниква въпросът дали да се примири с приятел. Ако тя не иска да се предаде, показва психологическа агресия, се стреми да настоява сама, не си струва да разчитаме на възстановяването на предишното доверие. Те се основават на основното условие за приятелство - равенство и уважение. Ако това не е така, дори общи интереси няма да спасят ситуацията.

Ако обаче приятелките се различават по своите виждания за света, но те ще могат да поддържат уважение един към друг, човек може да преведе връзката в друга посока. В този случай проблемът "Аз се карах с приятел - какво да правя" може да е началото на нова приятелска връзка. Това е по-добре, защото облекчава пристрастяването към тийнейджърите. Всяка зависимост, нека тази любов или приятелство води до негативни последици.

Кога да се постави:

• Говоренето се е случило върху дреболия, върху емоциите, а сега и двамата го съжалявате;

• Приятелката, с която се появи кавгата, е много добър, лоялен човек и знаете със сигурност, че тя съжалява за случилото се, не по-малко от вас;

• Вие сте виновни за кавга, а приятел за вас е значителен, близък човек;

• тя е нейната грешка в кавгата, но вие сте готови да простите и да се преструвате, че не е станало нищо ужасно (ако всъщност не се е случило нищо ужасно).

Не си струва, ако се чувствате по-спокойни и уверени в тъгата след битка. Също така се случва, че помирението се случва, но не предизвиква силни емоции. Това означава, че друго мъртво приятелство е дошло да замени мъртвата приятелска интимност. Не се страхувайте да оставяте нови хора в живота си. Всичко това е направено - към по-добро.

Как да се примирим, ако се карам с приятел

Кой трябва да бъде първият, който трябва да бъде помирен? Смята се, че виновникът на кавгата трябва да стъпи на гърлото на своята гордост и да направи първата стъпка към помирението. Това не е съвсем вярно. Всъщност е много по-лесно да се направи отстъпка за това момиче, което се смята за невинна жертва на положението. Тя няма чувство за вина и затова лесно и лесно може да се опита да възстанови връзката.

Аз се карах с приятел - какво да правя, за да бъда заедно отново? Разбира се, говори с нея. Комуникацията е единственият начин да разберете, така че не можете да правите, без да говорите за случилото се. Разбира се, човек трябва добре да разбере причините за кавгата. Честността и откритостта са ключът към успеха.

Ето какво можете да направите:

• обаждане, изпращане на забавно текстово съобщение или съобщение в социалната мрежа;

• помолете обикновените приятели да ви организират "неочаквана" среща по приятно събитие (например поканете както на парти, среща в кафене, филм, така и на страна изход);

• идват да я посетят, да дадат подарък - нещо хубаво малко;

• Направете хубав ненатрапчив комплимент. Можете, например, да поставите детето под снимка, да напишете коментар, да похвалите добродетелите на приятел.

Ако първата стъпка беше успешна и приятелката се съгласи да слуша, просто трябва да й кажете открито причините за кавгата и отношението ви към всичко, което се е случило. В никакъв случай не я обвинявайте, дори и инициаторът на кавга беше наистина приятел. Важно е да говорим за чувствата си "Чувствах / усещах", "Бях разстроена", "Бях разочарована", "Бях уплашена" и т.н.

Забравете думата "трябва". Никой не дължи нищо на никого: няма приятел за вас, няма приятел за вас. Равни взаимоотношения, помниш ли? Отрицателните нагласи, ограничения и оценка са правилният начин за окончателно прекъсване на отношенията, а не за помирение. Забранено е да използвате думите "никога повече", "не смей", "винаги", "настоявам" в разговор.

Анализирайки ситуацията, също е важно да я разгледате от страна на приятел. Дори ако смятате, че е по нейна вина, може да има основателна причина за повишената емоционалност, която е причинила кавга. Може би приятел на онзи ден имаше неприятен разговор с шефа или любимата "щастлива" купа, счупила ли се?

Ако сте се карали с приятел - какво да правите? Компромисът е единственият начин да се изградят конструктивни взаимоотношения. Ако и двамата знаете точно какво е досадно в една връзка, трябва да се съгласите да го избягвате в разговори и действия. Важно е да се обсъди тази точка, за да се поставят всички точки върху i. Подценяването може да доведе до нов скок на негативизма.

Започнете със себе си. Всичко, което се случва наоколо, е отражение на нашето възприемане на света, нашето съзнание. Невъзможно е да промените приятелка, но да промените себе си е съвсем реална. И веднага щом се случи това, светът ще се появи в нова светлина. Следователно, не е нужно да мислите дали първо трябва да започнете да поставяте. Ако е ужасно да загубиш приятелство, си струва.

Share:
Comments