Какво парфюм мъжете предпочитат

Всяка жена има своя вкус. Но за мъжете той едва може да хване. Ето защо дамите са толкова безразлични към спиртните и тоалетни води. Правилно избраният парфюм може да се превърне в мощно оръжие в съблазняване на представителите на по-силния пол.

Някои жени предпочитат познати и отдавна любими аромати, други следват тенденцията на модата и се опитват да избират маркови парфюми, които рекламират лъскави списания. Но всяка дама поне веднъж посети идеята за това, какви женски аромати се смятат за изкушаващи за един мъж.

Разнообразие от ароматизирани парфюми

Класически, всички вкусове са разделени на 4 основни категории:

  • цвете: комбинация от цветни и плодови букети
  • Дърво - скок: нотки на тютюн, цитрусови и дървесни мотиви
  • Изток: присъствие на сандалово дърво, мускус, ванилия и подправки
  • пресни: билкови, водни и морски мотиви

Какво харесват мъжете?

В съвременните кръгове съществува теория: представителите на по-силния пол предпочитат блондинките, като светлина, сладки аромати; феновете на брюнетките не са безразлични към пикантните мотиви.

Мъжете са много привлечени от естествените аромати, които съдържат етерични масла. Те привличат атракция от по-силния пол. Ето защо парфюмите, съдържащи етерични масла, се считат за афродизиаци. Най-популярните аромати, които привличат мъжете, са парфюмите с нотки на сандал, иланг-иланг и пачули.

Мъжете не разбират сложните състави на спиртни напитки, където ароматният букет се развива постепенно. Много по-приятно е да се чувстват чисти, свежи, билкови аромати и мирис на морето. Лек влак от такива духове създава игрив и енергичен образ на техния притежател.

Привличането на човека увеличава вкуса на канела. Според парфюмерите е по-добре да го комбинирате с бележките за ябълка, за да подобрите ефекта.

Muxus се свързва с миризмата на женското тяло, така че човекът, който хвърля мисли за съвместен идилия.

Повечето представители на по-силния пол предпочитат аромата на дома и уюта. Водещата позиция тук е ароматът на ванилия. Той причинява на човека инстинктивно желание да бъде вкъщи, близо до любяща и привързана жена. Още в древността се вярва, че миризмата на ванилия насърчава привързаността и укрепването на връзките. Ароматите на уюта на дома включват лавандула, божур и хибискус.

Но популярните Unisex парфюми, напротив, отблъскват мъжете - и дори повече, отколкото ненаситната дама.

Парфюмът и характерът на мъж

Има интересна теория, която разказва как успехът на женския аромат зависи от характера на избрания.

Мъжки лидери предпочитат да усещат аромата на жена с цитрусови нотки.

Срамежлив и уязвим мъжете подчертават привлекателността на сладките ориенталски аромати. По този начин те се опитват да скрият недостатъците си под прикритието на цинизма.

Представители на по-силния пол, които обичайте да бъдете в центъра на вниманието, омагьосват прохладни нотки на бергамот и леки миризми.

Надеждни и сериозни мъжете са любители на дами, от които идва цветният аромат. Могат да бъдат дървесни мотиви.

Разбира се, когато избирате парфюм, трябва да вземете под внимание не само предпочитанията на партньора, но и вашия собствен вкус. Зигмунд Фройд веднъж каза:

"Нищо не вълнува мъж толкова, колкото миризмата на чисто женско тяло".

Ето защо не злоупотребявайте с аромати на парфюми.

Текст: Светлана Ахи

Share:
Comments