Как да се облича правилно sari: стъпка по стъпка ръководство

Как да се облечем правилно сари?Индийски сари - ярко, екзотично, женско и много секси. Историята на това грандиозно облекло е повече от хиляда години. Днес много индийски жени продължават да носят сарис с удоволствие, а не само в Индия - сари е популярна в цял свят и много любители на ориенталската култура са склонни да имат в този гардероб тази вкусна тоалетна.

Индийски сари: как да носите и как да носите?

Как правилно да се обличаш сари е въпрос, който тревожи всяка жена, която за пръв път отговаря на това облекло. За да ви отговорим, първо трябва да разберете какво всъщност е сари.

Всъщност това е просто голямо парче плат; Ширината му е до 1,2 метра, дължина - от 4,5 до 9 или дори 12 метра. Тъканите Sari се използват по различни начини; в подходящ момент избора на плат зависи само от просперитета на собственика. Жените богати предпочитаха, разбира се, тънка коприна, а тези, които нямаха тази възможност, носеха сари от обикновен памук.

По целия долен ръб на сари или на двата края, често има красив модел - боядисан или бродиран. Понякога може да бъде ушит с панделка.

Заедно със сари, индийските жени традиционно носят специални долни поли и блузи. Полата се нарича павада или шая; това е прав монтаж пола, на няколко сантиметра по-къса от сари. По цвят обикновено съвпада с него, тъй като не трябва да е видно. Същото важи и за блузата - choli. Ушива се върху специални шарки и плътно се вписва в фигурата. На външен вид тази блуза наподобява модерна тениска или връх; най-често тя има къси ръкави и тя е достатъчно къса.

Според много историци по-ранните индийски жени не носели нито по-ниски поли, нито холи, само с драпиране в сари, което оставя женското тяло съблазнително полуотворено. И само с пристигането на британските колониалисти в този екип бяха въведени допълнителни елементи, за да не се смущава моралността на британците.

Ръководство стъпка по стъпка

Има много начини за драпиране на сари, а за различни региони на Индия техните техники са характерни. Ниви - така нареченият един от най-честите начини.

Човек трябва да вземе един край на сари и внимателно да притисне тъканта зад талията на долната пола, започвайки от дясната страна. Посоката на движение е от дясно на ляво.

  • Когато кърпата от сари се вмъква в кръста на полата по цялата обиколка на талията, лежи пред няколко гънки (за предпочитане не много малки); Районът с гънки също преминава през кръста на долната пола, като леко се премества към лявата страна.
  • След това продължете увито в сари от дясно на ляво, постоянно плътно дърпа горния ръб с двете си ръце - първо, обхванати назад, а след това тъканта минава под мишницата и обхваща гърдите й, а след това на свободния край се хвърля през лявото рамо (по-рано тя също определя някои красиви гънки). Този свободен край на сари се нарича палу; тя трябва да бъде по-дълга от лакътя, но по-къса от цялата ръка. Дължината на палеца може да бъде регулирана чрез промяна на размера или дълбочината на гънките на сари. Фалу няма да падне от рамото, когато ще имате някакъв опит на облечен в сари, но също така може да бъде прикрепен към choli красиви декоративни игли - толкова много се направи в Индия.

По други начини, при които може да се свали сари, присъствието и местоположението на гънките може да се различават, както и поставянето на свободен ръб, понякога той се изхвърля от гърба до гърдите, през дясното рамо (по стил Гуджарат) и понякога преминава между краката и се забива в талията (Махаращра).

Опитахме се да ви разкажем накратко за индийския сари: как да се облечете, от какво се състои. Сега, когато знаете как да облечете добре сари, опитайте магията на тази красива древна дреха.

Share:
Comments