Как да се изгради връзка с разведен човек

Смята се, че разликата между единствения и разведения човек не е така, защото най-важното е, че той е човек, който те харесва и ти. Но разликата съществува и доста тежка. Зад разведения мъж имаше друга жена, може би деца, и присъствието им, дори и неизреченото, винаги ще повлияе на новата връзка. Разведен човек има тъжно преживяване на семейни отношения и знае много клопки.

Често срещани грешки при справянето с разведения човек

Жената, която иска да създаде силни отношения с мъж, който вече е бил женен, трябва да избере за себе си определена тактика на поведение, за да не повтаря следните грешки:

- Няма нужда да се изкачвате в душата си, като научите подробностите за семейния му живот, причините за развода, настоящите отношения с бившата му съпруга. Когато човекът ви осъзнае, че е дошло времето да ви разкаже историята на предишния си семеен живот, той ще каже всичко сам. В случай, че любопитството е по-силно, струва си да се събере информация по кръгъл начин (да се общуват с приятели, да се научат подробности от близки).

- Не може да се приеме, че ако един разведен човек говори за бивша съпруга с отрицателна, без да избира изрази, значи това заслужава. В тази ситуация си струва да се има предвид, че обидата на бившата ви съпруга, избраната от вас, може да ви обиди в случай на прекъсване на отношенията. Следователно, струва си да прецените дали това е вашият идеален избор.

- Не можеш да се сравняваш с бившата му съпруга, особено в негово присъствие. Сравнявайки себе си с "бившия", вие го отвеждате към тази идея. И къде е увереността, че сравнението ще бъде във ваша полза?

- Не е уместно да се критикуват бившата съпруга и бившето му семейство. Това поне е знак за лошо образование. И като цяло можете да обидите и унижите човек, тъй като се поставя въпросът за способността му да създава хармонично семейно отношение.

- В никакъв случай не трябва да се намесвате във взаимоотношенията на избрания от Вас с предишното си семейство и особено с децата си. Той трябва да избере независимо ред на поведение и вашата роля тук е чисто наблюдателна. По този начин евентуални конфликтни ситуации могат да бъдат избегнати.

- Не бързайте нещата. Не е за нищо, че те казват, че те се изгарят на мляко и започват да се взривят във водата. Същият беше и разведеният: той вече беше женен и сега ще внимава да погледне новата си жена, преди да й предложи "ходене до олтара". Следователно, не е нужно да бързате един мъж, много по-малко оказвате натиск върху него. Така че не може да доведе до брак, а на почивка.

- Друга грешка, която жените правят, е изнудването: "не се ожени - ще те оставя". Но поставяйки въпроса под ъгъл, трябва да очакваме, че самият мъж ще си тръгне. Освен това за него не е толкова трудно. Ако човек е оцелял от колапса на семейството, то тогава разкъсването на връзката му не трябва да се уплаши.

Най-важното е, че не си спомняте за предишните отношения. Това е всичко в миналото. За да се създаде хармонична и трайна връзка, човек трябва да гледа към бъдещето, а не към миналото. Миналото е дадено само за да се научим от него и да не повтаряме грешките на други хора.

Share:
Comments