Как да направите лизина без нишесте и лепило: екологична

Вероятно вече сте виждали "Ghostbusters" - това е един от най-популярните летни филми. В пълен смисъл, този филм не може да се нарече премиера, първата версия на този филм бе освободена през 80-те.

Тогава се появи първият бум на гущери. Тази необичайна играчка, чийто прототип се счита за един и същ сладък олово от култовата комедия, всъщност за пръв път се появи в САЩ през 1876 г., наречен "Слим", и бързо спечели сърцата на децата. С пускането на римейк на "Hunters", интересът към lizuns отново се издига до небето.

Децата отново започна активно да купуват lizunov. Но знаем със сигурност, че можете да направите чудесен аналог на тази играчка и у дома. Всяка мама иска дете да играе играчки, изработени от безопасни материали. И има алтернатива на химическите близки; Играчката може лесно да се произвежда вкъщи от импровизирани, безопасни материали. Помислете как да направите вар без нишесте и лепило.

Как да направите лизона без нишесте от детергенти

За тази рецепта ще ви трябва само шампоан и сапун ястие или душ гел. Желателно е течността да има същия цвят и не съдържат частици. Тези средства често имат резерв във всеки дом, така Lizunov от тях винаги може да се направи първата заявка детето. Те са безопасни, а детето също може да участва в процеса на готвене. Средствата вземат в равни количества и се смесват в подходящ контейнер (пластмасов буркан може да бъде взето от кисело мляко или сметана с капак). След това сместа се поставя в хладилник за един ден. Играчката ще бъде готова на следващия ден. Моля, имайте предвид, че трябва да се съхранява в хладилника.

Как да направите брашно оближе, без нишесте и лепило

В сърцето на друг начин да се направи гущер е познатата паста дете. Ще получите най-щадящата за околната среда и безопасна слуз, ще трябва да я оцветете в зелено за по-голяма прилика с училищен актьорски състав. За да създадете гущер, трябва да вземете следните компоненти: горещо (не кипене) и студена вода, брашно, боя. В купа преместете две чаши добре пресято брашно, 1/4 чаша студена и топла вода; разбъркайте добре масата, добавете няколко капки багрило към сместа и разбъркайте отново. Ако боята е безопасна, дори и най-малките бебета ще могат да играят с такава лизинг.

Можете да вземете оцветяване на храни, и можете да използвате естествени - например, вместо да се налива вода в сок от цвекло. Основното е, че избраното от вас боя не разваля ръцете ви и всичко наоколо. Готовата смес трябва да се постави за няколко часа в хладилника да замръзне.

Lizun от пластилин

Да разгледаме още един вариант, как да направим лизина без нишесте. Компонентите отново използват най-простите и най-достъпни - пластилин и хранителен желатин. Производствената технология също е доста проста. Първо, пригответе желатин - в метален контейнер, разтваряме желатин в студена вода и го оставяме за един час, за да го надуе. Тогава сместа се загрява на огън, почти я загрява, не забравяйте да го разбърквате през цялото време, така че в течността няма остатъци. Полученият разтвор се оставя да се охлади леко. Сега нека се занимаваме с пластилин. Сто грама пластилин се размразва и се затопля с ръце, смесва се с 50 ml вода, сместа се смесва и се приготвя желатина в нея. Още веднъж добре смесете получения материал, за да получите хомогенна маса и го поставете в хладилника, докато се охлади напълно. Лизун е готов. Този тънък ще бъде по-трайни от предишните, но се грижи за тапета - следите от него ще бъдат практически невъзможни за премахване.

Lizun от поливинилов алкохол

Как да направите лизина без нишесте? Използвайте поливинилов алкохол и боракс на прах. За да направите вар, пригответе разтвор от поливинил алкохол. Изсипете праха от сухия алкохол във вода и гответе в метален съд за четиридесет и пет минути (пропорциите на вода / прах са посочени на опаковката на алкохола). Разтворът се охлажда, след което се вкарва в него боракс, пропорционално - една част от алкохола, три части боракс, добавете боята и разбъркайте всичко добре. По време на процеса, сместа трябва да се сгъсти и да се превърне във вар.

Когато правите това лизинг, трябва да сте много внимателни и е по-добре да не позволявате на децата да работят в процеса, химикалите в свободно състояние са опасни за тяхното здраве. Но ще бъде интересно да се направи такава лизинг по-възрастен.

Полезни съвети за вземане на lisuna

Подаване на дете облизване, трябва да се уверите, че бебето не го вземе в устата си, не яде парче. След играта трябва да миете ръцете си. Не позволявайте тинята да удря тапетите или мека мебел, в противен случай мастните, силно измити петна могат да ви донесат много проблеми. На вар бързо залепване на вили, конец, косми, можете да го почистите с алкохол. Между игри, съхранявайте lizuna в хладилника в затворен буркан или в чанта. Играчката може да се използва в рамките на една седмица, след този период, обличането трябва да се изхвърли. Обърнете внимание на качеството и безопасността на използваните бои, независимо дали те оставят белези на ръцете и дрехите. По-добре е, ако детето ще играе с лизинг в престилка.

Компонентите за производство на lizuns могат да бъдат закупени в магазини за творчество, аптеки, строителни магазини.

Можете също да включите в състава на пайети, аромати, ярки пластмасови гранули, дори малки фигури. Има много опции, всеки път, когато можете да получите напълно различни lizunov. Така че можете да експериментирате с последователността, като променяте пропорциите на използваните компоненти, така че ще получите повече или по-малко лепкава. Полето за експерименти тук е огромно. Но независимо от рецептата за вземане на лизинг, която не сте избрали, играчката определено ще зарадва детето ви!

Share:
Comments