Използване на шеллак и неговата вреда за ноктите. плюсове и

Модерният моден гвоздей за нокти, наречен шеллак, има няколко предимства. Но има някои недостатъци на този иновативен продукт. Как да защитим ноктите от вредните ефекти, ще разгледаме по-нататък.

Какво представлява Shellac?

Шеллак е чудесна алтернатива на лак. И е създаден специално за тези, които мечтаят за идеален маникюр за дълго време. Това покритие включва два начина: конвенционален лак и гел за моделиране. В първия Shellac са приети техниката на приложение, красив външен вид и разнообразна палитра. И вторият - отлична трайност. Маникюрът ще изглежда перфектно до три седмици. Единствено ноктите, които растат в основата, ще напомнят за "възрастта".

Процедурата за нанасяне на покритие е по-трудна, затова е по-добре да я направите в салоните. Маникюр у дома може да се направи само със специални инструменти. Една от основните етапи е смилането на нокътната плоча. На равна повърхност лакътът лежи добре. След това се извършва обезмасляване, след което се прилага основен гел, който предпазва нокътната плоча от вредните оцветени пигменти. След това ноктите се покриват с основен нюанс на два слоя.

Shellac се различава от обичайния лак, тъй като след всеки слой се изисква да изсъхне ноктите под ултравиолетовата лампа. Подобно сушене помага покритието да придобие опора. Не можете да се страхувате, че гел-лакът е намазан или маникюрът ще бъде развален от външни следи. Обикновено процедурата трае около петнадесет минути.

Не се препоръчва да сваляте шелла сам. Можете да опитате с ацетон. Но няма да е лесно. Памучният диск трябва да се накисва в разтвора, те трябва да увиват нокътя и да го фиксират с фолио. Задръжте за около десет минути и отстранете покритието. Но по този начин можете да прекарате и да разваляте ноктите си. В салоните използват специални съединения, но действат по-нежно.

Използване на шеллак за ноктите

Този маникюр има много предимства, които ще задоволят любителите на добре поддържаните ръце.

Основните предимства:

способността бързо да растат ноктите. Shellac насърчава появата на гъста черупка върху ноктите, предотвратява гънки, помага за решаване на проблема с разслояване на нокътната плоча. Следователно, излагането на химикали и високите температури става по-малко вредно;

в състава няма формалдехиди, поради което лакът е безвреден. Такъв маникюр не е противопоказан при бременни и кърмещи жени;

покритието ще продължи дълго време върху ноктите, което е много удобно. За да се премахне гел-лак са необходими специални средства, така че домакинските химикали не са ужасни за него;

- ако ноктите са тънки и тънки, шеллакът е идеалното решение. Трайното покритие предпазва крехката ноктопластика от негативните ефекти на външни фактори. Докато гел-лак покрива плоча, ноктите могат да растат здрави и здрави;

шеллак дава нокти красота и лъскав блясък, който няма да избледнее с времето;

Разнообразната палитра от цветове позволява да се направи маникюр за всеки вкус. Гамата от цветове постоянно се допълва с модерни нюанси в съответствие с тенденциите на сезона.

Използването на шеллак е извън съмнение. Основното нещо е да се грижите за ноктите си правилно и да направите маникюр от добър специалист. Не можете да запазите качеството. Можете да попитате господаря кои продукти той използва, защото съставът на евтините лакове включва вредни вещества, които разрушават нокътната плоча и водят до крехкост.

Чем вреден шеллак

Има мнение, че вредата от шелака е от съществено значение. Смята се, че този тип покритие е много агресивен по ноктите. А шлайфането и полирането сериозно увреждат нокътната плоча. Естествено, всички тези манипулации допринасят за изтъняване на ноктите, но не за дълго. Ако един месец или два почивка от покритието с гел-лак, ноктите бързо ще се възстанови.

Съществуват и спорове относно процеса на сушене на покритието. Редица учени смятат, че ултравиолетовата лампа уврежда здравето като цяло. След проведените изследвания те твърдят, че използваните устройства в козметичните салони притежават канцерогенен ефект. Този риск е минимален. В действителност обаче лампите с добро качество са напълно безопасни. Важно условие е навременната подмяна на крушките. Ако използвате лампи с изтекъл срок на годност, те започват да разпределят вредни компоненти.

Друга точка във въпроса за вредата от шеллака е колко много е повредена нокътната плоча в процеса на отстраняване на покритието. Добре поддържаните и красиви нокти ще бъдат няколко седмици, след което ще трябва да актуализирате маникюра си. За да направите това, гел-лак трябва да се разтвори със специален агент, след което мекото вещество се отстранява с пръчка. Не можете да откъснете отлепващото покритие, тъй като можете да повредите нокътната плоча, като премахнете горния слой на нокътя. По-добре е да използвате услугите на маникюрист. Друга опасност е продължителното излагане на ацетон, тъй като разтворителят влиза в контакт с ноктите за около двадесет минути. Но тази точка може да се счита за противоречива. Защото през този период течността не може да навреди много. А процедурата за отстраняване на шеллак е по-рядко от честото използване на ацетон в обикновения маникюр. Следователно, ноктите са по-малко повредени.

Как да се сведе до минимум вредата от шеллак

Да се ​​използва шелла е повече от неговата вреда, трябва да се опитате да се предпазите максимално.

Полезни препоръки:

Приложете шеллак трябва да бъде само на здрави нокти. Не можете да се опитате да скриете с маникюра проблем с нокътната плоча. При наличието на всякакви ивици, точки, неравности, промени в цвета, трябва да се консултирате с дерматолог. В края на краищата това е един от сигналите, че тялото има вътрешни неизправности и болести;

Ноктите трябва да почиват. Веднъж на няколко месеца, е полезно да си починете, да преминете към редовен маникюр или да използвате терапевтични лакове. И шеллак ще продължи по-дълго и по-добре на здрави нокти;

за да се предпазите от негативните ефекти на лампата, препоръчва се да се приложи крем със SPF коефициент 15 и по-голям на кожата на ръцете. Друга възможност е да изберете салон, където вместо ултравиолетовите LED лампи се използват, те не са толкова опасни;

качеството на шеллака трябва да е добро. По-добре е да се избягват евтините производители;

препоръчва се редовно да се грижите за ръцете си. И ноктите трябва да се поддържат чисти, нарязани на каси навреме. Ако кожицата е неправилно подрязана или ранена, вероятността от инфекция се увеличава. Ако има възпаления, болезнени усещания или потрепвания, трябва спешно да се консултирате с лекар;

Баните от различни масла, както и саламура имат добър ефект. За укрепване на нокътната плоча те са полезни да се правят веднъж на седем дни.

Използването на шеллак за любителите на модерен и красив маникюр е очевидно. Това покритие може да се извършва постоянно, но е препоръчително да се даде почивка на ноктите. Основното условие е внимателното отстраняване на геловия лак без да се повреди нокътната плоча. Преди да отидете на море, се препоръчва да се откаже от шеллак, тъй като солената морска вода помага за укрепване на ноктите. Ако се придържате към полезни съвети, навреме, за да актуализирате покритието и да наблюдавате кожата на ръцете, перфектният маникюр ще се наслаждава всеки ден.

Share:
Comments