Изберете ноктите

Изглежда, че такъв счупен нокът - така, глупости. Но това малко нещо е в състояние да разваля настроението на жената за целия ден, особено ако в козметичната торба няма пили за нокти (и често това се случва).

Заключение: най-добре е да имате колкото се може повече пили за нокти, колкото имате чанти (тогава няма да забравите точно у дома), но това е само половината битка. На първо място, важно е да изберете правилно нокътния файл.

При закупуване на пирон, една жена, като правило, най-напред обръща внимание на външния й вид, а не на твърдостта и качеството на материала, и абсолютно напразно. Днес магазините предлагат метални, стъклени, керамични, дървени и дори кристални аксесоари за грижа за ноктите. Нека се опитаме да разберем коя пила е подходяща за ежедневна употреба и кой не бива да се купува.

Избираме материала

На първо място, изборът зависи от крайния резултат, от който се нуждаете, и общото състояние на ноктите.

За отслабени, често счупващи се нокти, стъкленият пирон е най-добрият. Това е най-безопасният, най-дългият и удобен за работа.

Дървеният инструмент също е надежден и издръжлив, но не си заслужава да се използва с крехки нокти. За съжаление такъв файл за ноктите не може да бъде дезинфекциран, поради което не се използва в салоните за маникюр, въпреки че е доста популярен.

Универсалният инструмент за нокти, които непрекъснато се стратифицират, ще служи като файл с керамика.

Ако ноктите са здрави и здрави, можете безопасно да използвате файл на полиуретанова основа, но за най-чувствителната нужда от кристално ноктите.

За собствениците на изкуствени нокти най-добре е нар. Файл.

Но ако сте "късметлив" собственик на метален пила, скрийте го, или дори по-добре, го изхвърлете - по-вредно предмет за нокти все още не е измислен. Той грубо дефигрира нокътната плоча, провокира стратификация и дори може да предизвика появата на гъбички.

Определете твърдостта

Устойчивостта или абразивността на ноктите е много важна. Пяната е мярка за абразивност и колкото по-висок е индикаторът, толкова по-добре инструментът е подходящ за обработка, преди всичко естествени нокти.

Ако нивото на абразивност е по-малко от 180, пилът за ноктите е предназначен само за изкуствени нокти. С фигура 240, можете да подадете естествени нокти от всякакъв вид. За попълване на маникюра се използват файлове до 400-тонни петна.

Файловете с индекс от 400-900 грама са много меки - те са необходими при подготовката на ноктите за полиране. Най-меките пили за нокти (от 900 до 1200 грама) се наричат ​​"любители" и се използват за огледален лъч.

Полиране. Бъдете внимателни

Изглежда, че няма нищо трудно да се получи блестящ, полиран невен. Достатъчно е просто да вземете шкурка, да работите за всяка от страните си за кратко време и да получите чудесен резултат.

Но, уви, тази процедура често е противопоказана по-често, отколкото веднъж на всеки 3 месеца - с честата употреба на полиране, ноктите много бързо стават по-тънки и стават буквално като хартия. Малко вероятно е да сте доволни от това.

Но без такъв файл не можете да го направите, когато трябва да премахнете пакета. Това трябва да се направи много внимателно, като се движи от ръба на нокътя до корена. След операцията по ноктите трябва да се приложи гел или укрепващо се масло.

Как да проверите дали е вашият файл

За да проверите колко добре е избраният файл е подходящ за вас, погледнете ръба на нокътя. Ако ръбът е гладък и се обработва лесно и бързо, нокътният файл е подходящ за вас.

Ако след машинна обработка, грапавостта остава и неравномерността на пила трябва да бъде променена спешно. И все пак - той трябва да може да използва, в противен случай няма да помогне дори и на най-висококачествения инструмент.

Файлът трябва да се държи под прав ъгъл спрямо нокътната плоча, движенията се извършват от ъглите до центъра.

И не забравяйте, че е необходимо редовно почистване на ноктите, най-добре е да използвате лента или лента за това.

Share:
Comments