Истината и фантастиката за кремовете за лице

Много жени и момичета не тълкуват правилно свойствата на кремовете, поради това, често има "nedouhazhivanie" зад собствената им кожа. Много от тях са развили определени стереотипи по отношение на продуктите за грижа за лицето и в резултат на това са придобити напълно ненужни буркани и абсолютно не са средствата, които са необходими за лицето.

В тази статия ще се опитаме да представим факти, които потвърждават или опровергават някои установени мнения за кремове, както и някои лозунги от реклами, които предлагат почти вечна младост от един буркан или тръба.

Да започнем с реалните възможности на кремовете.

Хиалуронова киселина и изглаждане на микрокредитите

Тази киселина е вид въглеводородна полимерна молекула, която е по-добре разположена в дермата и епидермиса. Поради високата си заряд, молекулата е способна да привлича вода, като я запълва с пространство около себе си, т.е. течността изпълва всички пукнатини и пукнатини в дермата, като по този начин я разпространява. На лицето - известният ефект на подмладяване хиалуронова киселина. Следователно, крем с тази молекула е способен на такива чудеса, както да се отърве от фините бръчки.

Дълбокият комплекс от антиоксиданти в кремовете може да издържи на стареенето

Всеки знае, че антиоксидантите неутрализират свободните радикали (предизвикват стареене) в нашето тяло. Производителите на много козметични линии се опитват напълно да насищат крема с тези вещества, за да помогнат на жените по целия свят да бъдат по-млади. Има три вида антиоксиданти със своите индивидуални свойства:

  • Елиминирането на свободните радикали е витамин Е и С, коензим Q10 и алфа липоева киселина.
  • Те се занимават с използването на елиминираните радикали - ликопен и алфа-липоева киселина.
  • Блокиране на появата на нови свободни радикали - идебенон, алфа-липоева киселина.

Един от най-мощните антиоксиданти е алфа-липоевата киселина, която се бори със стареенето на кожата на всички етапи на появата на свободни радикали.

Обобщавайки, можем да кажем с увереност, че колкото повече антиоксиданти в сметаната, толкова по-добре, това твърдение е истина.

Сега нека да се занимаваме с онези моменти, в които жените се заблуждават за свойствата или действията на кремовете.

Проникване на вдигащи се кремове дълбоко в кожата

Това е неправилно изявление. Според учените регенериращите добавки, които се съдържат в продукти за грижа за лицето, могат да "гладят" само горния слой на кожата. Дълбокото проникване на тези средства е невъзможно, толкова повече влияние върху вътрешните процеси, които се появяват дълбоко в дермата.

Витаминните кремове са неефективни

Това също е заблуда. Витамините могат да работят не само в тялото, но и върху кожата. Такива елементи като витамини В3, Е и А могат значително да подобрят състоянието на кожата и да намалят външните признаци на стареене. Всички тези вещества са в състояние да помогнат на кожата при производството на колаген, да я защитят от ултравиолетовите лъчи и да предотвратят появата (или помощ при борбата) на пигментираните петна.

Адаптиране на кожата към кремове и намаляване на тяхната ефективност

Това не е вярно. Средствата за кожата на лицето се избират въз основа на съществуващи проблеми или за да се постигне някакъв ефект. Ако пазарът на козметични продукти се допълва с нови продукти, които по-добре се справят с недостатъчната кожа, можете да промените лекарството, но да купите две кремове от различни компании с цел да използвате алтернативно няма смисъл - кожата не свикне с козметичните средства.

В заключение, трябва да си припомните, че трябва да изберете крем за лице, който да се основава на вашата възраст и ефекта, който трябва да постигнете. Само по този начин можете да получите желания резултат.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments