Ipad в леглото може да съсипе сексуалния живот

Подобно на чат в чата, проверете имейла и Facebook преди лягане в леглото? Това не само отнема ценното време на вашия сън, но също така вреди на сексуалния Ви живот.

Миналата седмица във Великобритания бяха публикувани резултатите от онлайн проучване на 2000 възрастни. Почти 15% от анкетираните признават, че са по-малко ангажирани в секс поради навика да се скитат по света.

Почти половината от анкетираните казват, че като се катерят под одеялото, прекарват до 90 минути на лаптопи, таблети и смартфони, като връщат времето за сън средно до полунощ. Преди десет години хората обикновено лежаха в леглото в 22:30 часа.

Около 25% от респондентите казват, че сърфират в интернет в леглото, докато 15% гледат телевизия онлайн на своите лаптопи, преди да си легнат. Възрастните респонденти обаче заявяват, че предпочитат да четат книги.

Констатациите от изследванията върху ефекта на джаджите върху съня са достатъчно шокиращи, за да се събудят през нощта. Според скорошно проучване на TeleNav в САЩ всеки трети собственик на смартфона твърди, че предпочита да живее без секс, отколкото да остане без телефона си в продължение на една седмица. През 2011 г. друго американско проучване, разработено специално за оценка и разбиране на въздействието на технологията върху съня, установи, че 95% от хората обикалят интернет, гледат телевизия или изпращат текстови съобщения точно преди лягане.

Изследователи в изследователския център на Политехническия институт в Ренселър също установиха, че след като погледнете подсветления екран, като например iPad и други таблетки, може да доведете до безсъние, защото тази светлина потиска синтеза на мелатонин, хормон, който регулира ежедневните ритми.

Share:
Comments