Идеи за маникюр "котешко око" - повече от 50 снимки

Съдържание:

 • Дизайнерски идеи и цветови решения за маникюра "Cat's Eye"
 • Как да си направим козметика за маникюр?

маникюр на котката

Тази опция за маникюр като котешко око за кратък период от време се превърна в тенденция и може би няма жена, която поне веднъж не украсява ноктите си по този начин. За успешното реализиране на идеята бяха разработени гел-лакове, специални магнитни и конвенционални лакове. Разнообразието от начини на изпълнение осигурява удобство, многофункционално цветно преливане на ноктите.

Появата на маникюра прилича на полускъпоценни камъни под едно и също име: в центъра е тясна вертикална ивица от концентриран цвят, която, щом се променя ъгълът на осветяване, може да се движи. Изглежда като котешко око с вертикална зеница. Тъй като този ефект има цяла фамилия камъни, те са много гъвкави и много зависи от ръба и формата на минералите. Същото може да се каже и за маникюра:

 • изглежда добре независимо от възрастта на притежателя;
 • ако комбинирате ефекта на котешкото око с монофоничен, лунен или класически френски вариант, мат, тогава той е подходящ не само за ежедневния образ, но и за бизнес стил;
 • с него можете да създадете празничен или вечерен маникюр, ако добавите декорации под формата на кристали, рисунки, пъстър пясък, плъзгачи и т.н.;
 • докато този маникюр не ограничава своя собственик при избора на аксесоари и бижута: подходящи като скъпоценни и полускъпоценни камъни, пластмаса, метали, жълто и бяло.

Ефектът на "котката" в лаковете и други средства се постига чрез добавяне на малки метални частици, които създават отблясъци и препокриване на покритието. Може да се отбележи, че широка палитра от нюанси на минерали, които имат такива преливници, намери своето отражение в лак за нокти.

Не сте пренебрегнали модната тенденция и производителите на гел-лакови покрития, които ви позволяват да носите красив маникюр в продължение на 2-3 седмици. Такива инструменти могат да бъдат намерени на адрес: Masura, Blue Sky, Kodi и др.

Цветови и дизайнерски решения с ефект на "котешко око"

Сред различните варианти за неговото изпълнение можем да подчертаем най-популярните цветове на покритието и неговия дизайн.

 • зелен

Може би класиката за "окото на котката" е цветът. В допълнение, тя прилича на най-обикновения нюанс на хризоцерил. Смята се, че този цвят е трудно да се комбинира с дрехите, но това е фундаментално погрешно изявление. Идеален ще бъде тандем с дрехи от син и деним цвят, черно и сиво, бежово, бургундско и бяло облекло.

зелен с дизайном

 • Червен или бургундски маникюр

Тази опция не е само за смели жени. Ако го направите в бургундската палитра, тогава маникюрът ще бъде малко заглушен и няма да бъде твърде привлекателен. Цялата червена скала е перфектно комбинирана с камъни, злато или сребро като допълнение към дизайна. В допълнение, тя е подходяща за бижута, изработени от жълт метал, дрехи в червено, черно, бежово или златно. Такова изображение е идеално за тържествено събитие.

Могат да се използват и допълнителни шаблони, но в този случай трябва да следвате правилото: орнаментите трябва да се поставят близо до основата на нокътната плоча или отстрани, за да не се затъмнява 3D ефекта. Чертежите могат да се прилагат независимо или с помощта на специални стикери. Този метод е подходящ за начинаещи майстори, които не притежават добри художествени умения.

Червен и бордов маникюр с дизайн

 • Синя котка с дизайн

Синият цвят с ефекта на "Cat's eye" се отразява както в скъпоценните камъни, така и в маникюра. Особено се оценява в тъмни нюанси, но тюркоазеното или небето-синьо изглежда не по-малко луксозно. Синьото изглежда чудесно самостоятелно, а също така и в комбинация с тематични модели, най-често зимни: кадифени или сребристи снежинки и др.

Синя котка с дизайн

 • черно

черно не так давно стал завсегдатаем женских ручек, но уже вполне полюбился. Варианты его исполнения могут быть как матовыми, так и глянцевыми, а теперь еще и кварцевыми – в виде кошачьего глаза. Любой из них смотрится безупречно стильно, а такой цвет очень выгодно дополняют стразы.

черно маникюр с дизайном

 • Лунен маникюр

Тя е много обичайна и обичана от жените, особено при натрупаните нокти. Комбинацията от тези два вида ви позволява да изминете по-дълго без корекция, тъй като избраната област е по-малко забележима. В допълнение, вниманието на другите се съсредоточава върху ефекта на "котешкото око". По този начин комбинацията от цветна лумула с котешко око позволява да се постигнат няколко предимства едновременно: универсалност, оригиналност и практичност, дължащи се на увеличаване на периода на носене на маникюр.

Никой не отменя допълнителните декорации, които не бива да бъдат прекалено привлекателни: кристали или картини.

Лунен маникюр с дизайном

 • розов

Е, този цвят няма да остави водещите позиции за много дълго време, така че, разбира се, това беше отразено в версията с котешко око. Той подчертава не само елегантността на женската ръка и нежността на изображението, но също така подчертава придържането към новите тенденции.

Маникюр котка очите розово с дизайн

 • Дизайн с кристали

Тези техники съчетават перфектно декорацията за маникюр, така че можете да изберете подходящата опция в зависимост от формата и размера за всеки случай под формата на кристали, кристали или камъни на Swarovski. Те могат да бъдат:

 • прозрачен;
 • подходящ за цвета на основното покритие;
 • хамелеонами;
 • в стил "метални".

Има много опции!

с кристали

 • С дизайна на картината

Като допълнителен акцент можете да използвате различни модели, направени с помощта на плъзгачи или стикери. В този случай те не трябва да крият или покриват главния капак. Оптичният 3D ефект трябва да се запази. Ако това не стане, маникюрът ще стане вкусен и изпълнен с безсмислен комплект орнаменти.

С дизайна на картината

"Cat's Eye" с гел-лак: инструкция

За да направите такъв маникюр трябва да бъдат подготвени:

 • комплект за маникюр;
 • средства за обезмасляване на повърхността;
 • база;
 • гел-лак с ефекта на "Cat's Eye";
 • по избор гел-лак черен като субстрат;
 • магнитик;
 • горно покритие;
 • Специална лампа (UV или LED) за фиксиране.

Изпълнение на технологиите

Необходима е предварителна подготовка на ръцете и ноктите под формата на химически, хардуерен или подрязан маникюр. Подходяща опция може да бъде избрана по желание.

Формата на нокътя също може да бъде направена - няма ограничения за това. Котката изглежда страхотно на дълги, къси, овални и други нокти. След всички подготвителни процедури, нокътната плоча се полира и повърхността се обезмаслява със специален инструмент.

 1. Първият етап се прилага 1 слой от основата, който се пече под лампата за 1.5-3 минути. Времето ще зависи от мощността на лампата и използваната база.
 2. Ако желаете, можете да направите подложката с черен гел-лак в 1 слой. Това ще направи цвета на бъдещия маникюр по-наситено и дълбоко. Трябва да се изсуши под лампа.
 3. Гел-лак с ефект на котката се прилага само в 1 слой. След това до повърхността на нокътя веднага донесе магнита, който обикновено е завършен. Разстоянието от покритието трябва да бъде около 0, 5 см, а времето на излагане на магнита е около 15 секунди. Това ще позволи групирането на металните частици в гел-лак. След това подготвеният нокът се суши под лампа.
 4. Важно! По този начин е необходимо да се обработват всички нокти. В този случай е по-добре да се справите с всеки от тях поотделно: покрийте, действайте с магнит и се печете. Това ще отнеме допълнително време, но в противен случай капакът може да се разпространи.
 5. Последният етап ще покрие гвоздеите с горна част в 1 слой и ще изсъхне под лампата.
 6. Необходимо е да се отстрани лепилото от повърхността с обезмаслител.

По този начин се изпълнява най-простата, класическа версия на окото на котката, но има много възможности за нейното декориране. Направете това, като използвате комбинация от други техники, например френски или лунни, с различни цветове и нюанси, като добавите специален пясък, пайети или кристали, шарки или плъзгач.

Не се страхувайте да експериментирате с материали или дизайни, защото така можете да получите уникален и уникален маникюр с котешко око. Той със сигурност ще привлече вниманието на другите и ще направи положително впечатление.

Share:
Comments