Японски маникюр: предимства и техники на изпълнение

Японският маникюр може да се нарече един от най-популярните видове маникюр, той е предназначен за естествени нокти, подхранва ги и изцелява от разслояване, осигурява гладкост и равномерност, а също така елиминира разграждането.

Често, след като сте извадили ноктите в салона, ще бъдете посъветвани да изпълните няколко процедури на японския маникюр за възстановяване на нокътната плоча. Не отказвайте, тази процедура ще бъде истински подарък за уморени и безжизнени нокти.

Този маникюр може да бъде изпълняван по всяко време на годината, той се използва както от жени, така и от мъже. Цялата линия от средства за процедурата се състои от 20 фонда на известна японска компания, благодарение на общо 20 флакочикам ноктите ще бъде истинско произведение на изкуството.

Всички продукти съдържат натурални съставки и следователно, за да създадете маникюр, ще трябва да прекарате голяма част от бутилката, но си заслужава, защото в крайна сметка можете да получите блестящи нокти за здравето.

Предимства на японския маникюр

Този вид маникюр ще бъде отлична алтернатива на изкуствените нокти, собствени нокти ще станат лъскави, красиви, еластични и в същото време ще получат всички необходими вещества и микроелементи.

Предимството на японския маникюр е непосредствен резултат, такава ефективност на средствата се постига поради факта, че лекарствата се избират индивидуално в зависимост от състоянието на ноктите. Тяхната оценка се извършва от специалист в салона, след което започва да изпълнява необходимите процедури.

Естествеността на лекарствата, използвани в маникюра, позволява полезните съставки да проникнат дълбоко в нокътната плоча, да я подхранват и да я възстановяват, нокътът става перленов цвят, става равен и защитено.

Процедурна техника

Процесът на маникюр не отнема много време, средният опитен специалист ще се нуждае от около 60 минути, с определено умение в същото време ще бъде достатъчно у дома.

Първо трябва да прецените състоянието на нокътната плоча, това е направено с помощта на таблица, която ви позволява да оцените щетите и нуждата от нокти. След това капитанът прилага необходимия серум върху нокътя.

Гвоздеят се обработва като кутикулите, след това се нанася специална паста с молекули и пептиди от перли, те изцяло покриват плочата и запълват всички пукнатини, върху нея се нанася прах за полиране с пчелен восък, който покрива ноктите с защитен слой и го прави блясък.

Средствата в процеса на маникюра се прилагат и отстраняват, което създава усещане за сигурност и филм върху ноктите, през които плочата диша и е в състояние да абсорбира всички входящи витамини и микроелементи.

В края на процедурата прилагайте крем-пилинг, маска и масажен крем. След процедурата, продуктите се измиват и ароматен тонизиращ крем с японски жасмин се нанася върху кожата.

В края на краищата можем да кажем, че ръцете и ноктите не са просто възстановени, но буквално оживяха за времето, прекарано в салона.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments