Борба с пърхота: козметика с минерали

Пърхот (себорея) - често заболяване, трудно за лечение. Бели люспи, облечена коса и мръсни дрехи, носят много неприятни минути. Според експерти, причината за пърхота е липсата на необходимите минерали и витамини в организма. В по-голямата си част невероятните усилия, положени за борба с тази болест, завършват с нищо или резултатът е кратък.

Витамини А и Б

Един от най-често срещаните причини за пърхот, се счита за липса на витамини А и група Б. дефицит им се отразява влошаването на косата, ноктите и кожата: кожни обелва изключен, става бледа външен вид, косата й бита, счупени нокти и беля. За да се помогне на косата да запълни липсата на такива важни витамини е възможно с помощта на козметика, съдържаща минерали. Има например козметика, направена на базата на терапевтична кал на Мъртво море. Минералните бакове са богати на макро- и микроелементи, полезни за косата и скалпа.

Витамин Е

Липсата на витамин Е (наречена още "витамин на младостта") в скалпа и косата причинява непоносимо сърбеж и лющене. Нормалното съдържание на този витамин стимулира заздравяването на увредената кожа и нормализирането на кръвообращението. Придобивайки козметика, трябва внимателно да проучим нейния състав и да изберем този, в който е налице този важен елемент. Би било добра идея да допълваме външните продукти с помощта на подходящи продукти: слънчогледово и соево масло, орехи и бадеми, масло и зелени листни зеленчуци.

Селен и цинк

Един от важните минерали е селенът, който помага за възстановяването на кожата и предотвратява пилинг. Цинкът е отговорен за растежа и обновяването на клетките. Екстракт от водорасли и кал от Мъртво море с високо съдържание на цинк нормализира отделянето на себум и подобрява благосъстоянието на косата.

Други вещества

В допълнение към кал и водорасли, козметиката включва растителни екстракти и масла. Това нормализира всички процеси, протичащи в косата, премахва сърбежа, елиминира пилингът, насърчава правилния salodootdeleniem. В крайна сметка корените на косата се подсилват, което допринася за блясъка и мекотата им.

Използването на козметика за коса, съдържаща минерали и витамини, ще ви помогне да се справите с пърхота, да подсилите косата и ще помогнете за постигането на идеалното им състояние за дълго време.

Share:
Comments