6 причини да получите вашето бебе морско свинче

Животните влияят положително на домашната атмосфера, семейните отношения, помагат да се презареждат положителните емоции и да се отпуснете след тежък ден. И особено благоприятно домашните любимци засягат децата: те ги учат да се грижат за своите съседи, да обучават своята отговорност и доброта.

Ако искате да направите прекрасен подарък за дете - домашен любимец, обаче, не можете да решите кой точно ще стане нов член на вашето семейство, съветваме ви да разгледате морските свинчета.

Защо за тях? Има няколко причини за това.

Морските свине са изключително привързани и приятелски настроени. Те обичат да седнат на ръцете на собственика, като когато са погазани и надраскани. Морските свинчета дори са способни да търсят с удоволствие. Тези животни могат да отговорят на името си и да научат няколко прости команди. Обучението на морските свинчета ще донесе много забавления на децата и възрастните.

Развъдчиците отглеждат различни породи морски свинчета, които се различават по дължината и структурата на вълната. Всяка порода може да се похвали с голямо разнообразие от цветове. Можете да вземете паротита ви за вкус.

Сред собствениците на чистокръвни морски свинчета има изложби и състезания. Нарастването на такива дейности може да бъде отлично хоби, за да служи като повод за полезни познати. Най-вероятно ще получите второ или дори трето прасе, а след това може би искате да отглеждате животни от определена порода.

За разлика от хамстерите и мишките, морските свинчета живеят доста дълго време. С добро съдържание, продължителността на живота им обикновено е 6-8 години. Това е сравнимо с живота на някои породи кучета.

Клетка с морско свинче и космената козина на животното не предизвиква неприятна миризма. Веднага ще забележите разликата, ако сте запазили хамстери или зайци пред прасетата. Разбира се, клетката трябва да се почиства редовно, а свинете трябва да се къпят, ако е необходимо.

Морските свине водят всекидневния живот. А през нощта спят. Това означава, че те няма да ви събудят, като създадат "весели начало" в средата на нощта, например чинчили.

Ако искате да купите здравословно животно, свържете се с специализирани клубове и разсадници, участващи в разплод на морски свинчета. Не купувайте свине в магазин за домашни любимци или на пазар за птици. Собствениците на развъдника винаги ще ви помогнат да изберете домашен любимец, дайте препоръки за грижи.

Морското свинче ще стане любимото на цялото семейство и ще представи много щастливи моменти.

Share:
Comments