4 общи митове за хидратация на кожата

Грижата за кожата е необходима на всяка възраст. Важен етап в грижата е овлажняването. Днес има много мнения за правилното прилагане на тази процедура. В тази статия ще разгледаме най-популярните митове за хидратация на кожата.

Мит един: мазна крем хидратира кожата по-добре

Не винаги плътната и мазна консистенция на крема показва, че тя ще овлажнява кожата добре. Много по-важно не е плътността на сметаната, а нейният състав. Тя трябва да съдържа вещества, които ще подхранват, омекотят и насищат кожата с необходимата влага. Например, серамиди, които допринасят за възстановяването на липидния слой на кожата, а не се изпари дарител, витамин В5, която дава еластичност на кожата, гладкост и блясък. Също често в кремовете има глицерол, който също запазва влагата в клетките на кожата. Когато избирате крем, трябва да погледнете какъв тип кожа е предназначена.

Мит два: само сухата кожа се нуждае от овлажняване

Смята се, че тъй като целта на овлажнителя е, разбира се, овлажняваща, след това нормална, мазна и комбинирана кожа не е нежна. Изглежда логично, обаче, всичко е напълно погрешно. При овлажняване е необходим всеки тип кожа, дори мазна. Фактът, че кожата, дължаща се на повишената слънчева активност, може да загуби влагата, която трябва да бъде възстановена, за да се предотврати появата на крехкост и бръчки. Ако не овлажнявате мазнините тип кожа, тогава липсата на влага ще доведе до мастните жлези да работят още по-активно, което ще доведе до появата на акне. Необходимо е ежедневно овлажняване на кожата, независимо от вида й.

Мит три: Овлажняващ крем с SPF защитава кожата от ултравиолетова светлина

Несъмнено този вид крем защитава кожата от слънцето, но тя далеч не е завършена. Особено се отнася до собствениците на лека кожа. Момичетата с кожа склонна към пигментация изискват слънцезащитен крем с SPF защита от най-малко 35, а за предпочитане 50. Някой има прост овлажняващ крем с SPF защита.

Мит четвърти: за да се запази кожата хидратирана, достатъчно е да се пие вода

Един възрастен трябва да изпие по 8 чаши вода на ден. Това е необходимо, за да се поддържа нормалното функциониране на всички органи. Въпреки това, кожата получава влага по-късно, така че трябва да бъде допълнително навлажнена. Всяко момиче у дома трябва да има овлажняващ крем, който ще предотврати появата на бръчки, ще осигури гладкост и еластичност на кожата.

Share:
Comments