Орлови нокти - лечебни свойства и приложение в медицината

Орлеан - общо описание

орлови нокти - широколистни или вечнозелени клонки-къдрави храсти от семейството на орлови нокти с характерни по-скоро големи цветя, събрани в съцветия на главата, и обикновени цели, понякога лобни листа. Цветът каликс е асиметричен по отношение на центъра, петзъбец, има бял, син, жълт или розов цвят; корола - тръбна, фуниеобразна.

Орлеанът ще се произвежда много рано, в самото начало на лятото. Соковите плодови плодове, от леко синьо до плътно синьо, се намират близо един до друг и често се сдвояват. Кръгли ярко оранжеви или червени плодове от орлови нокти (плодове от вълци) не са годни за консумация.

орлови нокти — виды и места произрастания

В природата има около 180 сорта орлови нокти, от които само няколко сорта са годни за консумация. Можете да разпознаете годни за консумация храсти от сини, с форма на бъчви плодове. Заводът с деликатни цветя и плодове е непретенциозен и устойчив на замръзване. Той расте неравномерно, преобладаващата част от вида е съсредоточена в Азия. Очевидно този ъгъл на света е родното място на растението.

По принцип представителите на този род растат в Северното полукълбо, наводнявайки територии с умерен климат. В дивата природа те се намират в Северна Америка и Евразия. Много видове орлови нокти живеят в гори от различен състав, храстови гъсталаци, в покрайнините на блата, планински склонове, както и в някои тропически зони на югоизточна Азия.

орлови нокти обыкновенная (волчьи ягоды) распространена повсеместно. На территории России можно встретить всего 3 сорта съедобной жимолости: алтайская, камчатская и кавказская. Их главными ареалами стали Восточная Сибирь и Дальний Восток.

орлови нокти — лечебные свойства

Основното предимство на орлови нокти е ядливите му сладко-кисел плодове, които са съсредоточени сами по себе си в складовете на хранителни вещества и витамини. Те играят огромна роля в поддържането на сърдечно-съдовата система, лечението на хипертония, съдовите заболявания, анемията. Пресни плодове на растението се използват като тонизиращо и възстановително средство, както и за подобряване на дейността на храносмилателната система. Препоръчителни плодове и с често назално кървене. Сокът от пресни плодове помага да се отървете от кожни заболявания.

Други части от орлови нокти (цветя, листа) се използват за елиминиране на оток, диария. Те имат диуретичен, дезинфекционен и противовъзпалителен ефект, така че свежите бульони се използват широко за конюнктивит (изплакване), възпаление на горните дихателни пътища (изплакване), цистити и капки.

орлови нокти — лекарственные формы

За да можете да използвате естествената сила на орлови нокти не само през летните месеци, но и през зимата, продължете да запасите подаръците на този чудотворен храст. Кората трябва да бъде събрана през април, а листата трябва да бъдат събрани по време на цъфтежа, сушенето на суровия материал се извършва в затворени пространства. Плодовете могат също да бъдат изсушени, замразени или използвани като основен компонент за приготвяне на консервирани заготовки.

орлови нокти — рецепты народной медицины

Сок от Бери за лечение на екзема, псориазис, язви и лишеи: прясно изцеден сок, разтрит в проблемните зони 3-8 пъти на ден в продължение на една до две седмици. Плътта може да бъде приложена към лошо лечебни рани.

При високо кръвно налягане, мигрена, гастрит и колит: 50 гр. пресни или сушени плодове се изсипва 400-500 мл вряща вода, настояват, добре обвити, два или три часа. Трябва да използвате инфузия за 30 минути. преди хранене, сто милилитри 3 пъти на ден.

Отвара от оток: чаша топла или вряла вода се добавя към чаша. Сложете натрошените корени на орлови нокти, гответе, разбърквайте, за малко над 10 минути. Пийте бульон за две глътки, преди да ядете. Ако количеството вода се увеличи 2-3 пъти, може да се използва лечебен отвара за изплакване на устата и възпалено гърло.

Листа с диария и колики: няколко (1-2 супени лъжици) свежи или сухи настъргани листа (по-добре да се използва прясно), изсипете 200 грама. вряща вода и настоявайте за около три часа, след това изстискайте и вземете три пъти на ден, независимо от храната.

орлови нокти — противопоказания

Противопоказания за използването на орлови нокти не са намерени. Твърде големи дози плодове могат да предизвикат вторична еритроцитоза (увеличаване на масата на еритроцитите и хемоглобин в кръвта), диатеза при малки деца и разстройство на изпражненията.

Коментари

Алла 21.04.2016 Ние, както разбирам, орлови нокти расте само в градината. Но от това не се влошава. Той всъщност съдържа много витамини, хранителни вещества. И още повече, орлови нокти почти няма противопоказания. Това означава, че може да се използва от всички. Аз ядох много от нея в детството си. Виолета 21.04.2016 Да, орлови нокти е само прекрасно растение и ягодоплодни. Ако сте преследвани от умора, разрушаване и подобни явления - ядете орлови нокти. И доставката на жизненоважна енергия ще бъде запълнена, силите ще се излеят. Аз периодично използвам орлови нокти, особено в извън сезона. Юлия 04/21/2016 Струва ми се. че орлови нокти от всички болести, като допълнение към лечението е подходящо. Има толкова много витамини, че има много положителен ефект върху организма като цяло. И ако се съчетаят с добро лечение - възстановяването е гарантирано! Уляна 21.04.2016 орлови нокти, не повышает давление! Она его нормализует!!! Это очень хорошее средство для людей с проблемами давления. Моя бабушка, знала про жимолость все!! Она сама ее и выращивала, и делала из нее лекарства, и ела.
Share:
Comments