Онколози: орехи - залог на дълъг живот

Експертите са убедени, че ежедневната консумация на малка шепа орехи може да защити човека от рак на простатата. По време на изследването беше доказано, че диета, обогатена с грехове и масла, може да потисне растежа на злокачествени тумори. Така че, във всеки случай, това беше в лабораторните гризачи, които за 18 седмици бяха хранени с ядки и орехово масло.

Оказа се, че освен отличния ефект по отношение на развитието на туморни заболявания, ядките значително намаляват нивото на холестерола в кръвта и значително повишават чувствителността към инсулина, като по този начин намаляват риска от диабет.

Ядките съдържат голям брой важни вещества за тялото, включително полезните омега-3 мастни киселини, способни да предпазват от рак на гърдата и сърдечно-съдови заболявания.

Любопитно е, че експериментът показа, че ако ядките и маслата им понижиха холестерола и потиснаха развитието на тумори, то мазнините бяха неактивни. Всичко това казва, че цели ядки функционират не само поради наличието на мастни киселини в тях. Най-вероятно неговите важни елементи, като магнезий, цинк, селен и влакна заедно с омега-3, имат положителен ефект върху профилактиката на заболяванията.

Share:
Comments