Как да помпате преса у дома на момиче. упражнения за

Стандартите на красотата на жените се промениха дълго време.

Вместо буйни и обемисти днес, тънки и спортни момичета са популярни.

Но пресата е един от най-важните проблеми за справедливия секс.

При момичетата коремната област е проблематична, а втората - след бедрата.

Само по себе си премахването на мазнините в стомаха изглежда доста трудна задача, а тънката и стройна талия е още по-трудна. Не само ще редовно упражнение, диета, и поддържане на здравословен начин на живот.

За да помпате момиче от пресата у дома, трябва да извършите специален набор от упражнения.

Натискането, както всеки друг мускул трябва да получи натоварване на посоката.

В тази статия ще опишем подробно кои момичета трябва да правят упражнения за пресата у дома, и като цяло ще се докоснем до темата за изпомпването на пресата.

Как да помпате пресата у дома на едно момиче: колко време и усилия

Стройната фигура и релефната преса са прерогатив на няколко, но всичко това, защото изисква много усилия. Сам по себе си човекът е доста мързеливо същество и не винаги е готов да направи каквото и да било, дори за собственото си здраве и красота. Особено в тези случаи, когато трябва да се направи физическа работа. И толкова много момичета, които решават да помпат пресата вкъщи, се чудят колко време е необходимо, за да видят някои резултати. Отговорът на този въпрос зависи от много фактори. Генетиката, възрастта, интензивността на заетостта, спазването или неспазването на здравословен начин на живот и диета, физическите дейности са само малък списък. Но най-важното от всичко това е вашето желание. Ако искате да закупите красива фигура, бъдете подготвени за това, което трябва да разочаровате многократно, преди да се появи резултатът.

Нищо не може да се появи изведнъж, а също и въпросът с мускулите. Преди всичко трябва да си кажете това Не давайте, докато не получите резултати, Ако планирате да бъдете ангажирани само за известно време, тогава можете да се откажете веднага - в противен случай ще откриете още повече разочарование.

Проблемите със завидното коремче могат да бъдат причинени от два фактора - мускулна слабост или много мазнини в тази област. В първия случай човек по принцип няма големи количества излишни мазнини, а мускулната слабост се обяснява с факта, че не е отделено достатъчно време за физическо натоварване. Тук ще бъде възможно да се ограничи само до обучението на пресата.

Във втория случай прес-упражненията за момичета у дома ще трябва да чакат известно време, докато не отслабнете. Но най-добрият избор ще бъде комбинация от кардио натоварвания и упражнения върху пресата. В такъв случай, когато се отървете от излишната мазнина, вашата преса вече ще бъде доста силна и неравна.

Една от основните грешки на новодошлите е, че полагат твърде много усилия в обучението. Но това е само в началото. Усещайки много силни болки в мускулите на пресата на следващия ден, новите тренировки могат да бъдат отложени до по-добри времена, които никога не идват. За да постигнете напредък, трябва да знаете, че пресата, подобно на всеки друг мускул, се нуждае от добра почивка и не трябва да бъде претоварена. Интензивността на обучението трябва да се увеличава малко по малко, от обучение до обучение.

Времето, за което могат да се появят "кубчета", обикновено е строго индивидуално. Ако вземете човек, който няма излишни мазнини, но никога не е бил физически натоварен, може да отнеме около два месеца. Ако говорим за момиче с наднормено тегло в корема, тогава може да е необходимо повече време. Ежедневните класове с добра интензивност ви позволяват да видите красива преса в рамките на един месец. Но отново всичко зависи от ситуацията, в която живее тялото ви. Едно нещо обаче е сигурно - не можете да получите бързи резултати.

Упражнения за момичетата в домашни условия: за начинаещи

Има много упражнения, които могат да се извършват не само във фитнес зали, но и в дома. По-долу ще се опитаме да посочим най-ефективното за домашно обучение. Не е необходимо веднага да изпълните целия комплекс - можете самостоятелно да изградите програма от тези упражнения.

Упражнение номер 1 - усукване.

Упражнение, което почти стана класическо. В интернет се говори много за това упражнение и по-голямата част от него е фантастика. Тя не може да изгаря мазнини, няма да ви позволи да направите преса в един ден и не е нужно да я изпълнявате по хиляди начини. Оказа се обаче, че това е най-ефективното у дома обучение.

Поставете се на пода, сложете ръцете си зад главата си. Краката леко се навеждат на коленете, стоят на пода. Укрепването на мускулите на пресата леко повдига и усуква тялото, като се изправя. Много е важно да наблюдавате мускулите си - много начинаещи правят грешката да извършат това упражнение от мускулите на гърба, ръцете и дори на врата. Пресата трябва да работи изключително. Когато се изпълнява, тялото трябва да бъде усукано, така че разстоянието от гръдния кош до долната граница на корема да намалее.

кърлинг

Упражнение # 2 - Повдигане на краката.

Това упражнение работи добре в дъното на пресата. За да го изпълни, легнете на пода, ръцете се раздалечават. Вдигнете краката си и ги спускайте бавно. Не поставяйте краката си на пода - по време на подхода ги държите на височина 2-3 см от пода в долната точка.

Повдигане на краката

Упражнение # 3 - Едновременно повдигане на краката и тялото.

Това упражнение работи добре за мускулите на корема. За да извършите лъжата на пода, тялото е права линия. Ръцете и краката лежат на пода. При издишване повдигнете краката и горната част на тялото, опитвайки се да докоснете чорапите с ръцете си. В същото време дръжте ръцете си прави.

Повдигане на корпуса и краката

Упражнение номер 4 - Тазов лифт.

Това упражнение спомага за укрепването на долната и средната част на пресата. Поставете се на пода, сложете ръцете си по багажника, краката се повдигат. Укрепването на мускулите на пресата леко повдига таза от пода в посока нагоре и към главата. Много е важно да не помагате да изпълнявате това упражнение с ръце или крака - само с пресата.

Подъём таза

Упражнение номер 5 - Жаба.

Това упражнение работи добре в корема и укрепва мускулите на пресата. За да изпълните, седнете на пода, сложете ръцете си леко зад тялото и се опрете на тях. Краката са изправени напред, тялото е наклонено назад. Когато правите това, направете едновременно изтегляне на краката до тялото и изправяне на тялото. Отново - само мускулите на пресата са включени.

жаба

Упражнение номер 6 - Докосване на петите, лежащи на пода.

Идеален за развитие на странични и наклонени коремни мускули. Легнете на пода, леко вдигнете тялото. Ръцете по багажника, краката наведени на коленете стоят на пода. Опитайте последователно да докосвате лявата ръка с петата на левия крак и после обратно. Ръцете не трябва да се простират до страната на стъпалото - движение само поради тялото.

Докосвайки петите

Как да помпам преса у дома на едно момиче: откъде да започнем?

Упражненията за момичетата от пресата вкъщи трябва да чакат малко в случая, ако преди това рядко влезе в спорта. Това означава, че не само чакайте, но трябва да бъде заменен с редица други упражнения, които са насочени към подобряване на тонуса на коремните мускули и също ще им позволят да бъдат леко подсилени. Изпълнете ги на всяко ниво на подготовка.

Упражнение №1 — Вакуум.

Това упражнение е чудесно, ако стомахът ви виси поради недостатъчното обучение на мускулите на пресата. Той може да подобри мускулния тонус и да намали значително количеството на стомаха за кратко време.

Можете да го направите по няколко начина, но основите са еднакви за всички. Опитайте се да направите дълбоко, бавно издишване с максимално усилие, като дърпате стомаха навътре. След това вземете същия дълъг дъх и издърпайте още повече стомаха. В тази позиция, опитайте се да я задържите възможно най-дълго.

Първоначално това упражнение бе използвано в културизма. Той е изобретен, за да придаде на тялото атлетична естетична форма, когато тънката талия допълнително подчертава останалата част от мускулите. След това се използва във всяка индустрия, предимно за укрепване на коремните мускули.

Може да се извършва и седене, лъжа и обикновено във всяка позиция. Най-добре е да си спомните позицията на стомаха, когато я изпълнявате. Опитайте се да го възпроизвеждате непрекъснато. С други думи, поддържайте стомаха си непрекъснато привлечен и напрегнат, където и да сте. С течение на времето мускулите ще свикнат и ще заздравят, а обемът на корема значително ще намалее.

Упражнение №2 — Планка.

Това упражнение ви позволява да укрепите мускулите на корема и подобрява тонуса на мускулите на пресата. Има много вариации на това упражнение. Нека анализираме класическата версия.

Лъжите на стомаха си, застанете на лактите и чорапите, така че цялото тяло да образува права линия. Запушването на гърба или в задната зона е невъзможно. В това положение, опитайте се да останете възможно най-дълго.

За да усложнете това упражнение, можете да лишите тялото от една от опорните точки - с други думи, повдигнете една от ръцете или краката.

Упражнение номер 3 - странична летва.

Тук същността на упражнението е малко по-различна. Тя ще бъде насочена към изработването и укрепването на страничните мускули, а също и наклонените мускули на стомаха.

Легнете на вашата страна, вдигнете тялото на тялото на лакътя. Втората ръка е върху тялото, единият крак стои на пода, а вторият е върху него. Както при предишната версия, опитайте се да я задържите възможно най-дълго на това място.

Странична летва

Упражнения за домашни момичета в пресата: противопоказания и предупреждения

Противопоказания за упражненията върху пресата могат да бъдат различни заболявания и заболявания на органи, които са в тази област, херния, скорошна операция, проблеми с гръбначния стълб. Мисля, че е разбираемо, но ще кажа още веднъж - бременността също е значително противопоказно за този вид упражнения. Първият месец след раждането е по-добре да се въздържа от физическа активност.

Share:
Comments