Естествено раждане след цезарово сечение - могат ли те да

Жените, които са преминали цезарово сечение, не са недвусмислени по този въпрос.

Много жени са на мнение, че тя е напълно безопасна и най-важното е безболезнена, а оттогава те раждат само по този начин.

Други, напротив, мечтаят да познават майчинството още от самото начало и за тях е важно раждането да продължи изцяло.

Естествено раждане след цезарово сечение: приказка или мит?

Жените, които преди това са претърпели операция с цезарово сечение, задават един-единствен въпрос дали могат сами да раждат. Не много отдавна имаше недвусмислен отговор на този въпрос - не, но днес всичко се промени.

Лекарството е на достатъчно високо ниво на развитие, така че възможността за независимо раждане със сигурност е там. Това се дължи на много нововъведения в гинекологията:

1. Филаментите за шевовете използват полусинтетични, тъканта се възстановява бързо и напълно.

2. Матката се изрязва хоризонтално, а не надлъжно: възможно е да се избягва голяма загуба на кръв, липса на усложнения и най-важното, дава възможност на жената да роди сама на следващия път.

Дори и до днес лекарите са принудени да извършват вертикални разрязвания в горната част на матката: в случай че бебето е в опасност, с неправилно представяне. За да се роди естествен начин след такава, за съжаление е невъзможно. Няма да им бъде позволено да раждат сами и в още един случай, когато цезаровото сечение е извършено няколко пъти.

Естествено раждане след цезарово сечение: прогнози

Досега въпросът за безпокойството на мнозина предизвиква много противоречия сред лекарите и учениците: жените просто живеят, мислейки, че някой ден ще бъдат родени бебе по естествен път и разбира се, те могат да бъдат разбрани. Но много гинеколози настояват, че това не трябва да се прави, защото е трудно да се избегне развитието на множество последствия:

1. Най-опасното нещо, което може да се случи - матката ще се спука на шевовете. Това води не само до смъртта на плода, но и до детето на родителите.

2. След операциите може да има шпайкове, които изпреварват яйчниците, тръбите. Естествено естественото раждане ще бъде сложно в този случай.

3. Неврологично усложнение.

4. Херния след операцията, вътрешните органи ще се изместят или паднат.

Ако въпреки всички тези рискови фактори жената все още иска да ражда само след цезарово сечение, лекарите едва ли ще я подкрепят. Изходът все още е там, бъдещата жена, която ражда, дава разписка, че в случай на това, няма да има претенции към лекарите.

Несъмнено има щастливи майки, които сами могат да раждат бебе дори след две операции, но трябва да разберете, че това е просто изключение от правилата.

Естествено раждане след цезарово сечение: как да се подготвите за тях

За да не минават следващите ви пасажи като предишните, но по естествен начин те трябва да бъдат подготвени предварително. И подготвителният процес трябва да започне веднага след цезарово сечение и жената да бъде освободена вкъщи:

1. Жената трябва да има сертификат на ръцете си или по-точно екстракт от майчинската болница, в който специалистите посочват следните точки:

  • Каква беше причината за операцията?

  • Колко време отнема генеричният процес, както и продължителността на безводния период;

  • Методът, използван за провеждане на цезарово сечение.

  • Материалът, използван за шиене на среза.

  • Колко кръв е загубена от жената при раждане.

  • Дали имаше усложнения.

  • Какви лекарства е взела жената?

2. След раждането на детето и през следващите три години не можете да помислите за концепцията за второто. През това време белегът ще бъде напълно оформен и матката ще бъде напълно възстановена.

3. На интервали между ражданията една жена може да забременее, но трябва да знаем, че абортът е опасен.

4. Разбира се, ще бъде по-добре, ако съпрузите планират следващата бременност предварително. Преди това и двамата партньори трябва да преминат проучване. Жената трябва да прегледа белега и да получи разрешение от лекар.

Регистрирането, както и управлението на бременността при жени, които раждат след цезарово сечение, почти не се различават от обичайните жени на половинката. Възможно е проучването да е трябвало да отиде много по-често, да взема тестове, да направи повече ултразвук, отколкото би трябвало. Ако обаче бъдещата майка забременява с близнаци, най-вероятно тя ще бъде държана в третото тримесечие, за да може естественото раждане да бъде напълно завършено.

По правило, жените винаги се изпращат, за да останат в болницата преди трудовата дейност да дойде. Въпросът е, че амниотичната течност може да изчезне много по-рано. Никаква реч за раждането на дете във вода или у дома просто не може да продължи. В крайна сметка, при жените с белег на матката, плацентата рядко остава сама и трябва да пречи на специалистите.

Цезарово сечение не е изречение, дори лекарите винаги настояват за извършване на естествено раждане, ако за това няма контраиндикации.

Естествен труд след цезарово сечение: противопоказания

Естественото раждане след първата операция ще бъде забранено от всеки лекар, ако вероятността за счупване на сутурата е висока. Това може да завърши трагично както за бебето, така и за майката. Ето защо има цял списък от противопоказания за естественото раждане след цезарово сечение:

1. При първото раждане лекарите направиха вертикален разрез.

2. Имали сте аборт по-рано и е имало спонтанен аборт.

3. Когато бебето е родено, са открити сериозни проблеми.

4. Гестоза.

5. Бебето е родено голямо, теглото му е повече от 4 килограма.

6. Представянето на бебето в утробата е напречно.

7. Предишната бременност на жената при раждане е плодотворна.

8. От деня на последното раждане, това е било дълго време - повече от шест години.

9. Възрастта на жената вече е достигнала 35 години.

Ако има поне едно противопоказание, най-вероятно лекарят няма да позволи да ражда самостоятелно и жената ще бъде повторно направена от цезарово сечение.

Естествено доставка след цезарово сечение: има ли някаква опасност за бебето

Въпреки факта, че все повече специалисти разпространяват естествени раждания след цезарово сечение, разбира се, при липсата на противопоказания в действителност ситуацията може да се обърка както е планирано. И въпреки факта, че жените са готови да продължат дълъг път към възстановяването, ако само следващите раждания станаха естествено, за съжаление, малко хора мислят за това как това се отразява на детето.

Но всъщност за едно дете - раждането е голям стрес, а не за майка му, защото по време на преминаване през родовия канал черепът ще бъде притиснат от тазовите кости. Но, разбира се, по време на цезарово сечение увреждането е много по-голямо, отколкото в хода на нормалните раждания. По това време бебето влиза в новата среда рязко, а не постепенно, тъй като е присъщо на природата.

Поради тежкото освобождаване на плода, тялото няма да има време да развие стресов хормон. Хормонът е необходим, за да може детският организъм да се адаптира по-добре към новата околна среда наоколо. Ето защо почти всички деца, родени с цезарово сечение, са много по-слаби от тези, които се раждат естествено. Индикатори за нормални стойности се достигат само до седмата седмица от живота.

Както можете да видите, от това, което беше казано, естественото раждане е по-добро както за майката, така и за бебето. Въпреки това, както беше казано по-горе, има определена категория жени, за които е забранено да раждат по този начин. Най-добрият вариант за тях е цезарово сечение, само за да можете да спасите живота на майка и бебето.

Бъдещата майка никога не трябва да дава съвети на никого и да настоява за нормално раждане. Единственото мнение, което в момента е наистина важно, е акушер-гинеколог. Само лекар може да оцени адекватно състоянието ви и да избере как да се появи бъдещото дете.

Не пренебрегвайте помощта на лекарите. За съжаление, въпреки факта, че лекарството е добре развито, много хора продължават да се надяват на щастлив повод. Разбира се, това не трябва да се прави, защото е изпълнено със сериозни усложнения и благосъстоянието на бъдещото ви дете е пряко зависимо от вас.

Не забравяйте, че дори ако не можете да раждате, както бихте искали, не е нужно да се разстройвате. Независимо от всичко това, няма да престанете да обичате детето си по-малко!

Share:
Comments