Aralia - лечебни свойства и приложение в медицината

Aralia - общо описание

Aralia, или по-точно, Aralia Manchu е дърво, което може да достигне височина от 1,5 до 7 метра. Корените му проникват радиално на дълбочина около 25 см. На дръжките на листата и багажника има множество гръбнаци. Размерът на горните листа е доста голям, формата е два пъти и три пъти перитосилабична, краищата на листата са назъбени. Цветовете на растението имат кремаво-бял оттенък, които се намират на върха на багажника. Цъфтящата аралия се появява от юли до август. Дървото дава плод на плодове с пет кости, зреене се случва от септември до октомври.

Aralia е много богата на различни витамини, минерали и елементи. Съдържа белтъчини, етерично масло, алкалоиди. Корените са богати на тритерпенови сапонини - аралозидите А, В, С, които принадлежат към гликозидите на олеановата киселина.

Aralia - видове и места на растеж

Растението предпочита почвата на горски поляни, клиринги, ресни от смесени и иглолистни гори. Любимият местообитание на Аралия е изсичане и стари пари, на тези места той образува просто непроницаеми гъсти гъсти.

Що се отнася до разпространението на аралия, то е само Далечния изток: югоизточната част на региона Амур, южната част на Хабъровската територия, Приморието, южната част на остров Сахалин и южните острови Курил като Шикотан и Кунашир. Тя се отглежда в градини и паркове от средна Русия, включително в региона Ленинград.

Като цяло, Aralia рода носят около седемдесет видове, които растат в Северна Америка, Азия и Далечния изток. В Далечния Изток, можете да намерите три такива видове: - Aralia манджурите или Aralia Елата, което е популярно известен като трън дърво, дяволско дърво, по дяволите dubinkoy.- Aralia cordata, което е тревисто растение, достигащи височина от 1,5-2,0 м . растение с малък зеленикав или жълтеникаво-бяло paniculata sotsvetiyami.- Aralia континентален - е друг билка, която е много подобна на Aralia cordata. Височината му е около един метър, има дълги листа, дебели и разклонени съцветия.

Аралия - лечебни свойства

Aralia се използва широко за различни заболявания. Неу лечение на хипотония и астения, началните етапи на атеросклероза, физическа и умствена умора, импотентност. Той стимулира и централната нервна система. Ефективно се справя с астенодепресивното състояние след травматично мозъчно увреждане. Aralia се използва също и за лечение на postgripposis арахноидит, такива нервни и психични заболявания като неврози, неврастения, психестения, шизофрения. Той се справя със стомашно-чревни заболявания, диабет, настинки, зъбобол, чернодробни и бъбречни заболявания. Има възстановителен ефект върху тялото.

Aralia - дозировъчни форми

Като лечебна суровина се използват корени с диаметър около три сантиметра, както и листа и кората на аралия. Трябва да се отбележи, че за приготвянето на инфузии, бульони и тинктури от аралия в народната медицина се използват само 5-15 годишни растения.

Аралия - рецепти

Тинктурата на Aralia може да бъде закупена в аптеката и също така е възможно да се подготвят лечебни отвари само у дома За да се приготви отвара, ефективно за заболявания като диабет, енуреза, настинка, грип, бъбреци и чернодробни заболявания, 200 ml топла вода трябва да се изсипят в 20 g корени. Бульонът се държи на водна баня в продължение на половин час, охлажда се при стайна температура, изтича. Отвара се използва една супена лъжица три пъти на ден.

Аралия - противопоказания

Независимо от ниската токсичност на аралия, е необходимо да се грижи за неговата дългосрочна употреба, което може да предизвика чувство на дискомфорт в сърцето, прекомерна нервна система, повишаване на кръвното налягане и влошаване на общото благосъстояние.

Коментари

най-малкото дете 14 май 2016 г. Aralia сърцевината се консумира в храна под формата на салати и се пържи с месо. Има рецепти. Наина 04/17/2016 Просто се учудвам, фактът, че всички лекарства буквално от всички наши болести растат пред носа. И никой от които не е нужно да купувате! И всичко е много естествено, не мами други органи. Просто трябва да се потопите в него. за какво се занимават, и лекувани народни, доказани средства. Тамара 17.04.2016 И леля ми използваше това растение като терапевтично средство за черния дроб. И аз бях много щастлив, че го опитах. Тя казва, че почти се е отървала от проблемите с органите. В същото време и бъбреците бяха излекувани и сега изобщо не я притеснява. Ira 04/17/2016 Да, аз също знам за свойствата на aralia, като помощ за различни психични разстройства. Дори и при шизофрения, той е предписан. Аз не знам колко помага, но ако аралия е толкова широко използвана, тогава все пак има смисъл. Вела 04/17/2016 Според снимката, аз мислех, че това е млада топола))) Чух много за лечебните качества на аралия, а именно, за психичните заболявания. Една приятелка имаше тежка степен на неврология и отпиваше тинктура от това растение.
Share:
Comments