Тинктура на касис в дома - богат цвят и вкус. как да

Касисът е склад за витамини и полезни микроелементи. Той съдържа повече витамин С от цитрусовите. При готвенето се използват не само плодове, но и листа, подходящи за салати, sbiten и квас.

Тинктура на касис в дома - основните принципи на готвене

Касисът има приятен, кисел сладък вкус, който прави плодовете истинска находка за приготвяне на алкохолни напитки. Те ще се отърват от готовата напитка за остра миризма на алкохол и ще я направят полезна.

Тинктура е една от най-добрите възможности за приготвяне на алкохолна напитка от касис. Направете го прости, това изисква следните съставки: алкохол, водка, лунен лук, захар и всъщност самата касис. Съществуват обаче и по-сложни рецепти, в които се използват много повече компоненти.

Тинктурата се приготвя както от червено, така и от червено френско грозде. Важно е да се използват само добри плодове. Смачкани и гнили няма да го направят. Плодовете се сортират внимателно, премахват клонките и боклука. Плодовете се разпространяват в сито и се измиват под течаща вода. Желателно е да се приготви тинктура от пресни плодове, но ако няма такива, можете да използвате замразено и дори сладко. Като алкохолна основа се прилагат: коняк, лунен лук, водка, алкохол или други алкохолни напитки.

Питието има приятен вкус. Цветът на тинктурата зависи от използваната алкохолна напитка.

Рецепта 1. Тинктура на касис в дома за алкохол

Съставките

три листа храст;

750 ml филтрирана вода;

спирт — пол-литра;

300 г зряла касис.

Метод за приготвяне

1. • Наблюдавайте внимателно плодовете на касис, като отстранявате листа, клонки и други остатъци. Изплакнете ги обилно под течаща вода.

2. Вземете бутилка с този обем, така че плодовете да я напълнят наполовина. Изсипете касис в бутилката.

3. • Изсипете съдържанието на съдовете с алкохол и плътно запечатайте корк. Оставете за една седмица.

4. • Изцедете готовата напитка чрез двойна сгъната марля. Сега го разреждайте с филтрирана вода в съотношение 3: 2.

5. • Изсипете тинктурата в приготвени стъклени бутилки и ги съхранявайте в изба или друга прохладна стая.

Рецепта 2. Тинктура на френско грозде в дома "Пилешко филе"

Съставките

два кг плодове от червено касис;

ванилин - щипка;

десет листа от черен касис храст;

литър водка;

700 г сахара.

Метод за приготвяне

1. Избираме пресни плодове от касис от касис, като ги изчистваме от листовки и клонки. Поставете плодовете в цедка или филтър и ги измийте.

2. • Изсушете 3-литровия балон и го изсушете. Прехвърляме касис в приготвен стъклен контейнер, изсипвайки всеки слой захар. Разтрийте и месят плодовете, които не се нуждаят, те трябва да останат непокътнати.

3. • Изсипете съдържанието на стъклените съдове с водка, така че течността да покрива напълно плодовете. Затваряме съдовете с капак и ги изпращаме за един месец на тъмно място.

4. • Подгответе тинктурата чрез марля или фино сито. Изсипваме на бутилки, плътно корк и съхраняваме на хладно място през цялата година.

Рецепта 3. Тинктура на касис в дома с кимион

Съставките

половин килограм прясно черно френско грозде;

5 g кимион;

1 литър 500 мл висококачествена водка;

20 листа от храстовиден храст.

Метод за приготвяне

1. • Разреждаме плодовете от касис. Внимателно следвайте, че всички клонки, листа и други отпадъци са премахнати. Поставете плодовете в сито или цедка и внимателно изплакнете, така че да не се бръчкат или да не се повредят. Разтваряме и изливаме чисти ястия.

2. Плодове с камшик или дрибъл. Ако имате блендер, можете да го използвате. В зърната маса се добавят кимон семена и храстови листа.

3. Поставете получената смес в чиста, суха бутилка. Налейте водката и затворете капака. Оставяме на един месец и половина на тъмно място.

4. • Филтрирайте напитката и я изсипете върху стъклен съд с обем от половин литър. Плътно затворете тапите и ги съхранявайте в хладна тъмна стая.

Рецепта 4. Тинктура на френско грозде "Нектар на мед"

Съставките

800 грама плодове от касис;

600 ml филтрирана питейна вода;

литър мед;

5 грама земна канела;

литър лунен луд.

Метод за приготвяне

1. • Проследявайте плодовете на черното касис, като внимателно отстранявате всички остатъци. Изплакнете добре плодовете. Претърсете ги през сито или пюребете до състояние на картофено пюре в миксер.

2. • Изсипете течния мед в зърната. Най-добре е да използвате мед от акация. Ако имате дебел естествен мед, го разтопете във водна баня.

3. Добавете канела към сместа и я напълнете с лунен лук. Разбъркайте добре съдържанието. Прехвърлете получената маса в чист контейнер, плътно затворете капака и го поставете на тъмно място в продължение на две седмици. От време на време разклащайте тинктурата.

4. След определеното време, тинктурата на черното касис се филтрира и разрежда с питейна вода, така че силата на напитката е 25 градуса. Налейте стъклени бутилки, плътно ги запечатайте и ги съхранявайте в тъмна студена стая.

Рецепта 5. Тинктура на касис у дома на коняк

Съставките

900 г зрели плодове;

литър качествен коняк от пет звезди;

400 g бяла захар.

Метод за приготвяне

1. • Зрелите плодове от касис от касис от листовки, клонки и други отпадъци. Поставете плодовете в цедка или филтър и изплакнете. Оставете на стъклото цялото количество течност.

2. Поставете касис в дълбоко ястие, добавете захар и го налейте с коняк. Разбъркайте.

3. • Измийте стъкления контейнер с обем от два литра и го изсушете. Поставете каша в нея и покрийте с капак. Изчакайте няколко седмици на тъмно място.

4. • Филтрирайте готовата напитка със специален филтър. Изсипете в готови бутилки и ги съхранявайте на хладно място.

Рецепта 6. Тинктура от червено касис в дома

Съставките

300 г плодове от червено касис;

150 g гранулирана захар;

половин литър водка, алкохол, коняк или лунен лук.

Метод за приготвяне

1. • Превключваме плодовете от червено касис, отстраняваме клонки, листа и други отпадъци. Изплакнете добре плодовете.

2. Изпепелете ме със сода, изплакнете и изсушете. Ние преместваме червеното касис в него. Добавете захар и налейте водка или друга алкохол.

3. • Затворете капака плътно с капак и го разклатете добре. Оставяме на тъмно топло място за няколко седмици. Разклаща се на всеки три дни.

4. • Подгответе подготвената тинктура през филтъра от мавъл вълна и я раздайте в бутилки. Обикновено се затварят и се съхраняват в мазето или хладилника.

Рецепта 7. Класическа тинктура на касис в дома

Съставките

600 г плодове от касис;

половин литър водка или 60% алкохол.

Метод за приготвяне

1. • Отстраняваме пресните плодове от касис, отстраняваме изгнилите плодове, клонките и листата. Измийте.

2. Прехвърлете касисът върху чиста суха 3-литрова бутилка. Напълнете плодовете с алкохол, така че да покрие изцяло плодовете. Плътно запушете и почистете в продължение на три седмици на тъмно място.

3. • Подгответе тинктурата през специален филтър, изсипете чисти бутилки. Затворете плътно запушалките и ги изпратете на съхранение на студено място. Ако искате да намалите степента на напитката, разредете я с филтрирана вода до желаната сила.

Рецепта 8. Бърза тинктура на касис в дома

Съставките

щипка канела;

чаша черно френско грозде;

щипка ванилин;

чаша гранулирана захар;

половина стак. водки;

50 г меда;

един и половина стек. питейна вода.

Метод за приготвяне

1. Изплакнете плодовете от касис от боклук, листа и клонки. Поставете в купата на миксер, добавете захар и потапяйте до състояние на пюре. Ако няма миксер, смилайте плодовете през сито. Поставете масата в тенджера и излейте вода.

2. • Добавете канела и ванилин към зърната. Поставете бавен огън и оставете да изпари една трета от цялото съдържание. Отнема около час и половина.

3. • Изсипете съдържанието на тенджерата през сито. Охладете в топло състояние и добавете мед, разбъркайте и охладете напълно.

4. Изсипете съдържанието в приготвен стъклен съд и го изсипете с водка. Разбъркайте и отстранете за един ден на тъмно място.

Тинктура на касис в дома - съвети и трикове

Не изхвърляйте алкохола. Те могат да се използват за приготвяне на десерти, печене или добавяне към чай.

Налагайте напитката само в стъклени съдове, пластмаса и желязо, тъй като това не е подходящо.

Ако нямате достатъчно бонбони, можете да добавите още захар или мед и да оставите за още няколко дни.

Филтрирането може да се избегне, ако пюрените плодове се поставят в марля, която просто трябва да извадите от готовата напитка.

Share:
Comments