Йога за отслабване

Йога се смята за едно от най-древните учения в света. Снимки, изобразяващи йогите в характерни поза, открити по време на разкопки на най-древните култури, съществували преди хилядолетие. Йога е метод и средство за познаване на света, което позволява да се развиват и насочват етичните, умствените и физическите сфери на човешкия живот по такъв начин, че човекът да е напълно здрав, както от духовна, така и от физическа гледна точка. Ето защо през последните години толкова много източници са говорили за положителните ефекти на йога върху здравето на човека, от психическото му състояние до фигурата.

Може ли йога да ви помогне да отслабнете?

Да! Въпреки това, избора йога за отслабване, не се доближава толкова едностранчиво и само мисля за загуба на килограми. Те ще оставят само за състоянието на изцеление на тялото, това прочистване на токсини, връщането към нормално функциониране на всички вътрешни органи и най-важното, - да се създаде хармония между тялото и духа. Това означава, че загуба на тегло в йога се осигурява не само чрез физическо обучение, но благодарение на всеобхватния подход към начина на живот като цяло. Редовните класове по йога допринасят за това, че тялото намалява производството на стрес хормони и ускорява отделянето на инсулин. В резултат на това храната започва да се използва активно от организма като гориво, вместо да се отлага в талията. В този йога последователи внимателно следи за тяхното хранене, а не яде мазни, пържени храни и изкуствени, и ако е необходимо да се прибягва до процедури на почистване, като klizmy.Odnako, тези, които са решили, като начин за подобряване на тялото си, за да отиде тази Трябва ясно да разберете, че йога за отслабване изисква търпение и последователност. В идеалния случай, за уроци трябва да намерите опитен ментор. Разбира се, всеки, който смята себе си за учител, дори може да се нарече учител, дори и след като е купил дипломата си. Въпреки това, след като посетите тренировъчната сесия, много скоро ще можете да получите представа за нивото на обучение на треньора. Както вече казахме, йогата на загуба на тегло се състои от физически упражнения (асани), обучение на съзнание и хранителни навици. Само при стриктно спазване на всички препоръки, след няколко месеца ще бъдете доволни от първите резултати. Въпреки това, за разлика от нестабилните резултати от диетите, тези постижения ще бъдат устойчиви, както и подобряване на вашето здраве и отношение. Преди тренировката треньорът ще ви разкаже за съществуващите противопоказания. Преобладаващият възглед, че йогата за отслабване може да се похвали на лице на всяка възраст и с всяко здравословно състояние е неправилно. Следователно, след като сте решили да започнете да практикувате, консултирайте се с Вашия лекар. Противопоказания за йога са радикулит, заболявания на кръвта, централната нервна система, рак, пневмония, туберкулоза и кардиопатия.

Характеристики на натоварванията в йога

За разлика от класическите аеробни упражнения или силови тренировки във фитнес залата, йога осигурява сложна натовареност на тялото. Тя се основава на изометрично обучение, т.е. на мускулите на тялото напрегнато, но без значителна промяна в тяхната дължина и движения в ставите. Упражненията в йога се съчетават със специална дишаща техника, която ви позволява да ускорите метаболизма в организма. Има доста различни йога. Има класическа гимнастика, представена от Хатха Йога и Кундалини Йога. В резултат на адаптирането на тези комплекси и тяхното частично разреждане със съвременното обучение, Аштанга-йога, силата йога и Бикрам йога - се появиха най-ефективните форми на обучение за теглото за загуба на тегло. Аштанга-йога е най-динамичното разнообразие от йога. Тя трябва да бъде избрана от хора, които имат добра физическа подготовка. Асаните в него се променят бързо и в ясна последователност, между тях има снопчета - виниас. Първият комплекс е представен от 90 положения, в които е необходимо да се задържат от 30 секунди до 2 минути. Около 70% от упражненията - статични, а останалите - динамични. Властта йога асаните на астанга йога се комбинират с аеробика и не се предвиждат паузи между тях. Вместо на паузи, дишане упражнения и стречинг са направени за отстраняване на млечна киселина от мускулите. С помощта на силата йога не само излишното тегло се изхвърля, но и се изгражда мускулна маса. Захранващата йога за отслабване може да бъде избрана дори от хора, които преди това нямаха опит в обучението. Бикрам йога е екзотично разнообразие от йога, което изисква имитация на климатични условия в Индия. В помещението, където се провеждат класовете, трябва да има температура над 40 градуса и влажност най-малко 40%. Значението е, че класовете допринасят за активното разпределение на пот, с което тялото се отървава от излишната влага и токсини. Комплексът на Бикрам йога е представен от 26 класически асана и дихателна гимнастика. Смята се, че Бикрам йога повече от другите допринася за изгарянето на мазнините. Хората, които са диагностицирани заболявания на сърдечно-съдовата и белодробни заболявания, трябва да бъдат преди обучението е необходимо да се консултирате с vrachom.Takim, тези, които се интересуват от йога за отслабване, може да избере най-подходящия вид и адрес, за да се постигне желания резултат.

Йога за отслабване - как да направя?

Йога упражнения за отслабване се извършват няколко пъти седмично (най-малко 3-4). Тези, които нямат възможност да се ангажират с ментор, могат да учат у дома, например, като са се запознали с набор от упражнения в Интернет. В уроците на къщата има плюсове и минуси. Несъмнено предимствата включват безплатен график и липсата на необходимост от закупуване на скъпи обучени дрехи и оборудване. За домашни уроци можете да се ограничите до всякакви малки килими и памучни дрехи. Основният недостатък на домашните йога упражнения за отслабване е, че тяхната ефективност може да бъде много по-ниска в сравнение с тренировката с треньор. Фактът е, че треньорът може да ви предостави професионална помощ при избора на вида йога, пози и товари, които са приемливи за състоянието на вашето тяло на този етап. Ето защо експертите препоръчват поне основни йога движения да се овладеят под ръководството на наставник, да посещават йога центъра най-малко през първите три месеца и след това можете, ако искате да учите сами вкъщи. Йога за отслабване не помага на тези, които не променят обичайната си диета до по-полезна и нискокалорична диета. Въпреки това е много по-важно за тези, които започват да практикуват йога за отслабване, първо да могат правилно да насочват своите мисли, техния дух. След това, и да се създаде здравословна диета ще бъде много по-лесно. Има няколко общи правила, които трябва да се спазват при практикуването на йога: - Преди да започнете, трябва винаги да проветрявате помещението - За упражнения е необходимо да използвате килим - Най-доброто време за класове е рано сутрин или преди лягане - Трябва да дишате само с носа си - Упражнение е възможно само след 3 часа или повече след хранене до стомаха беше празна - по време на упражненията не можете да претоварвате мускулите, като позволявате болка и претоварване - упражнението трябва да отговаря на принципа "от прости до сложни".Йога за отслабване могат да бъдат включени в комплексните упражнения за по-активни спортове: бягане, стъпало-аеробика, плуване, танци. Освен добро, няма да донесе нищо. Въпреки това, започнете да практикувате йога за отслабване, не мислете постоянно за отслабване. Основната ценност на йога е придобиването на духовно и физическо здраве. Ако се придържате към тази цел, тогава йога за загуба на тегло със сигурност ще ви донесе красиво тяло, красиво благополучие и положителна перспектива за света.

Коментари

внимателен 03/24/2016 Четох статията и затова исках да правя йога. Това е цяла психология. Да се ​​научиш да абстрахираш и да се оттеглиш в твоя малък свят не е лесно. булка 03-24-2016 Не е за нищо, че йога е толкова популярна сред звездите. Тя поддържа формата си както на душата, така и на тялото. Основното нещо е да бъдете твърде мързеливи, за да спечелите и да намерите треньор, на когото имате доверие. Александра 03/24/2016 Практикувам йога с треньор. Ще му плащам никакви пари, защото той е професионалист с голям опит. Струва ми се, че ученето у дома не е ефективно. Sacura 03.03.2016 Момичето е толкова красиво на снимката. Ето моя крак, така че никога да не се огъвам, добре, не съм гъвкав :( Но моят тренинг за фитнес предполага, че всичко това се постига чрез обучение, така че ще се опитам. Натали 03.23.2016 Йога е по-подходяща за духовно пречистване, поставяйки вашите мисли и желания в ред. Съгласен съм с автора, в комбинация с активни физически упражнения резултатът ще бъде.
Share:
Comments