Тиквени бонбони у дома - грижи за гостите! известни и

Опитайте се да познаете как и в коя част на света са се появили захаросани плодове?

Разбира се, където винаги е топло и дори горещо, където изобилието на плодове цари почти целогодишно, а консервирането на плодове в буркани и замразяването им е постигането на последните два века.

Да, само на Изток толкова дълго и неизменно обичат плодове и сладкиши.

Тук, всъщност, и цялата кратка история на появата на един от най-старите видове сладкиши.

Необходимо ли е само да добавим, че "сухият конфитюр" е бил известен на нашите предци през XIV век и това беше любимото деликатет на Катрин II, който даде сладък кралски декрет, на който му беше наредено да й даде "сухо сладко" на масата.

Днес възможностите и методите за запазване на плодовете значително се разшириха, но захаросаните плодове остават непроменено допълнение към десертите и в същото време яркото им украшение.

Следователно, въпросът за подготовката на тиквички в домашни условия, както и други захаросани плодове и плодове, все още е релевантен.

Освен това домакините, които предпочитат домашно приготвените торти, знаят колко трудно е да се намерят свежи захаросани плодове с ярък автентичен вкус. Това означава, че да се купят захаросани плодове не е проблем, и те ще бъдат много ярки и напълно захаросани, но се случва, че миризмата на портокал или киви, или други плодове, посочени на етикета в тях, не е достатъчно.

Тиквени бонбони у дома - основните технологични принципи

Не е трудно да се досетите, че ако "сухият конфитюр" е бил приготвен през 14 век, без съвременни възможности, тогава тази консервна технология е доста достъпна за съвременните домакини.

Какво е необходимо за това? Подгответе плодове или плодове, захар и завършете четенето на изделието до края, за да се запознаете с технологията за изработване на древни сладкиши в детайли на примера на захаросани тиквички в дома.

В допълнение към тиква ще трябва основен консервант - захар. Като алтернатива на захарта можете да използвате мед или дори фруктоза, което ви позволява да се наслаждавате на сладък десерт дори и на хора, които според медицинските указания са строго забранени за употребата на захар.

Процесът на консервиране при захаросани плодове се дължи на повишаване на концентрацията на захар до 80% и намаляване на съдържанието на влага в плодовете до 15%.

Цялата технология на захаросани плодове се намалява до кипене на захаросани плодове в захарен сироп, със или без вкусови съставки. Готвенето се извършва на 2-3 етапа, за кратко време: до 5 минути. След това захаросаните плодове се извличат от сиропа и се омесват, докато на повърхността на захаросаните плодове се образуват захарни кристали.

Тиквата има някакъв специфичен вкус, който не всеки харесва. Като се има предвид това, можете да маскирате вкус и мирис на тиква с портокали или цитрусови плодове, ананас, ябълки. Също така, вкусът и ароматът на тиква хармонично допълват някои пикантни билки и подправки. Много приятна миризма на карамел тиква, печена със захар във фурната.

Готовите захаросани плодове могат да се съхраняват за дълго време в плътно затворени контейнери, премахвайки достъпа до влага и чужди миризми. На мястото на съхранение температурата на въздуха не трябва да превишава тази, при която захарта се топи. Картофите с захаросани плодове не трябва да са прозрачни.

Такива подготовки ви позволяват да направите десертни или домашни сладкиши не само полезни, но и ярки, апетитни.

Варене на плодове в концентриран захарен сироп ви позволява да запазите вкуса и мириса на пресните плодове, което отличава домашно приготвените захаросани плодове от индустриалните заготовки.

За всеки метод за приготвяне на тиква бонбони у дома, има общ принцип: преди захар, тиквата се измива и обелени от кожата и семена, а след това нарязани на кубчета, плочи. Също така са възможни и фигуративни методи за рязане, но парчетата не трябва да са прекалено гъсти, за да изсъхват по-бързо, а захаросаните плодове имат една и съща структура вътре и навън.

Рецепта 1. Тиквени бонбони у дома с портокалов сок и мед

съставки:

Портокали 0,7 кг

захар 2,1 кг

Тиквено (нето тегло) 1,4 кг

Получаване:

Премахнете кората от измитите портокали, ги нарежете произволно и ги поставете в незалепващи съдове за готвене с тиква. Поръсете плодовете със захар и ги оставете да извлекат сока: можете да ги разбъркате, но внимателно, за да не се смачкате.

При ниска топлина разтваряйте захарта в сока и закачете сиропа до кипене, извадете съдовете от огъня. След като се охлади до 50 ° С, отново се вари 5 минути, докато се опитва да загрее резервоара само от една и съща страна, като отстранява получената пяна.

Повторете операцията, докато получите сироп, който ще протегне дебела, прозрачна нишка.

Поставете захаросаните плодове в метално сито или в шлайфане, оставяйки контейнер върху тенджерата, за да източите сиропа. Времето за изсъхване на доматите от тиква зависи от влажността на помещението и температурата на въздуха.

Ускорете сушенето с помощта на фурна. Покрийте листа за печене с фолио, поставете захародените плодове върху него и го изсушете при 40 ° С, докато захарните кристали се оформят на повърхността.

Рецепта 2. Тиквени бонбони у дома в ябълков сок

съставки:

Ябълков сок, естествен (с пулп) 0,5 л

Канела 1 пръчка

Кафява захар 500 гр

Тиквена каша 1 кг

Получаване:

Разтворете захарта в ябълков сок и в гореща маса поставете приготвените парчета тиква за 24 часа заедно с канела. Печете масата в продължение на пет минути и оставете страната настрана до следващия ден. Повторете, докато сиропът се сгъсти. Изсушете захаросани плодове, както е описано в предишния метод.

Рецепта 3. Тиквени бонбони у дома с ананас и киви

съставки:

Кубчета от ананас, тиква и киви

захар

Получаване:

Белени плодове трябва да се вземат в еднакви количества (1: 1: 1) Количеството захар трябва да бъде общото тегло на всички плодове заедно: 3 части.

Приготвени плодове и тиква в незапалими ястия, наливайки всеки слой захар. Изчакайте, докато плодът се освободи от сока и готвене, премахване на пяната, докато сиропът е готов, по няколко начина. След като приближите масата до кипене, охладете я до 50 ° С и го подновете отново. Готовността се проверява чрез счупване на сиропа "в гъста нишка". Вземете кубчета от сиропа, поставете върху решетка и изсушете. За да ускорите процеса на сушене, можете да използвате фурна, загрята до 40-50ºС.

Рецепта 4. Тиквени бонбони у дома с лимонов сок и мента

съставки:

Инфузия на мента 250 мл

захар 300 г

Лимонов сок, прясно 200 мл

Кубчета от тиква 1,0 кг

Мед 450гр

Получаване:

От захар, мента инфузия, мед и сок, варете сиропа. В готовия сироп, сложете тиквата, вкарайте и свалете огъня. Сварете тиква по този начин до момента, в който тя стане прозрачна. Вземете кубчета сироп и ги изсушете.

Рецепта 5. Тиквени бонбони у дома с сок от червена боровинка

съставки:

Сок от червена боровинка 250 мл

захар 750 мл

Тиквена каша 1 кг

Получаване:

Изрежете целулозната каша, леко го пригответе и я оставете да се изцеди. От захар и сок от червени боровинки подгответе сиропа. В готовия сироп, пригответе парчетата тиква в няколко трикове. Когато тиква стане ясно, напрежение. Най-добрият начин за отстраняване на сиропа е подходящата решетка с малки дупки и монтирана тава за потока сироп.

Рецепта 6. Тиквени бонбони у дома в черешов ликьор и шоколадова глазура

Захаросаните плодове са отличен продукт за приготвяне на домашно приготвени сладкиши. Опитайте вкусен десерт.

съставки:

Ликьор, череша 0,5 л

Тиквена пулпа 700-800 г

Шоколадова глазура 350 гр

захар 1,5 кг

Получаване:

Тиква месо до мека в подсладена вода с ванилия. Хвърли го в гърлото и го изсуши.

Използвайте вода за приготвяне на сироп с ликьор и захар. Сварете сиропа до вискозна консистенция.

За да приготвите десерт, използвайте инструменти и устройства за фигурно рязане на зеленчуци, така че шоколадовите захаросани плодове са не само вкусни, но и привлекателни външно.

Пригответе филиите в сироп и ги пригответе, пригответе няколко пъти, след което оставете сиропа да изтече и да изсъхне, както обикновено правят захаросани плодове. D

отови, охладени фигурки - захаросани плодове от тиква се носеха на ред върху чиния, облицована с фолио и се изсипваха в разтопени, но не твърде горещи шоколадови заледявания.

Охладете, така че шоколадът да се втвърди. Прехвърлете бонбоните в друга чиния, съберете останалия шоколад от фолиото и ги разтопете отново. Долната част на захаросани плодове, които не са покрити с глазура, се потапят в топъл топен шоколад и се слагат върху чинията, като се превръщат в сладкиши.

Отново ги държи на студено, докато се втвърдят и се прехвърлят в сервиращо ястие.

Тиквени бонбони у дома - полезни съвети и трикове

  • Правилно приготвените и сушени захаросани плодове не се придържат към ръцете Ви и не трябва да са вискозни в устата.

  • Сиропът остава след приготвянето на захаросани плодове, изсипва се в стерилни ястия и се използва, когато е необходимо, за сладки сосове, десерти.

  • За да направите тиквените бонбони добре накиснати в сироп, предварително ги обработвайте с пара и ги изсушете.

  • За да направите захаросани плодове, можете да използвате конфитюра. За да направите това, е достатъчно да извлечете плодовете от него и да ги изсушите.

  • Сироп след приготвянето на захаросани плодове може да се използва, за да се направи следващата част от захаросани плодове.

  • Можете да ускорите процеса на сушене, като използвате фурна. Идеален за тази цел е подходяща фурна с вградена вентилационна система. Ако използвате тази конвенционална фурна, след това я затоплете, оставете вратата отворена. Изсушете захаросаните плодове във фурната без вентилатора на няколко стъпки: загряване на фурната до 50ºС, изключване и след охлаждане отново затоплете до зададената температура.

  • Замразени плодове могат да се използват и за приготвяне на захаросани плодове.

  • За да се подготви вкусна захаросани тиквата, трябва сериозно да се обърне на въпроса за избор на подходящите сортове, от които ще зависи от вкуса третира. Разнообразие от тиква - отделна тема, а не всички от сортовете му се използват в готвенето. Това трябва да се запомни. За да изберете най-добрият тиквата отидете на пазара: в натура и приказливи стари дами могат да изберат най-добрите зеленчуци и плодове, с него по-рано го вкуси. Този вид услуга на старите дами винаги на върха: тиква, те често се продават не само почиства, но нарязани на парчета, което значително намалява времето, необходимо за приготвяне на храна захаросани тиква у дома път. Но не забравяйте, че размерът на съкращения трябва да отговаря на технологичните изисквания на подготовката на захаросани плодове: твърде големи и дебели парчета са дълги сухи и определи баби работа не е подходящо - по-скоро трябва да се избере зеленчуци и го нарежете себе си.

  • Премахване на кората от тиква е много трудно, особено когато тя успя да втвърди. Задачата може да бъде облекчена чрез прибягване до отопление. Разделете зеленчука на части от желания размер / тегло и го поставете за една минута в микровълновата фурна или го затоплете във фурната. След такава процедура всяка упорита коричка ще бъде отстранена чрез конвенционален растителен препарат.

Share:
Comments