Сортове чушки за оранжерии - характеристиките на сортовете,

Има много различни сортове пипер, сочни, месести и големи, плодове, могат да бъдат с различни цветове и форми. Летните жители и собствениците на собствени домове инсталират, издигат оранжерии на местата, за да се насладят на този ароматен и вкусен зеленчук възможно най-скоро.

Получете добра реколта пипер в оранжерия не е лесно, но когато изпълнявате всички тънкостите на селскостопанската технология, можете да получите голяма реколта. Избраната степен на пипер за оранжерията е от голямо значение. В повечето региони на нашата страна, пипер се отглежда чрез разсад, тъй като има вегетационен период, повече от изминава лятото ни, поради което основният интерес е най-ранните хибриди и сортове.

Каква е разликата между сортовете от хибридите F1?

Сортът е следствие от дълга селекция, адаптиран към климата на определен район. Когато яйчниците се опрашват, растението образува семена, които притежават характеристиките на сорта. Семената са избрани най-добрите и най-характерните плодове от няколко храсти.

Хибриден F1 - се получават чрез кръстосване на различни сортове, в резултат на комбинация от родителски гени, се образува специфичен хибрид. Те значително надвишават родителските растения по отношение на производителността и скоростта на развитие, понякога могат да бъдат уловени екземпляри с уникални характеристики. Но от хибриди F1, не е възможно да се събират семена, те не могат да дадат растения, които ще донесат прилична реколта.

Семената на семена се различават лесно от хибридните. На опаковката с хибрид ще бъде посочено, че това е хибрид от първото поколение F1.

Отглеждане на разсад от пипер

За всякакъв вид пипер се нуждаете от много слънчева светлина, защото това е топлината любов нощница култура. Купуване на семена от пипер за отглеждане в оранжерия, трябва да проучите добре как трябва да се отглежда този сорт. Почти всяка оранжерия е капиталова структура, в рамките на която е възможно да се организира ефективно осветяване на растенията и, ако е необходимо, да се засенчи вътрешната зона със мрежи или специални завеси.

Можете да поставите необходимото оборудване за отоплителни инсталации през зимата, което ще даде възможност да преподавате продукти през цялата година. Опитните градинари създават вентилационни системи, които помагат за регулиране на температурата и влажността в оранжерията.

Основните параметри са на опаковката:

• Продължителност на вегетационния сезон;

• Температурата, необходима за инсталацията;

• Характеристики на поливането.

Най-доброто време за сеитба на повечето семена от пипер е март. В кутиите трябва да заспите плодородна почва и да посеете семена на дълбочина 1 см, като оставите между тях свободно пространство от 2 см, повърхността на почвата е поръсена със сух компост и покрийте кутията с филм или хартия. Първите разсад могат да се видят след няколко седмици.

Разсад бързо се издига в стая, където температурата се поддържа близо до 21 градуса. Когато в разсада се появят 2-3 листовки, те се гмуркат (съкращават корена на гръбнака с 1/3). По това време в оранжерията е необходимо да се поддържа температура от около 18 градуса. При оптимални условия, разсадът ще се развие бързо, разсадът ще се развива в ярки, яркозелени листа.

Когато разсадът растат до 15 сантиметра, апикалните пъпки се убождат. Поради това, страничните издънки се развиват бързо, а храстът започва да се разклонява силно. Колкото повече нови клонове се появяват, толкова по-голяма ще бъде растителността на растението.

Пипер сортове за оранжерии

Клаудио, Това е жизнеспособен хибрид на пипер. Първата реколта от нея може да се получи приблизително 72 дни след засяването на семената. Един храст може едновременно да отглежда до 12 плода с черен пипер с тегло до 230 г. Пипер не се изстрелва под изгарящите слънчеви лъчи, а не повреден по време на транспортирането, успешно се противопоставя на повечето вирусни заболявания.

Атланта. Бушът на този пипер изглежда много скромно. Тя е ниска и не е много разтегателна, листата на клонките са леко в сравнение с други разновидности на тази култура. Но тя расте плътни, големи, хрупкави плодове, на вкус, те са сочни и малко сладки.

Какаду. В този сорт плодът може да достигне до 30 см, а масата може да достигне до 0,5 кг, имат плътни, сочни стени. Реколтата от растението е около 3 кг, храстите достигат височина до 50 сантиметра.

Хераклес. Това е чудесен пипер за вкус и е предназначен за отглеждане в оранжерия. Растителният период е 90 дни, плодовете растат с голяма кубична форма, стените на пипер са с дебелина 6 мм. Добре е против тютюневата мозайка. Подходящ за прясна употреба и за прибиране на реколтата за зимата.

Денис. Много добро разнообразие за отглеждане в оранжерия, расте големи плодове. Периодът на растителност е приблизително 90 дни, растението се издига до 70 см. Плодовете достигат тегло до 400 грама, стените с дебелина до 9 мм. Растенията от този сорт се противопоставят на тютюневата мозайка.

Gang F1. Хибрид от първото поколение ямка се съпротивлява на основните заболявания на сладки пиперки. В храстите растат средно по височина, на които растат сладки, вкусни, големи, кубични плодове, със средно тегло от 350-400 грама. Сортът е със средно узряване, реколта е добре запазена и може да се транспортира на големи разстояния.

Стенли F1, Този пипер на средна възраст се нуждае от добър вкус на плодовете. И устойчивост към болести. В храстите растат до 1 м височина, сочни плодове получават около 250 грама. Растенията дават достоен добив, средно 2-2,5 кг / м2.

Засаждане и грижи за разсад

Засадете разсад в оранжерията на възраст 50 дни. Растенията се поставят на 40 см на ред, между редиците оставяме широчина 70 см.

Почва преди засаждане на разсад трябва да бъдат оплодени, 4 kg / m2 хумус се прилага, е необходимо да се добави минерални торове.

Трансплантирайте разсад от черен пипер от чашите, без да унищожавате почвената бучка, в която са поставени корените.

Така ще се намали стреса, получен от пресаждането растения, след което почвата е добре напоени.

Грижа за засадени растения

Изсипете нужда от пипер храсти, веднъж седмично, но само с топла вода. Можете да захранвате растенията заедно с поливането. Тази култура се развива по - добре свободни почвиe, мулч ще защити повърхността на леглото от почвената кора.

Всички сортове, независимо дали са нови или дългосрочни, трябва редовно аерация на оранжерията, Когато температурата в оранжерията се повиши над 30 градуса, качеството на цветен прашец намалява.

Ogorodniku трябва да следи всички температурни промени вътре в структурата. Пренебрегването на тази точка може да доведе до загуба на реколта поради бавното развитие на растенията, със силно отклонение на тези показатели от нормата, червен пипер може да умре.

Засадените растения се нуждаят редовно поливане, Липсата на влага ще доведе до кафяв пластир върху листата. Разхлабването на почвата позволява тя да се насити с кислород, което ще има благотворен ефект върху кореновата система и ще улесни достъпа до влага и хранителни вещества.

адекватен количество света, ще позволи да се отглеждат силни растения с ярко зелена зеленина и големи плодове. Ако няма достатъчно слънчево осветление, препоръчително е да се организира допълнително осветление в оранжерията.

Пиперците се нуждаят редовно угоявам пълен комплекс от торове. Това ще ускори развитието на растенията, ще ускори образуването на култури.

Share:
Comments