Съхранение на зеленчуци в апартамента: няколко съвета за

Всяка година един щедър подарък за есента дава на хората разнообразие от плодове, така че хората да могат да се сдобият с тях за следващата зима. За градинари, които имат селски къщи с градински градини, за да поддържат реколтата през целия период на студено време, няма проблем. Тъй като всеки зеленчуков градинар трябва да има изба - красив зеленчуков магазин, доказан от векове. Но жителите на градовете, за да спаси реколтата не е лесно, защото условията за съхранение на зеленчуци в апартамента не са напълно подходящи. Но ако знаете някои особености, характерни за различните плодове, тогава зеленчуците могат да бъдат запазени не по-лошо, отколкото в мазето.

Условия за съхранение на зеленчуци в апартамента

- Най-доброто от всички други зеленчукови култури се спасяват картофи. Често неговият запас в апартамента може да обогати диетата на гражданите през зимата. Много е важно да се изсушат клубените на слънце за около 2-3 дни преди прибиране на реколтата, след което те трябва да бъдат почистени от прилепнала мръсотия. След това трябва внимателно да сортирате картофите и да оставите за съхранение само един, върху който няма външни повреди. Не е нужно да я съхранявате на балкона, картофите не харесват измръзване. Зоната за съхранение трябва да е суха, охладена и защитена от светлина. Ето защо килерът е най-добрият вариант.

моркови, За дългото си съхранение ще са необходими сухи дървени кутии (не са решетъчни) и пясък, нагряван от слънце. Подобно на картофите, морковите трябва да изсъхват за няколко дни на свеж въздух, за да отделят всички плодове, които са механично повредени и изядени от вредители. В подготвените кутии трябва да попълните три сантиметров слой пясък, след което да поставите редица моркови, така че корените да не се допират един до друг. На върха на морковите, напълно покрити с пясък. След това се оформя следващият ред плодове, последван от още едно ... Кутиите, напълнени до върха по този начин, могат да се съхраняват на балкона.

- Ако искате да имате свежа зима зеле, нужно следить, чтобы отправляемые на хранение кочаны не были переспевшими (треснутыми), так как такие плоды вскоре могут загнить. Обязательно на кочанах должно сохраниться хотя бы пара кроющих листьев, которые будут защищать зеле как от болезней, так и от внешних повреждений. Держать зеле во время хранения можно на нижних полках холодильника, но лучше будет каждый кочан обернуть газетой и поместить в кладовку. Подобным образом можно хранить и свеклу.

Чесън и лук, предназначени за дълъг период на съхранение, се събират под формата на плетени плитки, които се получават чрез преплитане между стъблата на много плодове. Предварителен чесън и лук с неизрязани стъбла трябва да се изсушават на слънце в продължение на 2-3 дни. Лукът за бъдещото тъкане трябва да избере горчивите сортове, защото той е този, който не се разваля от дълго време и е по-малко податлив на всякакви болести. Чесънът за тази цел е избран голям, където зъбите се събират в големи глави. Малкият чесън, без значение колко се съхранява, бързо изсъхва. В апартамента, направените плитки са окачени по-близо до тавана, тъй като в тази област се натрупва топлина, което предотвратява евентуалното гниене на плодовете.

Както виждаме, има някои общи правила за съхранение на зеленчуци. Те включват: изсушаване на плодовете на слънце и проверка за отсъствие на различни външни повреди. Освен това трябва да знаете, че никога не е нужно да съхранявате различни видове зеленчуци на една купчина, в противен случай всички те ще изгният бързо. Запазените зеленчуци трябва да се проверяват редовно и да избират плодовете, които започнаха да се развалят.

Share:
Comments