Карбонада от пилешко филе - хрупкав и апетитен мезешки

Никой никога няма да познае какъв вид месо се приготвят тези ароматни парчета закуска със златна кора! Предложените версии ще бъдат две и двете неточни: риба или свинско месо. Но фактът, че това е пилешки каркад на пилешко - никой няма да се досети, повярвай ми!

Между другото, такова оперативно ястие със сигурност ще ви спести по време на тържествени събития и рождени дни, защото готвенето е удоволствие и освен това тя напълно успокоява тялото и вашите гости няма да оставят празника гладни!

Карбонадата е чудесна закуска за приятелски събирания или партита, като лека закуска между храненията и просто деликатес. Ако решите да готвите тази тайнствена рецепта, не забравяйте да сервирате готовото ястие с различни сосове - те ще бъдат в точното време!

За 4 порции пилешки карбонат ще трябва:

- 500 г пилешко филе;

- 1 ч. Л. сода;

- 1 супена лъжица. нишесте;

- 1 супена лъжица. лимонов сок;

- 1,5 супени лъжици. пшенично брашно;

- 0,5 ч.л. соли;

- 3 щипа черен смлян пипер;

- 100 ml растително масло.

Разбира се, тази закуска може да бъде приготвена от всяка част от пилето, но не се препоръчва да се използват домашни птици, тъй като претърпяват по-дълго термично третиране, отколкото бройлерът.

Прясното пилешко филе се измива във вода и отстранете от него всички вени и филми. Нарежете филетата в ивици, а след това и лентите - в кубчета, поставяйки целия разрез в купа. Размерът на парчетата пилета се настройва по желание.

Сложете сол и сода в купа.

Налейте лимонов сок там и чакайте реакцията да завърши. Вместо лимонов сок, можете да използвате 2-3 щипка лимонена киселина, разреден 1hl. вода. След това смесете всички парчета заедно, така че те да бъдат увити в получения сос.

Поставете нишестето и отново разбъркайте цялото съдържание на купата.

Накрая изсипете черен смлян пипер и оставете купата в продължение на 10 минути, за да сте сигурни, че сосът е омекотил правилно пилешкото месо.

След това изсипете пшеничното брашно и смесете всичко заедно, така че всяко парче пиле да е в галета.

Загрейте в тенджера, тиган с незалепващо покритие или казеново растително масло и поставете в него първата част от пилешки карбонат. Незабавно цялото съдържание на купата в контейнера не трябва да се оформя, тъй като парчетата са слепени заедно и лошо пържени. Томитът на карбонатите от едната страна се запалва за около 3-5 минути, след което се завърта на другата страна.

Запържете същото време и го извадете в купа. Някои кулинарни специалисти поставят лека закуска на хартиени салфетки, за да натрупват излишните мазнини, но самите пилешки филета са доста сухи, така че е по-добре да оставяте растителното масло в него, когато се охлади.

Между другото, това месно деликатество остава горещо вътре в себе си за дълго време, благодарение на хрупкава кора, така че можете да го обслужите веднага след готвене и след известно време. Просто не забравяйте сос и зеленчуци със зеленчуци! Бон апетит!

И сега изчислете колко ще ви струва такова невероятно ястие:

- 500 г пилешко филе - 80 рубли;

- 1,5 супени лъжици. пшенично брашно - 3 рубли;

- подправки - 5 рубли;

- 100 мл растително масло - 6 рубли.

Общо: 4 порции хрупкави пилешки закуски ще струват 94 рубли., а порция - 23,5 рубли, Отлична възможност за тези, които обичат оперативната и сочна кухня!

Share:
Comments