Какво ухае уютен дом?

Във всяка къща или апартамент има особена миризма, характерна за тази къща. Какво мирише в къщата? Бъни, пържена риба или може би скорошен ремонт? Какво мирише на съседите? Миризми, както е известно, понякога се промъкват дори на стълбището и те не винаги са привлекателни. Неговите бележки в букета домашни аромати добавят още и изгорена вечеря, боклук, тоалетна котка. Мога ли да се отърва от неприятни миризми?

Понякога на посещение се чувствате толкова удобно и уютно, че не искате да си тръгвате. Това се случва и обратно - искам да напусна всяка стая колкото е възможно по-скоро. Мнозина дори не мислят колко миризми могат да повлияят на настроението. И те влияят и много! От дълго време хората напълно разбираха миризмите и тяхната чудотворна сила. Ако лошият дух в къщата - всичко е наред. От древни времена в хижите висяха куп трева и подовете метнаха метлата, изкривени от прясно нарязани клони. Имаше и специални фумигации, които използваха тлеещи клонки от различни растения.

Днес различни аерозоли и спрейове, които подобряват миризмата в помещенията, се използват активно в ежедневието. Но химията е химия. Можете също така да подобрите миризмата в стаята с други методи - ароматни масла, ароматни клечки, естествени аромати. Когато избирате аромат за дома си, трябва да следвате само едно правило: ако чувствате радост, когато го вдишвате, умиротворението е "същия вкус".

Къщата започва с входно антре. Облекла и обувки, напоени с дъжд, се сушат тук. Приятната миризма в коридора ще осигури няколко капки етерично масло върху килима на входа. Цитрусовите вкусове са подходящи за коридора.

Най-добрият аромат за спалнята е свежият въздух. Цветята в стаята за сън ще бъдат излишни. За избор на аромати за тази стая трябва да се подхожда много внимателно. Те трябва да се успокоят, да се отпуснат. Можете да направите със собствените си ръце няколко подложки с билки: лимонът и лавандулата ще успокоят нервите, хмелът и конусите на хмела ще спестят от безсъние, жасмин и сандалово дърво ще бъдат подходящи за медитация.

За разлика от спалнята, всекидневната е не само възможна, но е необходимо да се поставят стайни растения. Аромати за всекидневната трябва да бъдат избрани топли, мирис на ванилия, мандарини. Дневната може да бъде опушена с тамян.

Детските апартаменти трябва да останат без вкус. Както знаете, много миризми за децата засягат много повече от възрастните - прекалено вълнуващо или изпреварващо сънливост.

Кухнята е доминирана от собствените си миризми, така че не си заслужава. С помощта на здравец или мента можете да се отървете от неприятни посетители - ако поставите бутилка близо до прозореца, нахлуването на неприятни насекоми може да не се страхува.

Банята страда от прекомерна влажност, така че трябва да се инсталира добра вентилация. За сеанси за ароматерапия, тази стая напълно отговаря на изискванията.

Е, ако има миризма канела или мента в офиса - тези аромати спомагат за концентриране на вниманието. Те също така ще коригират миризмите на кафе, лимон и босилек.

Share:
Comments