Интериорни растения: да се научите да се биете с акари на

Грижата за закрити цветя не е толкова обезпокоителна работа. Това е съвсем друго нещо, когато вашите цъфтящи фаворити са атакувани от различни видове вредители. В този случай трябва да предприемете най-спешните мерки, за да не загубите цялата си цветна градина.

Един от най-разпространените вредители на стайни растения е паяка акари. Най-често този вредител донасяте сами до себе си - на ново цвете, закупено в магазин или на пазара. Основната опасност от кърлежите се крие във факта, че в ранните етапи е много трудно да се забележи, докато буквално се разпространява през всички растения, които са наблизо със скорост на пожар.

Трудно е да се види кърлежите на растението, тъй като неговият размер рядко надвишава 1 мм. Той произвежда тънка мрежа и малки бели петна от вътрешната страна на листа и стъблото на растението. И само на мястото, където кърмата напълно "заема" цветето, вие ще можете да наблюдавате купчинките от няколко дузина индивида върху филизите и мрежата напълно сплетена с паяжини. Самите растения, като правило, вече са в много лошо състояние: листата стават жълти и изсъхват, цветята и безцветните пъпки падат.

Методи за борба срещу паяка

След като е открила на някоя от растенията признаци за инфекция от паяка, е необходимо, за да се избегне заразяването с други цветя, незабавно да се прехвърли в отделна стая. Трябва също внимателно да се изследват всички растения, които са в непосредствена близост до болния цвят.

Борбата срещу кърлежите трябва да започне с радикални действия, защото в противен случай, докато използвате неефективни народни средства, растението просто ще умре. От "домашните" рецепти наистина е ефективно само да се обработва растението с алкохол. За да проведете това упражнение, прехвърлете гърнето на повърхността, обработена с алкохол, и избършете листата на растението с памучен тампон, напоен с алкохол. Струва си да се изясни, че е необходимо да се обработват внимателно растенията, така че да не останат листата на листата. За да направите това, нанесете алкохол в малки количества и най-добре направете малък тест върху един лист, преди да обработвате всичко. Този метод не е подходящ за цветя с много деликатни и меки зеленина.

Ако няма време да се забъркате с всеки лист, като го третирате с алкохол, съвременните инсектициди ще ви помогнат да унищожите вредителите. Срещу паяжината са подходящи препарати от Phytoverm или Intavir. Като избра лекарството, е необходимо, съгласно инструкциите, да се подготви решение, което с помощта на пистолет за пръскане да третира цялото растение като цяло. За въвеждане в почвата се препоръчва използването на гранули от Aldicarb или Temik. Плодовите пръчки за Plant-Pin и Aethysso също са доста ефективни. Те са смъртоносни за почти всички видове вредители и много лесни за използване.

Не забравяйте, че независимо от начина, по който използвате, кърлежът е коварно създание и е почти невъзможно да го отпечатате от първия. Уверете се, че сте напръскани или обработени най-малко три пъти подред. За превантивни цели можете да преработвате всички растения в къщата.

Коментари

Валери флота 07/16/2016 Обичам не бодливите растения. Имам алое, парично дърво, кактус. Татяна 01/27/2016 Няма 100% гаранция за изхвърляне, но направя душ за листата, т.е. буквално накланяйки се под ъгъл и замествайки душа от дъното, отстрани, измивам листата с вода, за да се измият тези вредители. И като цяло е като дъжд за тях, прахът е измит и растенията са освежени.
Share:
Comments