Фурната на къщата е уникален италиански хляб с масло.

Женски, ефирен и буен италиански хляб е много лесно да готвите във вашата кухня, ако знаете рецептата му! Оказва се, че е толкова вкусно, че няма нужда от него освен смазка на масло - достатъчно е само да поставите слой конфитюр или конфитюр, че закуската ви стана задоволителна, вкусна и апетитна.

Такъв хляб с удоволствие дори децата се хранят, избърсват парче по парче, така че готви няколко от тези апетитни хлябове, тъй като един няма да бъде достатъчно за вас! Идеалната форма за хляб ще бъде правоъгълна, тъй като в кръгла форма не можете толкова точно да поставите изрязаните квадратчета на тестото.

За да създадете една тухла от хляб, ще ви трябва:

-1,5 tsp. суха мая;

- 250 мл молока (125+125);

- 2 цент. брашно;

- 100 грама масло (50 + 50);

- 1 супена лъжица. гранулирана захар;

- 0,5 ч.л. соли.

За да направите хляба буйна, първо трябва да омесвате шишчето. Той се произвежда от 125 мл топло мляко, мая, сол, захар и 2 супени лъжици. пшенично брашно. Млякото в никакъв случай не се прегрява, тъй като всички дрожди незабавно ще се овлажнят. Леко го загрейте в микровълнова фурна или в тенджера, след което проверете температурата на гърба на ръката. Смесете всички тези съставки заедно в дълбок контейнер и покрийте с кърпа, оставяйки на топло място за подуване. Това ще се случи в рамките на 15-30 минути.

Веднага след като в купата се образува балончеста пухкава капачка - изсипете в нея останалата част от неохладеното мляко, 50 г разтопено масло, но не и горещо, и изсипете още 4 супени лъжици. брашно.

Разбъркайте всичко с вилица или миксер и отново оставяйте за подуване, предварително опаковани. Между другото, тестото перфектно расте във фурната, ако е включено за 150 минути, след това го изключете и поставете купа с тестото в нея.

След това ще видите, че тестото дори започна да изтласква кърпата, излизайки от купата.

Време е да го смажем! Изсипете пшеничното брашно на масата и омесете тестото. Почиствайте го за 5-10 минути, а след това го оставете в дълбока купа с топлина.

След това отново се разраства два или три пъти, преобръща се в слой и го нарязва на големи квадратчета.

Разтопете маслото и потапяйте всяко парче тесто и го разстилайте в правоъгълна форма, която също е омазнена. Вместо масло можете да използвате и маргарин!

След като извадите всички квадрати на тестото, ги мажете с останалото разтопено масло.

Не се притеснявайте, че тестът е достатъчен само до средата на формуляра - му дадете 15 минути почивка на топло място.

Сега поставете пълната форма с теста във фурната за 35-40 минути при 170-180С, като наблюдавате повърхността на печен хляб.

Ароматно изпечен продукт със златна коричка е напълно отстранен от формата и само замаяни миризми! Потопете повърхността му с вода от пистолета за разпръскване, така че да не остарее и да сервира хляба на масата. Той перфектно се разчупва и не се разпада, благодарение на квадратните парчета, така че няма нужда да го отрежете.

Щом опитате този млечен хляб, вече не искате да печете други!

Бон апетит!

Създавайки буквално от нищо такова кулинарно шедьовър от теста, нека да разчитаме с вас колко струва тази рецепта:

- 1,5 ч. Л. суха мая - 7 рубли;

- 250 мл топло мляко (125 + 125) - 15 рубли;

- 2 супени лъжици. брашно - 12 рубли;

- 100 грама масло (50 + 50) - 15 рубли;

- 1 супена лъжица. от захар - 2 рубли.

Общо: 1 ролка ароматен италиански хляб ще струва около 50 рубли! Съгласен съм, в сравнение с закупения хляб в магазина, такава сочна пекарна е не само изискана, но и изключително вкусна! Между другото, хлябът с масло не остава три дни!

Share:
Comments