Бразилия - отдих, забележителности, време, кухня, екскурзии,

Бразилия - държава с федерална структура. Това е най-големият държавен субект по отношение на броя на жителите и размера на окупираната територия в Южна Америка. В световната класация Бразилия е на пето място в тези показатели.

Държавата се характеризира с продължително разширение, което определя разнообразието на климата и природните зони. Страната разделя границите си на север със Суринам, Венецуела, Гвиана, Френска Гвиана; с Юруия на юг; с Боливия и Перу - на запад; на югозапад - с Аржентина и Парагвай; с Колумбия на северозапад. Източната територия на Бразилия се измива от атлантическите води.

През Средновековието Бразилия е била португалска колония и този фактор се превръща в определящ фактор в характера на местната култура, която се формира. Португалците станаха единственият официален език.

Католицизмът - преобладаващата религия, разпространена на територията на Бразилия.

В Бразилия има 201,1 милиона жители. От тях бял - 53.7% от населението, делът на мултуто е 38.5%, представителите на състезанието Negroid са 6.2%, останалите (японски, индийски, арабски) - 1.6%. Тенденцията на расово развитие е такава, че бялата популация постепенно престава да бъде в мнозинството, както се вижда от статистическите изследвания от последните две години.

Паричната единица в Бразилия се е променила няколко пъти. Първоначално това беше бразилски полет, после cruzeiro, после cruzado и накрая модерен. Заместването на валутите винаги е било принудено и свързано с неспособността на други икономически мерки да спрат ръста на инфлацията. За две местни реалности в обменните бюра ще даде една германска марка.

Бразилия - столицата и големите градове

Столицата на Бразилия е много близък град. В руската версия на произношението на името на града и страната са напълно еднакви - Бразилия (в някои източници столицата се нарича Бразилия).

Бразилия не е най-големият град в държавата. Той заема само четвъртото място по отношение на броя на жителите (2,5 милиона души). Заедно с два други града (Гояния и Анаполис), Бразилия е най-мощният икономически център на страната.

Градският град става сравнително нов през 1960 г. Това е третата столица в историята (след периода на управлението на Салвадор, а след това и Рио де Жанейро). Сега всички държавни органи се намират в новата столица. Благодарение на изпълнението на много грандиозни строителни проекти в следвоенния период, Бразилия бе удостоена да бъде включена в списъка на ЮНЕСКО. Сега градът е световен културен актив.

Столицата на държавата е във вътрешността на страната, на територията на бразилското плато. За града беше избрано място, което далеч не беше цивилизовано. В стратегическия план този подход е признат за най-точен.

Най-големите градове в Бразилия са: Сао Пауло с население 10,8 милиона, Рио де Жанейро - 6,09 милиона, Салвадор - 2,89 милиона.

Бразилия - Почивки и екскурзии

Едно пътуване до Бразилия отваря много възможности за туристите. Традиционните плажни почивки предлагат местни курортни градове. Най-посещаваните от тях са:

• Angra dos Reis (международен курорт, разположен близо до Рио де Жанейро). Този град е признат за най-доброто място за семейна почивка. Добре оборудваните крайбрежни зони са покрити с фин златист пясък. Това място е подходящо за любителите на комфортен престой далеч от шума.

• Ubatuba - се намира близо до Сао Пауло. Добре организирана транспортна връзка ви позволява бързо да стигнете от този тих ъгъл до най-големите метрополни области в страната, включително Рио де Жанейро. Курортът има най-голям брой хотели на глава от населението.

• Buzios - се намира на малък полуостров, северно от Рио де Жанейро. Малкото село, в което живееха рибарите, постепенно се превръща в един от най-добрите курортни райони на Бразилия. Лятото, една година, позволява на туристите да посетят това място по всяко удобно време.

За забележителности, важно място е Рио де Жанейро. Тук е статуята на Христос Спасител, позната навсякъде по света. Разположението му е в горната част на хълма Corcovado, което означава "гърбица". Статуята е разположена на височина от 704 метра, а нейният собствен размер е 30 метра.

За туристите също са интересни запазени структури от колониалната епоха. Всеки голям град има собствен музей. Ето защо всяка екскурсионна програма за Бразилия ще бъде интересна и незабравима.

За екотуризъм бразилската джунгла се счита за подходящ вариант. Дори тук, в дълбините на горите, хотели са построени за любителите на дивата природа.

"Ariau Amazon Towers" - хотел в джунглата на Амазонка. Тази структура се издига над дърветата, а сградите на хотела са свързани помежду си със специални мостове.

Сафари в Бразилия е един от любимите видове развлечения. Възможността да се караш с джип осигурява екскурзия, наречена "Makuko Safari". Пътуването минава през гората до стария каньон Iguazu, който се образува в резултат на ерозия на почвата. Програмата за екскурзии включва и екскурзия до водопадите.

Гмуркането в Бразилия е любимо на местните жители и посетители. Остров Фернандо де Норон, както и щатите Бахия и Пернамбуко - най-добрите места за гмуркане.

Бразилия — достопримечательности

Най-често запознаването с тази държава започва с град Рио де Жанейро. Въпреки че, разбира се, всяка държава и всеки град има достатъчен брой интересни места за туристите.

Известната планина, наречена "Sugar Loaf", отваря великолепна панорама на града. Сред историческите забележителности са Музеят на модерното изкуство, Националният музей, Историческият музей, Музеят на индианците и много други културни сгради.

Ботаническата градина, разположена на територията на града, ще може буквално да демонстрира всички растения, които растат в Бразилия в различни климатични зони.

Истинско чудо на света е водопадът Игуасу. Те са на границата на три държави, но най-завладяващата гледка се отваря от територията на Бразилия.

В огромния град Сао Пауло небостъргачите са впечатляващи. Те са изработени от стъкло и стомана. Този град е модерен индустриален център на Бразилия, има 10 фабрики за производство на автомобили. Икономическият скок, който превърна провинциалния град в промишлен метрополис, бе постигнат благодарение на развитието на кафето.

В столицата на страната, град Бразилия, за туристи е интересно буквално всичко. Тъй като дизайнът (градът е изграден под формата на самолет), съвременният му дизайн. Столицата съчетава най-новите технологии и умело вписан в природните пейзажи на сградата.

Град Манаус е най-екологичният град в света. Той е на брега на великия Амазонка. Оттук започва екскурзиите, запознавайки се с тази мощна река. Особено впечатляващ е нощният круиз. Очите на крокодилите ефективно изглеждат сред нощта мрак в светлината на ръкава факла. Фенове, които да гледат нервите, ще бъдат доволни от такова пътуване.

Чрез Амазонка можете да яздите на корабите. Други дейности включват плаване с лодка (каране на кану) и риболов на пирани.

Бразилия — погода (климат)

В Бразилия винаги е горещо. В западната част на Амазонка преобладава влажният екваториален климат. Винаги има много валежи (от 2000 до 3000 мм годишно) и ако сравним средните температури с месеци, се оказва, че те се различават само с 1-2 градуса. Ето защо, можем да кажем, че тук лятото никога не спира.

Централната част на Бразилия се намира в зона на влажен субекваториален климат. Небесната влага тук е два пъти по-малка, в тези райони често се появяват суши.

В източните територии на страната преобладават търговските ветрове на тропическия климат. Тя е влажна, гореща, сушата е редовна, но периодът й е кратък.

Бразилските сезони са противоположни на сезоните в Европа. В най-горещото време средните температурни индикатори са в диапазона +32 градуса. През студения период топлината леко пада, но само престава да бъде изтощаваща (+ 24 градуса).

Температурата на водата на брега е над 25 градуса през цялата година. Най-доброто време за посещения в тази страна е април-септември. През тези месеци то не е твърде горещо, въпреки че често вали.

Времето в Бразилия сега:

Бразилия — кухня

В Бразилия всеки район има собствен традиционен набор от ястия, които се приготвят най-често.

Така че в Бахия, Vatapa е популярна. Приготвя се от разфасовани черупкови организми със земна риба. Всичко това се приготвя върху кокосов сок с добавяне на масло.

Тук черният дроб на свинята също се задушава по оригинален начин - заедно с кръвта на животното. Домати, лук и черен пипер се добавят към печено (Sarapateu).

Друг вид храна е осолената скарида (Caruru). Те се използват в комбинация с горещ сос (горещ пипер, смесен с растение киабу).

На Амазонка хората най-много обичат да готвят "pato no tucupi" - патица, нарязана на парчета и приготвена в сос с добавка на билки и подправки.

В Рио де Жанейро станаха популярни феиоада - черен боб със сушено месо, пушено колбаси, свинско месо, чесън, черен пипер и дафинов лист. Съставките се смесват и изпадат в огъня. Храната се сервира на голям плато.

Бразилската водка - cachaca се отличава с кристалната си якост и висока якост. Тя се консумира с лимонов сок, лед и захар.

Бразилия — карнавалы

Да бъдеш в Бразилия и да не виждаш местния карнавал означава, че пътуването е било пропиляно. Карнавалът, който се провежда в Рио де Жанейро, е известен по целия свят. Това е великолепен ярък спектакъл, на който се подготвят всички жители на страната.

Официално, фестивалът започва в петък преди Ash Wednesday. Представители на всички местни училища самба демонстрират своите умения и умения тук. Карнавалът в Рио е един от най-големите световни празници.

Събитието се организира ежегодно от Министерството на туризма. Тя обединява усилията си в Лигата на училищата на Самба. Също така всички телевизионни компании, които водят предавания на живо в цялата страна, са пряко ангажирани в събитието.

Всяко училище "Самба" има конкретна тема, избрана за представянето му, според която е изработена детска площадка. След това се създава презентация - програмата на речта. Бразилците могат да печелят пари през цялата година, за да подготвят своя костюм за почивка. Събитието е наистина великолепно и грандиозно. Елегантните облекла привличат вниманието към всяка платформа. Два подобни сайта просто не се случват. Фантазията сред участниците е безгранична.

Победителят в тази шествие - едно училище "Самба", получава основните парични награди. Въпреки това, за участниците в тази колоритна конкуренция, титлата, която те дават, е по-важна от "Училището на специална група".

В допълнение към танцьорите групата включва музиканти и певци. Важна роля е отдадена на водача на платформата - машините трябва да се управляват изключително ръчно, за да се избегнат неприятни инциденти.

Пепелта е моментът на истината. На този ден броят на точките се брои и се определя победителят, който е почитан с поздрави и универсална наслада.

Бразилия - обработка на визи

От 2010 г. насам бе приета разпоредбата за безвизов достъп до Бразилия за руски граждани. Можете да останете в държавата за 90 дни. Повторното пътуване е възможно не по-рано от 180 дни след заминаването от Бразилия.

За да посетите страната, трябва да представите валиден паспорт, документ, потвърждаващ наличието на достатъчна валута и билет за полета за връщане.

Бразилия — посольство

Посолството на Бразилия се намира на адрес Москва: улица Bolshaya Nikitskaya, 54. Тел .: 7 (095) 363-03-66.

Карта Бразилии

Share:
Comments