Батериите в апартаментите през лятото ще се превърнат в

Московската Обединена Енергийна Компания планира да въведе нов тип услуга: през лятото да достави ледена вода на радиаторите, което ще направи апартаментите по-хладни.

В NP Жилища и комунални услуги "Развитие" на новата услуга са скептични. Заместник-изпълнителният директор Алексей Макришин казва, че поради малката повърхностна площ и температурната разлика няма да има много студ в апартамента. За всички останали, той се съмнява, че ще бъде подхранван с ледена вода. Проблемът все още може да възникне във факта, че трябва да се вземе решение по отношение на цялата стръмна скала или дори на цялата къща.

Що се отнася до цената на услугата, експертите смятат, че може да струва повече, отколкото да инсталирате и работите с климатик. Първо, ще е необходимо да поддържате хидравличния режим на мрежите. На второ място, за да се предотврати корозията, водата трябва да бъде правилно почистена. Трето, за да се създаде определен натиск в системата, помпите ще работят и това е допълнителен разход за електроенергия. Освен това, действащото законодателство все още не предвижда този вид услуга.

Според същите енергийни инженери, охлаждащите акумулатори ще струват на жителите много по-евтино от електричеството, консумирано от климатици.

Share:
Comments