Афиди върху слива: какво е и какво застрашава. как да се

Сливата е плодово дърво, което носи плодови плодове.

Тъй като това дърво е доста капризно, трябва да се обърнете към култивацията със специално внимание.

Слива не обича силните ветрове, но ще цъфти и ще носи плодове, ако слънчевите лъчи проникнат в нея.

Препоръчвам да засадите дърво през пролетта, но през пролетта афишите атакуват едно дърво.

Тля на сливен

Тля — один из самых распространенных вредителей огородов и сада. Поселяется он колониально на нижней части листочков. Это мелкие сосущие насекомые, широко распространенные по всему миру в более чем трех тысячах видов. Всегда встречаются в больших количествах и атакуют практически любое растение. Тля на сливен атакует не растение, а, как правило, молодые побеги и ослабленные листья.

При изсмукване на дървесни сокове, въшките растат и се размножават бързо. Когато растението вече започва да умре и престава да задоволява нуждите на насекоми, вредителят произвежда потомство, което има крила (през лятото това потомство ще се възпроизведе за около 17 поколения).

Инсектите отделят лепкава субстанция, типичен нектар от мед, който е идеалното място за размножаване на сива плесен и други гъбични инфекции. Основната заплаха за сливи са вирусни заболявания, които се разпространяват от листни въшки. Всяка година злонамерената програма допринася за милионите загуби в земеделието и градинарството, така че си струва да отделите време, за да научите как да се справяте с листни въшки и как да третираме слива от листни въшки след цъфтежа.

Тля на сливен: как бороться природными способами

На първо място, много е важно да се борим с листни въшки, тъй като скоростта на възпроизвеждането им е светкавично. Ако не искате да прибягвате до радикални мерки и да използвате химически препарати, опитайте се да се отървете от насекомите с натурални съставки чрез популярните методи за контролиране на листни въшки на слива.

Така че, 10 метода за борба с листни въшки:

1. Вливане на чесън. За да го готвите, трябва да вземете 8-10 скилидки чесън и 5 литра хладка вода. Чесънът може да се смаже леко, ефектът ще бъде по-добър. Добавете го във водата и изчакайте 2 дни. След добавяне към кофата още 5 литра вода и обработка на слива (добре пръскане на листата).

2. Инфузия на пепел. За тази смес трябва да подготвите дървесна пепел (около 1 литър) и да я излеете с вода (10 литра). Да настояваш за целия ден. След добрата микса се щапете и добавете малко нарязан сапун за пране (5-7 грама). Полученият разтвор трябва да бъде напръскан с дърво.

3. Тютюн. Тютюнът се смята за един от най-добрите инструменти в борбата срещу вредителите в градината. Можете дори да използвате остатъците от цигари или да си купите сандвич от магазина. Няколко тютюневи преси трябва да се разреждат с вода и да се оставят да се варят за 24 часа. На следващия ден можете да започнете обработка на сливи от листни въшки

4. Вливане на коприва. За да направите това, се нуждаете от 1 кг коприва и 10 литра вода. Смесете го и го оставете да варя цяла нощ. На следващия ден започнете да унищожавате вредители.

5. Напълване на люспите на лук. За това съоръжение ще ви трябва 1 чаша черупка и една кофа леко затоплена вода. Смесва се и се оставя да се вари в продължение на 5 дни. След като изтече времето, е необходимо да се напрягате и веднага да започнете да обработвате.

6. Пресни краве мляко (10 литра) трябва да се разрежда с вода и веднага се поръсва със сливи.

7. Бутилка картофи, домат и фиданки от цветове (пресни) се изсипват с вода (7 литра) и се оставят да стоят няколко дни (и повече). След обилно третиране на дървото.

8. Сапунен разтвор на сапун за пране. Ще ви трябват керосин (100 мл), 50 г сапун (една четвърт от парче) и 10 литра загрята вода (вряща вода). Керосинът и сапунът се добавят към водата и се разбъркват до хомогенност, като се разрушат насекомите.

9. За тази цел инфузията ще се нуждае от конски киселец или по-скоро корени (300 g) и 10 литра вода. Всички се вари и се оставя да престои в продължение на 3-4 часа.

10. Вливане на лют червен пипер. На насекомите престава да харесва вкуса на сочна слива, трябва да се третира дървото с вливане на горчив пипер. За да направите това, вземете 6-7 литра вода и 8 ч.ч. пипер (то трябва да бъде нарязано на ситно). Семената на пиперта не трябва да се изхвърлят и се разбърква с пулпа във водата. За да се запази разтворът за дълго време и да се позволи на вредителите да се утаят отново, добавете малко сапун към инфузията.

И какво трябва да се лекува с афид на слива след цъфтежа? Този въпрос тревожи много, както опитни, така и начинаещи градинари. 15 дни след цъфтежа дървото трябва да се третира с наситен разтвор на сапун. И можете да използвате не само пералня сапун, но течен сапун.

Слабата концентрация на урея се използва от агрономи. 7 дни след края на цъфтежа, можете да използвате разтвор на вода и карбамид. Водата ще се нуждае от 10 литра, карбамид 50 грама.

Не бързайте и поръсете преди време. В края на краищата, вие искате да се отървете от листни въшки веднъж завинаги.

Как да се отървем от листни бадемови методи

В допълнение към факта, че има огромен брой рецепти за инфузии от естествени съставки, съществуват и начини, които могат да изплашат инвазията на насекоми. Знанието на нашите баби и пра-баби се предава на нас, така че нека да разберем как е възможно да се отървем от листни въшки на мивка безопасно за околната среда и самата дърво.

Методи за борба с листни въшки по народни методи:

1. Много градинари с опит са привлечени към градината си от калинка, тя е естествен враг на листни въшки.

2. Между сливите можете да засадите такова цвете като невен (фитонцидите на това растение ще потискат много видове вредители);

3. Тръстиката на слива трябва да се обработва с твърдо вещество или да се обвие с вретище (това е необходимо, за да се изплашат мравките, те са носители на листни въшки);

4. Много птици обичат много да ядат листни въшки, затова правете отпадъци за тях, като по този начин правят добро за животните и спасяват дървото от вредители.

Ако активно защитите дървото, той ще ви благодари с добра полза.

Химия в контрола на листни въшки на слива

Химическите вещества ще помогнат бързо и за дълъг период от време, за да се отървете от вредители като листни въшки. Има много начини и средства, но трябва да си спомните за основните предпазни мерки. Преди всичко трябва да носите специална защитна маска и дрехи. Дръжте ръцете си на ръкавици. Лекарството трябва да бъде насочено към дъното на листа (точно там, където се намира въжето).

Следните препарати, които ще разгледаме, се използват за внимателно напръскване. Те унищожават само листни въшки и полезни насекоми оцеляват.

Основните са:

1. Акаринът. Ще бъде необходимо за повторна употреба, тъй като не е много стабилна и се изпарява бързо. Ще трябва да разредете 3 ml от лекарството в 1 литър вода.

2. "Диметоат". Отнася се за класа на пестицидите. За 1 литър вода се нуждаете от 400 грама от лекарството.

Отровните лекарства са:

1. Kinmiks. Валидност до 3 седмици (може да е повече в зависимост от времето). Използвайте в съответствие с инструкциите и само прясно приготвени.

2. Inta-Vir. Той може да унищожи и лишеи и мравки. Строго е забранено да се пръска дървото по време на цъфтежа. Използвайте в съответствие с инструкциите.

В борбата срещу вредителите най-важното е да не пропускате моментът, когато листни въшки започват да ударят дървото. Важно е да отговорите навреме на признаци на увреждане на листата.

Share:
Comments