Ефективни упражнения на вибрационната платформа за

Вибрационна платформа - устройство, предназначено за борба с наднорменото тегло. Особеността на това оборудване е да се постигне бърз ефект с минимални усилия. Използвайте vibroplatformy - иновативен метод за намаляване на теглото. Но прилагането му предполага набор от правила и условия.

Ефективни упражнения на вибрационната платформа за отслабване

съдържание

 • Какво представлява вибриращата платформа?
 • Как действа тялото?
 • Какви са уроците на платформата за вибро?
 • Редовност и продължителност на обучението
 • Техника безопасности
 • Фитнес за отслабване
 • Злополука и противопоказания
 • Какво да комбинираме, за да постигнем максимални резултати?

Какво представлява вибриращата платформа?

Вибрационната платформа е биомеханично устройство, предназначено да коригира фигура и да формира спортна физика. Устройството принадлежи към категорията съвременни симулатори. Вибрационната платформа е предназначена за използване в домашни условия и във фитнес зали.

Оборудването в работно състояние генерира вибрации, които причиняват до четиридесет мускулни контракции на минута. Това условие гарантира ефективното изгаряне на мастни натрупвания. В същото време човек, използващ вибрационна платформа, не трябва да действа на собствените си мускули.

Устройството е направено под формата на малка платформа. За да се получи ефект, човек трябва да стои върху него за известно време. Платформата е във вибриращо състояние. Честотата на вибрациите достига 60 Hz. Това е достатъчно, за да се създадат колебания с амплитуда до 1 сантиметър.

Вибрационните платформи са разделени на две категории:

 1. Компактни стъпаловидни платформи без допълнителни устройства, с малка площ и тегло (обикновено такива устройства имат само един вид вибрации).
 2. Цялостни професионални платформи с набор от допълнителни устройства (разширители, перила, ръчни стелажи, контролен компютър, многофункционална програма).

Вибрационните платформи от първата категория се различават по бюджетна стойност. Такива устройства се препоръчват да се използват у дома. Втората категория включва скъпо оборудване, най-често използвано в спортните центрове.

Първоначално платформата за вибро беше предназначена за спортисти, подготвящи се за олимпийските игри, и космонавти за рехабилитация.

За да научите повече за принципа на стандартната виброформа и как изглежда, можете да гледате този видеоклип:

Как действа тялото?

Вибрационната платформа е предназначена да замени цялата група от упражнения и да намали продължителността на тренировката за отслабване. Необходимо е да застанете на включената платформа, да изберете желаната програма и да я стартирате. След това вибрацията, създадена от устройството, формира и разпространява вибрации в човешкото тяло.

Vibroplatform има сложен ефект върху тялото:

 • повишено свиване на мускулите и консумация на калории;
 • увеличава гъвкавостта на ставите;
 • хрущялната структура е подобрена;
 • корабите се разширяват;
 • кислородът активно обогатява тъканите;
 • подобрява кръвообращението;
 • Серотонинът и ендорфините се произвеждат активно.

Многостепенното въздействие на вибропластовете върху тялото не оказва максимално натоварване на сърцето.

Вибрацията причинява напрежение и отпускане на мускулите поради високата честота на вибрациите. Тялото реагира рефлексивно на вибрациите, така че мускулите се свиват без усилията на човек. Броят на разфасовките на минута е до две хиляди пъти.

За 10 минути от работата на симулатора можете да постигнете ефекта, който дава пълно обучение.

Какви са уроците на платформата за вибро?

Основната задача на платформата е премахване на мастните депа. В допълнение, устройството се бори срещу целулита и подобрява кожата. Ударът на устройството е насочен към проблемните области на фигурата. Периодична работа на симулатора:

 • стяга ханша;
 • намалява талията;
 • отпуска мускулите след други упражнения;
 • дава ефект на кардио.

Използването на вибриращата платформа нормализира състоянието на кожата:

 • кислородът, влизащ в органичните тъкани, благоприятно влияе върху цвета на кожата;
 • Колагенът, образуван по време на тренировка, увеличава еластичността на кожата;
 • повишеното кръвообращение ускорява регенерирането при получаване на различни наранявания.

Упражнението на симулатора активира метаболизма, което подобрява здравето. Органичните тъкани стават по-еластични, като по този начин ускоряват рехабилитацията на ранените.

Занятия на виброплатформе

Използването на вибрационната платформа предотвратява:

 • остеопороза;
 • мускулна атрофия;
 • натрупване на вредни елементи.

С редовните упражнения на симулатора, повишаване на силата и издръжливостта, метаболизмът се ускорява. По време на обучението се произвеждат хормони, които са отговорни за растежа и структурата на мускулите. Това има положителен ефект върху възстановяването на организма. Платформата прави хората по-активни и енергични. След упражнения тялото се отпуска, което подобрява настроението и намалява риска от депресия.

Редовност и продължителност на обучението

Изискванията за честотата на обучение на вибро платформата са стандартни. За да получите необходимия ефект, е достатъчно да тренирате 3 пъти седмично. Продължителността на един урок зависи от физическата подготовка на лицето:

 • началният етап е 10 минути;
 • средният стадий е 15 минути;
 • професионален етап - 30 минути.

Хората, които не са участвали в спорта преди, не се препоръчва незабавно да се провеждат дълги сесии за обучение.

Не можете да използвате симулатора ежедневно. Вибрационната платформа създава вибрации, които засягат вътрешните органи. При висока честота на обучение те могат да бъдат наранени.

Ако упражненията на вибро платформата са единственото спортно обучение, използвано за отслабване, след като сте получили ефекта, не можете да спрете да го използвате. Този симулатор премахва мастните депозити, но има минимален ефект върху мускулния растеж. Ако престанете да работите върху вибриращата платформа, излишното тегло ще се върне постепенно.

Техника безопасности

Вибрационна платформа - комплексно оборудване, чието използване изисква спазване на правилата за безопасност:

 • Необходимо е предварително да се направи медицински преглед, за да сте сигурни, че няма противопоказания;
 • Симулаторът е инсталиран строго в съответствие с инструкциите, следващата серия с него;
 • загряване и разтягане - задължителни действия преди използване на симулатора;
 • Преди да стигнете до платформата, тя се проверява в режим на готовност;
 • На краката трябва да са чорапи или обувки с тънка подметка (за хора с чувствителна кожа);
 • първото обучение не трябва да надвишава 10 минути, дори ако тялото не изпитва умора и напрежение;
 • правилната стойка на платформата предизвиква минимални колебания;
 • около симулатора трябва да има свободно пространство без предмети (предотвратява риска от случайно нараняване).

Когато посещавате фитнес зала, проверката на безопасността на симулатора и изучаването на неговата работа е отговорност на треньора. Използването на устройството без разрешение е забранено.

вибрираща платформа

Фитнес за отслабване

Използвайте vibroplatformy включва набор от упражнения, които засягат различни области на тялото. За тренировка с цялото тяло се използват следните упражнения:

 1. Стойте с половин огънати колене - краката се притискат плътно към повърхността на платформата, коленете се огъват под лек ъгъл, ръцете се държат от перилото (упражнения върху краката, гърба и бедрата).
 2. В изправено положение на пръстите на краката - краката са поставени прави, краката практически не докосват повърхността на платформата, пресата е в спокойно състояние (упражнения върху краката и гърба).
 3. В седнало положение се взима "лотос поза", гърбът е насочен към позицията на симулатора, ръцете хващат перилата отдолу (упражнения върху кръста, раменете и краката).
 4. В седнало положение с изтеглени крака, задните части се притискат към повърхността на платформата, гърбът се насочва към стойката на симулатора, ръцете хващат перилата отдолу, краката се изправя и са в спокойно състояние (упражнения за талията и краката).
 5. Поставен с половин огънат крак на платформата - на входа на симулатора е поставена позиция, единият крак в предната позиция е поставен на пода, вторият крак е наполовина огънат - на платформата са поставени ръце на перилата (упражнения върху корема, краката и пресата).
 6. Постоянно с единия крак на платформата - поема равномерно и изправено положение отстрани на симулатора, ръцете се поставят на талията, единият крак се изправя и се поставя на платформата (упражнение върху бедрата, пресата и стомаха).
 7. Заедно с платформата - при положение, че е наклонено на входа на симулатора, на платформата се поставя един крак в полу-огънато състояние, а второто - над него в права позиция, ръцете се разтягат по тялото, повдига се таза (упражнения върху наклонени мускули, крака и бедра).
 8. Поставяйки ръката си върху симулатора - седна на колене до платформата, едната ръка в предната позиция лежи на пода, а втората - в права позиция се поставя на платформата (упражнение върху раменете, ръцете и краката).
 9. Постоянни ръце на симулатора - застават на колене, ръцете се поставят в права линия на платформата (упражнения върху раменете, краката и ръцете).
 10. Планк - приема се стандартната поза за лицеви опори, стъпалата са поставени на платформата, ръцете са в права позиция (упражнения върху раменете, ръцете и гръбначните мускули).
 11. Легнете на симулатора - при положение, че е в легнало положение, стомахът трябва да е на платформата, краката се огъват и се издигат над задните части, ръцете се поставят на пода в полуобежно състояние (упражнения върху бедрата, гръдните мускули и пресата).
 12. Намира се до симулатора - при положение, че е на легнало положение на гърба, краката се поставят на платформата, се извършват таваните (упражнения върху пресата и бедрата).
 13. Повдигане на краката в изправено положение - Позиция на платформата е поставена настрани до стойката, едната ръка задържа парапета, а втората - се поставя на талията, краката се издига настрани (упражнения върху бедрата и гърба).
 14. Заставайки на симулатора с удължен крак, стоящото положение на платформата се приема с гръб към основния стълб, единият крак се простира напред в права позиция, ръцете държат перилата (упражнения върху раменете, врата и краката).

За всяко упражнение трябва да се разпределят от две до четири минути. На платформата не се препоръчва да се правят "push-ups" и "sit-ups".

За да научите за правилната техника за извършване на упражнения за различни цели на вибро платформата, можете да гледате този видеоклип:

Злополука и противопоказания

Вибрационната платформа се счита за най-нежния спортен симулатор. Но има редица противопоказания, които не отчитат коя, е възможно да причини вреда на здравето. Забранено е да се занимавате със симулатора:

 • по време на бременност (независимо от периода);
 • по време на кърмене;
 • използвайки изкуствени крайници.

Списъкът от заболявания, при които не може да се използва вибрационната платформа, се състои от:

 • захарен диабет;
 • остеопороза;
 • тумори;
 • кожни заболявания;
 • тромбоза;
 • камъни;
 • епилепсия;
 • заболявания на ретината.

Не се препоръчва да работите със симулатора в случай на обостряне на хронични заболявания. Преди да използвате вибриращата платформа, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Не можете да използвате симулатора, ако наскоро сте прехвърлили операция, сърдечен удар, инсулт или шунт.

Какво да комбинираме, за да постигнем максимални резултати?

Самото вибрационно платформа дава качествен отслабващ ефект. Но за да се запази резултатът, използването на симулатора трябва да се комбинира с общ набор от упражнения. За да се постигне максимален ефект от тренировката върху вибрационната платформа, трябва да се придружават от:

 • правилното хранене;
 • редовна физическа активност.

Спорт и питание

За мазнините депозити не се появи отново, този симулатор не се препоръчва да се използва като основен метод за намаляване на теглото. Продължителността и ефективността на резултата са пряко свързани с разнообразието от обучения.

Вибрационната платформа е ефективен симулатор за бърза загуба на тегло. Нейната употреба е придружена от комплекс от противопоказания. За да получите максимален ефект без да навредите на здравето си, на вибро платформата трябва да бъдете под наблюдение от обучител.

Share:
Comments