Основите на правилното хранене за отслабване

Правилното хранене за отслабванеПървият проблем на "домашната" душа е как да отслабнете, без да се отказвате от някое от ястията. Пълните хора търсят чудодейни лечения за отслабване, продължават да абсорбират безброй нездравословни храни или да седнат на експресни диети, които само временно премахват "излишъка" на фигурата. Но много малко хора наистина мислят за факта, че процесът на хранене определя целия живот и, най-важното, формата на тялото. Така че, ако я изградите, можете безопасно да обявявате безусловната си победа във войната за хармонията на фигурата.

Какво може и какво не може да бъде?

Така че решихме, че правилната диета за отслабване не е мит. И въпреки че мнозина твърдят, че не спасява затлъстяването (което всъщност е така, защото в този случай е необходимо да се съобразявате с терапевтичните диети), за да се отървете от няколко килограма, все още трябва да следвате правилния режим на диета.

Най-простото нещо е да ограничите наличието на мазнини, висококалорични храни във вашата диета. продукти, които пречат на загубата на тегло. Никой не може да откаже, например, от любимия сладолед или парче торта, но всичко това трябва да се използва в малки количества и от време на време. В идеалния случай вашата кулинарна слабост трябва да бъде последвана от серия от упражнения или само малка моторна дейност.

За правилното хранене за отслабване също е характерно за консумацията на калории. И тук, нищо трудно: с физическия труд трябва да се увеличи съдържанието на калории в продуктите, но не да се довежда до крайност. При умствената работа и съответно при заседнал труд е желателно да се използват малокалорийни ястия. За щастие, има много рецепти за най-вкусните ястия с диетична "ориентация". Така че можете и много трябва да се поглезите с вкусни и в същото време полезни ястия.

Много звезди на чуждестранното кино и света на модата имат една проста тайна: ако наистина искате да ядете, имате нужда от нещо за ядене с нещо светло и достатъчно задоволително.

527

Закуски могат да бъдат зеленчуци, плодове, marshmallow и т.н. На мястото на любимите ястия поставят своите заместители. Например, вместо заквасена сметана опитайте безмаслено кисело мляко, вместо сладолед - плодов лед, вместо бисквитна торта - плодова салата.

Примерите могат да доведат до безкраен брой! Това в началото всичко ще изглежда безсилно и вкусно. И тогава свиквате с усещането за лекота и свобода от желание за вкус и тялото ви няма да може вече да приема тежка храна.

В допълнение към коректността и калоричното съдържание на продуктите, трябва да се помни и броят на "клякания на масата". С други думи, колко пъти на ден ядете. Препоръчаното количество храна варира от три до пет пъти.

В допълнение към традиционната закуска, обяд, следобеден чай и вечеря можете да ядете нещо ненатрапчиво на празен ход по време на почивките и издърпване на глада: ябълка, круша, вафли с плодов пълнеж, лаваш ролка с пресни зеленчуци, варено месо и нискомаслено сирене.

Възможностите за закуски могат да бъдат събрани от диетични програми (не се налага да се придържате към цялата програма). Все пак трябва да се отбележи, че късните закуски, дори и най-лесните и най-полезни, все още вредят на "благосъстоянието" на стомаха и стомашно-чревния тракт като цяло. Ето защо "не яжте след седем" не е закон, а добра препоръка.

Препоръчително е да се придържате към правилната храна постоянно. Това не означава, че трябва постоянно да изоставяте нещо. Просто можете да включите няколко "свобода" във вашата балансирана диета: ще преодолеете психологическата бариера на забрана и няма да можете да упреквате себе си, че не ядете твърде много. Бъдете здрави и красиви!

Share:
Comments