Мога ли да отслабна, ако не ям след шест? прегледи на

В повечето съвременни диети, правилото "не яжте след шест" е подчертано в отделен ред. Независимо от това, не е необходимо да се отричате от вечерята. Е след 18:00 е възможно, но само продукти от решен списък.

12180804220_7541-300x219

За съжаление, съвременният човек яде около половината от дневната си диета яде вечер. Храненето след шест вечерта е естествена нужда на човешкото тяло. И както знаете, трябва да го слушате.

Становището на диетолог за диетата

"Настоявам, че трябва да вечеряме", казва ръководителят на Института по диететика и диетология Диетолог Михаил Гинзбург. "Това е присъщо за нашата природа, защото принадлежим към животни с вечерно ястие. Като отказваме да ядем вечер, рискуваме да нарушим хормоналния фон, нервната система и храносмилането. "

Освен това трябва да имате предвид биоритмите на всеки отделен човек. Хората, които рано лягат да седнат, могат да се хранят в 6 часа и да си лягат на 22-годишна възраст. Но какво ще кажете за "совите"? Диетичното правило оставя много въпроси.

Ако не можете да се откажете от вечеря, разработете за себе си специално по-късно меню на принципа "протеин плюс зеленчуци". Например зелена салата с морски дарове.

belki_i_ovoschi1

Не трябва да включва мазнини и висококалорични храни, а не сладки.

Какво можете да ядете след шест часа вечерта

  1. Няма сандвичи. Яжте една купа супа по-добре - без заквасена сметана, разбира се, защото е дебела. Още по-добре е да вечеряте с варена пилешка гърда със зеленчуци - това е вкусно, задоволително и здравословно за тялото.

  2. Не всички плодове могат да се ядат вечер. Това важи особено за бананите и гроздето - съдържат много фруктоза - захар. Не трябва да се използват ябълки в големи количества вечер: киселините, които се съдържат в тях, могат да раздразнят чревната лигавица.
  3. Не е необходимо да отказвате след шест години от макарони от твърда пшеница. Основното нещо - няма мазни сосове и колбаси! Те лесно могат да бъдат заменени със соев сос и същата варена гърда. В този случай получавате излишък от мазнини и калории с порядък по-малък.
  4. Комбинацията от сурови и термично обработени зеленчуци трябва да бъде от 2 до 3. Ако се разнасяте сутрин сурово - рискувате да получите киселини или проблеми с храносмилането.

Единственото условие е най-малко 4 часа преди лягане. Разчупете вечерята си в 2-3 малки парчета, за да поддържате ситост през цялата вечер. Ако е абсолютно непоносимо - закуска преди лягане нискомаслено кисело мляко без захар и изкуствени аромати.

Прочетете на:

  • Какво можете да ядете след шест
  • Какво да ядем през нощта, за да отслабнете
  • Колко калории имате нужда от един ден, за да отслабнете?
Share:
Comments