Laxative за загуба на тегло срещу трици

Друг полезен материал от сайта Pravda.ru. Диетологът съветва да се въздържат от вземане на лаксативи за отслабване и препоръчва по-активно да ядат трици.

Желанието да не надделяваме се преследва от повечето от нас. Но желанието да ядете всички деликатеси вечер след тежък ден и легнете на дивана много често печели първото. След такава "победа над себе си" ръката на мнозина достига за слабително. И какво мислят диетолозите за това.

"Използването на лаксативи за намаляване на теглото или за отслабване е напълно безсмислено", казва диетологът Михаил Баков. - Лаксативите нямат ефект върху абсорбирането на хранителни вещества. Ако се използват неконтролируемо, може да се развие спастичен колит - доста неприятно заболяване.

Опитайте се да направите друго. Първо, моля, имайте предвид, че вечерните ястия присъстват в ежедневието на повечето хора. Човекът е подреден така, че вечерта тялото му се опитва да съхранява енергия. Оттук и увеличаването на апетита през вечерните часове. На второ място, няма какво да се притеснявате, ако ще бъдете щастливи с лека и нискомаслена храна вечер.

Възстановяването от такова хранене не може да бъде, но настроението ще се подобри доста добре. Вечерният апетит може да намалее, ако се разхождате преди вечеря или се къпете. Той помага и за лека закуска преди хранене - например, грама 50-100 извара с чай и парче хляб от трици.

Между другото, въпреки че самите трици не се разделят и не се абсорбират от тялото, те са източник на диетични фибри. Първо, диетичните фибри задържат излишния холестерол в червата и, второ, нормализират действието на дебелото черво.

В триците също съдържат протеини, обаче, тяхната хранителна стойност в сравнение със същите протеини на млякото, малка. В трици и нишесте. Но там е много по-малко, отколкото в брашното. Ние не използваме трици под формата на независими ястия, но обогатяваме с трици хляб, зърнени храни, супи трябва да бъдат признати за много полезни за здравето и за поддържане на нормалното тегло. "

Наталия Шчекина

Share:
Comments