L-карнитин - мазнина горелка за намаляване на теглото

L-карнитинът е вещество, което се използва не само за изграждане на мускулна маса, но и за отслабване. Помага да се увеличи издръжливостта, устойчивостта на натоварване и общата енергия. Това, което определя ефекта на биоадтивацията, под каква форма се произвежда и как се приема, ще разберем по-нататък.

L-карнитин - мазнина горелка за намаляване на теглото

съдържание

 • Какво представлява това вещество?
 • Как може да помогне при отслабване?
 • Кога трябва да го взема?
 • Форми на освобождаване на вещество и начин на приложение
 • резултати
 • Странични ефекти
 • аналози
 • Видео: Жиросжигатель Л-карнитин

Какво представлява това вещество?

Левокарнитин или L-карнитин е вещество, свързано с витамини от група В. От химическа гледна точка това е азотсъдържащо съединение на аминокиселините лизин и метионин. Той се произвежда от човешкото тяло и се съдържа в тъканите на определени мускули и черен дроб. То е открито през 1905 г. от учените В. Гулевич и Р. Кримбърг, които го изваждали от мускулната тъкан.

Веществото насърчава ускоряването на метаболитните процеси и подпомага активността на коензим А, който е отговорен за окисляването на мастни киселини. Така че, тя се възприема като компонент, който изпълнява функцията на мазнина горелка.

За L-карнитин, произвеждан от тялото в достатъчни количества, трябва да обогатите диетата си с протеинови храни (извара, месо, риба) и да се придържате към балансирана диета.

Заслужава да се отбележи, че в спортната среда L-карнитинът е популярна форма на спортно хранене, която се приема за отслабване, изграждане на мускули и издръжливост.

Как може да помогне при отслабване?

Левокарнитинът е спечелил огромна популярност сред тези, които губят тегло поради такива свойства:

 • има положителен ефект върху нервната система и стабилизира психиката, която е много важна в процеса на отслабване, защото постоянната раздразнителност, която се дължи на хранителните ограничения, често причинява разстройство;
 • насърчава превръщането на мазнините в енергия, като не им позволява да бъдат депозирани на проблемни места;
 • предотвратява натрупването на млечна киселина в мускулите;
 • понижава холестерола;
 • увеличава производителността, така че обучението е интензивно, без да се чувствате прекалено тренирани;
 • поддържа нормално ниво на коензим А, което е изключително важно за енергийния метаболизъм;
 • потиска усещането за глад, което се увеличава след активно обучение;
 • ускорява метаболизма на протеините;
 • насърчава екскрецията на цитотоксични органични киселини и ксенобиотици от организма.

На физиологичното ниво веществото действа като "пожарникар", който хвърля мазни гориво в печката на метаболитните процеси. Така той изпълнява функцията на транзита на мастни киселини през мембраните на клетъчните митохондрии. В тях има "изгаряне" на мастни вещества и освобождаване на енергия.

Карнитинът се приема активно да изгаря мастни калории по време на тренировка.

Фитнес

Кога трябва да го взема?

Приемането на L-карнитин е важно както за професионалните спортисти, така и за начинаещите фитнес, но това е последното, което е важно да се вземе веществото, тъй като е трудно за тях да преструктурират обичайния режим.

Факт е, че редовните физически упражнения за намаляване на теглото изискват специална издръжливост, тъй като натоварването на сърдечно-съдовата система се увеличава. За да помогнете на неподготвения орган да се справи с големи физически и емоционални разходи, треньорите препоръчват приемането на L-карнитин.

Форми на освобождаване на вещество и начин на приложение

L-карнитинът се предлага в различни форми, така че всеки да може да избере точно вида на приложението, което му се подчинява:

 • Капсули или таблетки, Правилният прием на L-карнитин в тази форма се определя от инструкцията, която е прикрепена към всяко лекарство, в зависимост от съдържанието на активното вещество. Максималната доза е 3000 mg. Тя трябва да бъде разделена на порции и да се приема през деня. Като средство за отслабване се препоръчва приемането на 250-500 mg няколко пъти на ден. Професионалните спортисти трябва да пият 500-1500 mg веднъж преди тренировка.
 • течности, Това може да бъде концентриран сироп или слаб разтвор на L-карнитин. В тази форма веществото се приема независимо от приема на храна. Използва се в чиста форма, тъй като вече се продава готов. Под формата на сироп се приема за загуба на тегло от 5 ml три пъти дневно. Спортистите трябва да пият 15 ml за 20-30 минути преди началото на тренировката веднъж дневно.
 • прахове, Кристален продукт, който няма вкус и мирис, който се разтваря лесно във вода. Той се продава заедно с мерителна чаша, така че е удобно да се измери дозата. За отслабване прах трябва да се приема на 1 г на ден. Спортистите, които се готвят за състезания в подобрения режим, могат да вземат 9-15 грама на ден.
 • инжекции, Използва се в тази форма, ако по някаква причина не е възможна перорална употреба на веществото. 10% разтвор се инжектира директно във вената или мускула.

Намаляването на теглото, особено на начинаещите, се препоръчва да спазвате инструкциите на инструкторите относно приема на L-карнитин. Той е този, който ще може правилно да коригира дозата, като я взима според индивидуалните си показатели.

резултати

Струва си да се помни, че L-карнитинът е ефективен само при едновременно провеждане на обучения. Без физическо натоварване няма да има положителен резултат. Разбира се, това ще насърчи изгарянето на мазнините, но поради повишения апетит, ще трябва да увеличите количествата храна, така че целият ефект няма да се превърне в нищо.

Посочете точно колко килограма ще ви позволи да загубите биоадтивацията за месец или седмица е невъзможно, защото зависи от нивото на упражнения, хранене и здраве. По принцип може да се отбележи, че в комбинация с интензивно обучение 4 пъти седмично, L-карнитинът ви позволява да отслабнете с 2-3 размера на месец.

Отслабване с няколко размера

Препоръчва се да не се гледа на скалите, а на обемите, защото биоадитивът помага да се отървете от мастния слой.

Странични ефекти

Много от тях не следват правилната дозировка и режима на дозиране. В тази връзка апетитът се увеличава, тъй като левокарнитинът ускорява метаболизма. Тя също може да причини безсъние. Ако забележите този ефект от добавката, трябва просто да я вземете сутрин.

Ако след приемането на L-карнитин има слабост, гадене, главоболие, изпражнения, тогава имате симптоми на непоносимост към наркотици. То трябва незабавно да откаже да го приеме.

аналози

Аналозите на L-карнитин включват следните хранителни добавки:

 • Elkar, Продуктът се предлага като 20% сироп за вътрешно приемане. 5 ml от разтвора съдържа 1 g левокарнитин. Ускорява метаболизма, има анаболно и мастно разцепващо действие, нормализира метаболизма на мазнините и протеините, увеличава издръжливостта. Има странични ефекти, които могат да се проявят като чревна диспепсия, епигастриална болка, миастения гравис, алергии.
 • Карнитон, Произвежда се под формата на таблетки (в една опаковка - 20 бр.). Допълнителен източник на витамин В Повишава работната способност, укрепва психиката, подобрява тонуса на кръвоносните съдове и мускулите, намалява нивото на холестерола.
 • Karnif, Това е витамин В (витамин Bt) под формата на разтвор. Нормализира метаболизма на протеините и мазнините. Има анаболен ефект.
 • Нефрокарнит, Това решение за перорално приложение. Активното вещество е L-карнитин. Той коригира метаболитните процеси, активизира метаболизма на мазнините, повишава секрецията и ензимната активност на стомашните и чревните сокове, подобрява храносмилането на храната, намалява излишното телесно тегло.

Видео: Жиросжигатель Л-карнитин

Следният клип детайли защо веществото е необходимо за момичетата, за да отслабнете, под каква форма и как трябва да се вземат:

Така че L-карнитинът е безопасно вещество, чието използване не само позволява да отслабнете, но и да подобри общото състояние на тялото. Струва си да си спомним, че без физическо натоварване няма да работи както трябва. Личният треньор трябва да избере дозата и начина на приложение. За да избегнете странични ефекти, не се опитвайте сами да го направите.

Share:
Comments