Кои храни имат по-малко калории

За да отслабнете, не е нужно да гладувате. Можете да продължите да закуска, обяд, вечеря и дори да си позволите вкусно. Основното от всичко, което ви предлагаме, е да изберете правилните храни, т.е. тези, в които има по-малко мазнини, захар и брашно.

Вярно е, че това е малко по-трудно, отколкото да гладувате или да седнете в продължение на една седмица в зеленчукова супа, защото трябва да се научите как да броите калориите. Но защо да не овладеете този въпрос, ако сте като награда, ще научите как да управлявате теглото си?

Колкото по-малко блажено, толкова по-добре

Колкото по-малко брашно ядете, толкова по-тънка е фигурата ви. Дори едно маслено говеждо котлет със зеленчуци, така или иначе, е по-добре от хамбургер, защото се сервира без хляб. Всяко парче месо е по-светло и по-малко калорично, отколкото късчета или шницел в хляб. Десертът под формата на мус е винаги по-добър от тортата, в която слоевете тесто са замърсени с маслен крем.

Колкото по-малко захар, толкова по-добре

Простото кисело мляко винаги е по-добро от сладкия Ass. Зеленчуковият сок е по-добър от плодовия сок, защото плодовете съдържат много фруктоза. Част от бял хляб, пържена в тостера, съдържа по-малко калории, отколкото кок. Обичайната бяла извара е много по-полезна за фигурата, отколкото за сладките извара, в корицата от шоколад.

Колкото по-малко мазнини, толкова по-добре

Белите сосове с крем се превръщат в висококалорична бомба. Винаги е по-добре да изберете доматен сос, то не е толкова дебело. Месото, приготвено на скара, винаги е по-лесно да се приготви в тиган, защото грилът дава мазнината да се отцеди, освен това месото се приготвя без масло. Зеленчукова супа е винаги по-лека, отколкото приготвена върху месен бульон.

Ако бульонът се върне от хладилника с бели замръзнали острови от мазнини на повърхността, е по-добре да се даде на тези, които трябва да наддават на тегло. И пригответе си пържено първо ястие от зеленчуци с подправки.

Не се отказвайте от яденето, но винаги избирате тези ястия, които съдържат по-малко калории. Например:

Десертът Panna Kota с плодов сос съдържа 240 kcal

Част торта Наполеон 500 калории

Тънката пица "Маргарита" е приблизително 850 kcal

И в гъста пица с пеперони 1400 kcal

В чаша черно кафе без захар около 10 калории

И в капучино - 100 калории

Три ябълки 200 калории

 

И в шоколадната бара 500 калории

Винаги бъдете нащрек. И дори и да си почивате, не забравяйте това

Кървавата Мери - 120 калории

Сладкая Пина колада – 280 ккал

Share:
Comments