Каква е склонността към пълнота и как да се справим с нея

Тенденцията към пълнота е най-популярното извинение за момичетата да продължат да ядат хляб и да не правят нищо със себе си. Необходимо е само да започнете диета и да започнете да тренирате сутринта, тъй като един вътрешен вътрешен глас шепне: "Погледнете майка ми и бабата. Всички жени във вашето семейство са големи. Не можете да отслабнете. Не изтезавайте себе си. "

Но напредналите фитнес инструктори, както и Джилиан Майкълс, казват, че няма наклонност към пълнота. Има само отделни характеристики на метаболизма и генетично вграден вид фигура, но по никакъв начин не е задължение към такава възраст да се превърне в мазнина като майка и баба.

jennifer_lopez_bikini_3-450x622

Склонността към пълнота през очите на експерти по фитнес

Авторът на книгата "Отслабвам? Това е лесно! Изберете bodyflex »Галина Левитская дава един обективен индикатор, който може да се счита за знак за склонност към пълнота - това е така нареченият епигастричен ъгъл. За да го намерите и да разберете какво имате там с вкус, облечете бански, вземете два молива и отидете до огледалото.

Сега издърпайте корема, прикрепете моливите към долните ребра и ги свържете така, че ъгълът да изтече. Ако този ъгъл е остър, това е по-малко от 45 градуса (вече от ъгъла на масата), успокой се, нямате предразположеност. Ако ъгълът е прав или тъп (по-широк от ъгъла на масата), винаги ще бъдете малко по-големи от тези на тънките приятелки и колеги. Вярно е, че това не ви пречи да имате плосък стомах, стегнати бедра и дори много допринася за изграждането на красив мускулен релеф.

Блестящият или директният епигастриум е показател, че човек има тенденция да изгражда мускулна маса и дори показва фитнес тренировка. Да, вижте поне Дженифър Лопес. Определено има предразположение към пълнота, но е дебела ли? Разбира се, че не.

Що се отнася до семейната нагласа към пълнотата, прочутият треньор Джилиън Майкълс пише, че вината не е специален ген, а дълбоко вкоренени навици на недохранване и липса на традиция за спорт. Обективно обстоятелство, което предотвратява намирането на добра фигура, Джилиън Майкъл смята само за генетичен хипотиреоидизъм, но дори тази болест може да бъде лекувана от ендокринолог.

Между другото, Джилиън Майкълс веднъж беше дебела и успя да отслабне.

Какво да направите, ако е предразположението?

На първо място, разберете, че не всичко е толкова ужасно. Момичетата с "силна" физика са по-успешни във всички видове спортове, тичат по-бързо на кратки разстояния, могат да повдигат големи тежести на тежести и да не липсват естествена координация на движенията.

Спортните танци просто се създават за тях от самата природа. Както и "наказание" под формата на угоеното мастно тяло, ако пренебрегнат този спорт.

Предразположението към пълнота обикновено включва прекалено бърз отговор на тялото към прости въглехидрати. По правило дори и най-малката част от захарта причинява на такива хора скокове в кръвната глюкоза и "дивия" апетит. В същото време, най-склонни към пълнота са много любители на рула и шоколадови бонбони.

Какво трябва да направя? Основната грешка, която можете да направите, е да постигнете нереалистични, недостижими цели. Отслабване "на костите, строга диета и инвалидизираща фитнес ще ви донесе пълна разбивка на ендокринната система и разбивка. Така че не се опитвайте да станете тънки. Нека целта ви е тясно тяло и добро здраве, а не крехкост. Не забравяйте, например, Beyoncé. Тук към такива форми е необходимо да се стремим.

Втората точка е определението за така нареченото ниво на окисляване или колко бързо тялото абсорбира въглехидратите. Тестът е прост, а понякога и приятен. Резултатът от него ще помогне да се избере правилната диета.

2 часа преди лягане, яжте банан или шепа сладки сушени плодове. Отидете да спите. На следващата сутрин отговорете на въпроса: "Как спихте?". Ако всичко беше наред, кошмарите не те мъчиха, а ти не се събуди - въглехидратите се абсорбират бързо. Ако напротив - бавно и избухването на енергия се случи точно когато заспахте.

Хората с бърз метаболизъм на въглехидратите трябва да избягват всички сладки, с изключение на плодовете. Трябва да се избягват комплексните въглехидрати (захар, ролка, бял ориз). Вегетарианството не е подходящо за такива хора. Необходимо е да се преяжда малко и въглехидратите вече преминават по "веригата на гликогена" и се съхраняват под формата на мастни отлагания. Идеални диети за такива хора са зоната, средиземноморската диета, палео диетата или дори диетата South Beach или системата за отслабване Ducane.

Хората с бавен метаболизъм на въглехидратите могат да ядат на класическата хранителна пирамида (с хляб), като понижават общата калорична стойност. И "бавните оксиданти" са почти идеални вегетарианци.

Създаването на храна е приоритет за хората с тенденция към пълнота. Точно балансирана диета ще се отървете от "сладките въглехидрати пристрастяването" - вие ще бъдете добре нахранени, и престават да търсят постоянно вредни закуски. Ще добави само спорт. Тук експертите са единодушни - всички видове функционална подготовка, спринт бягане, танцуване активна, като Zumba или хип-хоп, а дори и пластмасова ивица е перфектен изграждане на тялото и правят възможно да не спечелят излишната мазнина. Опитайте, а след това оправданията, че семейната карма е развалена, няма да ви трябват повече.

Share:
Comments