Баня против целлюлита

Сред методите за борба с целулита днес, специална позиция се занимава с температурни процедури. Основното им предимство е активирането на кръвообращението, което прави разделянето на мастните клетки по-ефективно. Е, какво може да "разпръсне кръвта" по-добре от традиционната руска баня?

banya_protiv_cellulita

Високата температура, комбинирана с висока влажност, води до "дълбоко почистване" на кожата, разширявайки нейните пори и предизвиквайки "дишането". В същото време съседните мастни депозити се влияят от два фактора едновременно, което ускорява тяхното разделяне. Първият е значително повишен процент на кръвен поток, включително и на капилярно ниво. Вторият е достъпът на кислород, известен със своите окислителни свойства до мастната тъкан, до дълбоките слоеве на кожата. В резултат на това получаваме отличен дренаж, който работи много по-ефективно, отколкото при нормални температурни условия.

сауна_06

Ако желаете, посещението на банята може да се приравни с пълноправни процедури за коригиране на фигурата и много ефективно в нейните резултати. Има няколко метода за влияние върху проблемните области, използвани при високи температурни условия - можете да прочетете някои от тях по-долу.

1. "Пасивно" въздействие върху "проблемните" зони и тялото като цяло чрез прилагане на контрастни процедури. Целта на тази техника е активирането на кръвообращението, което, както е известно, е най-доброто антицелулитно лекарство. Във всяка от тези "вани сесии" трябва да бъдат поне три посещения в парната баня.

Първите две или три посещения на банята, след първото посещение в парната баня, трябва да бъдат придружени от топъл душ, след което е необходимо да останете в прохладна стая за 3-4 минути. Следващите две посещения в парната баня са придружени от хладен душ (за 10-15 секунди), след което трябва да се увиете в хавлия или хартия. По време на всички следващи посещения на банята, увеличете контакта със студената "дразнеща" - нанесете студено триене с кърпа, изплакнете със студена вода крака. Веднага след напускане на парната баня, използвайте студен душ - но не по-дълго от 10-15 секунди.

2. "Активна" техника с използване на масажен сол, която има за цел да разруши структурата на мастните отлагания, които са най-близо до кожата. Между другото, това също е отлично пилинг.

Всяко пътуване до банята трябва да се състои най-малко от две посещения в парната баня. Първият подход към парната баня се използва за общото затопляне на тялото. Въвеждайки за втори път, ние вземаме с нас ръкавица за масаж, морска или маса сол за грубо смилане. След като чакаме началото на изпотяване, навлажняваме ръкавицата, натопете я в сол и разтривайте зоните "проблем" последователно от горе до долу и от едната страна до другата. Продължителност - не повече от три минути, защото поради излагане на топлина и влага, кожата става уязвима. Продължителността на курса е не по-малко от 3-4 месеца.

Струва си да се има предвид - невъзможно е незабавно да се отървете от целулита с помощта на такива процедури (както наистина с помощта на повечето други). Пригответе се за това - да провеждате такива "вани" сесии, които се нуждаете поне веднъж седмично. За да посетите банята е за предпочитане на празен стомах и да се хранят не по-рано от 2-3 часа след процедурата. И, разбира се, не забравяйте за противопоказанията - туризмът в банята силно не се препоръчва за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

Термичните процедури сега се предлагат от всички спа-салони в Москва, но нищо не се сравнява с истинска руска баница - уникален феномен, който съществува от няколко столетия.

Share:
Comments