Модни бизнес прически за дълга коса

Бизнес прическата е незаменим елемент на модерния бизнес стил. До голяма степен се определя от кода за облекло, приет в това или онова дружество. Въпреки това, за цялото му разнообразие, такава прическа има общи задължителни качества - това е строгост, сдържаност и точност.

Бизнес прически за дълга коса, снимка

Опции за прически

Собствениците на дълга коса трябва да обърнат специално внимание на косата си, тъй като в много компании разхлабената дълга коса е абсолютно неприемлива. За щастие, модата за бизнес прически не се развива по-лошо от вечерта или ежедневието. Например, традиционният пакет може да бъде или висок, направен на върха, или много нисък, достигащ линията на врата. Формата му също може да бъде много разнообразна. Обърнете дългата опашка в свободен пакет и я поставете около основата под формата на кръгла буца (хоризонтален кик) или конус (вертикален пакет). Можете да направите сложна опция, ако съберете пакет от няколко връзки, преплетени.

Основното нещо в тази прическа е сдържаност и скромност, така че декоративните детайли трябва да се сведат до минимум. По-добре е пакетът да бъде фиксиран от филе и невидим, умело прикрит в косата ви. Изключение може да бъде само проста барета с черен, кафяв или сив цвят.

Друг много популярен вариант на бизнес прическа е косата стил под формата на "cockleshell": косата се събира на тилната част на главата, леко усукана по цялата дължина в лек турникет, а след това се увива под формата на черупки, така че краищата на нишки са скрити навътре. Тази версия на "черупката" изглежда много стриктна и сдържана и ако желаете, този стил на прическа може да бъде облекчен, ако оставите краищата на косата свободни и като че ли покривате "черупката" отгоре. Последният вариант, по правило, е фиксиран не само с фиби, но и с клип за коса.

Красиви бизнес прически могат да бъдат направени въз основа на "конната" опашка. Всъщност красиво събраната висока опашка, сама по себе си, вече е отлична възможност за провеждане на бизнес преговори. Но трябва да помним, че тя ще изглежда богата само с много висококачествено аксесоар (barrette или clip), така че жените често избират компромис, но най-естественият и елегантен вариант - те маскират опашната база със специално подбрана нишка коса.

Много строго, елегантно и спретнато изглежда коса, плетена в плитки. За бизнес прическа френският плик с всички разнообразие от варианти е идеално подходящ.

  1. Първо, френските палта са много практични, защото благодарение на много плътно тъкане перфектно поддържат формата си.
  2. На второ място, такива пигтейли ви позволяват да създавате красиви шарки и рисунки на главата си, правейки косата ви необичайна и много атрактивна.
  3. Трето, косата плетена в тази техника разкрива цялата си красота, защото "тъкането на главата" подчертава и подобрява естествения блясък и красивия цвят на косата.

Надяваме се, че ще намерите собствената си версия на бизнес прическата от нашата оферта.

Share:
Comments