Учените: сиренето повишава кръвното налягане

Учените от Лондонския медицински институт "Волфсън", след специален анализ, установиха значителна връзка между сиренето и високото кръвно налягане, отговорни за инфаркти, инсулти и редица други сериозни здравословни проблеми, които на свой ред причиняват хиляди преждевременни смъртни случаи всяка година.

Основният фактор, който позволява на продукта да повлияе на развитието на болести, е наличната сол в състава му в изненадващо високи концентрации. Експертите установиха, че нивото на солта в чедъра е по-високо от това на картофените чипове, докато плодовете, халоумите и други популярни видове на продукта по отношение на една и съща стойност и напълно надминават морската вода.

"В повечето случаи сиренето е пренаситен с мазнини, които по принцип с умерена консумация не увреждат човешкото здраве, но в комбинация с високи нива на сол, те стават опасни. Това допълнително изостря положението на хората, чието дневно хранене включва сирене ", казва професор по медицина Греъм Макгрегър.

Той добави: "През деня, на лицето се препоръчва използването на общо не повече от 6 грама сол. Следователно, за да се определи за себе си на максималния размер на сирене, което може да се консумира в продължение на 24 часа, трябва да се основава на неговия състав - толкова по-голяма солта в него, по-малкото трябва да бъде дневната норма ".Vot какво ниво на съдържание на сол в някои видове сирена (30 грама на продукта ): Рокфор - 1 д, халуми - 0.81 гр, фета - 0,76 грама по номер три намалената сирене високо морската вода, при същото съотношение е 0,75 грама в 30 мл сол.

"Резултатите от нашето проучване показват, че хората трябва да се откажат от сиренето. Просто всеки от нас трябва да ограничи използването му "- обясни ръководителят на института" Уолфсън "Катрин Дженър.

Share:
Comments