Учените са открили тайната на правилната диета

Учените са убедени, че са се доближили до разкриването на тайната на правилната диета. Според диетолозите компетентният избор на хранителната система се свързва с дълбоко разбиране на ендокринната система, специфичните особености на генетиката и психологията на всеки отделен човек. Това съотношение на тези три параметъра определя мястото на хранене в живота на хората.

Нехармоничната взаимозависимост на трите посочени компонента е свързана с преяждане. Учените разграничават три основни групи хора:

• тези, които поради недостатъчна секреция на определен хормон не се чувстват наситени,

• тези, които имат т.нар. "Гени на затлъстяване" и в резултат на това постоянно мислят за храната,

• тези, които след това са заглушили проблемите си.

Хората от всяка група реагират по различен начин на диети. Това заключение се прави след наблюдението на 75 доброволци, разделени на три групи. Експериментът се провежда за три месеца. След анализ на резултатите, учените разработиха своя собствена диета за всяка група.

Хората, които могат да бъдат назначени в първата група, лекарите препоръчват продукти, които помагат да се развият "правилните" хормони. По-специално, имаше наименовани протеинови продукти - риба и месо. Но хлябът и картофите ще трябва да бъдат изоставени.

За хората, които са склонни към затлъстяване, най-подходящата диета е "5: 2" - в рамките на пет дни калоричното съдържание трябва да бъде ограничено до 800 kcal, а останалите дни няма ограничения.

Специалистите по "Емоционални грехове" препоръчват социална подкрепа.

Share:
Comments