Sukrasit е предимството на универсална подсладител. как тя

Изключването на захар от диетата може да е необходимо поради редица причини - от признаци, свързани с редица заболявания (сред които диабетът води десетилетия), преди да решите по този начин да намалите приема на въглехидрати, защото искате да отслабнете.

И един от най-добрите синтетични подсладители е Sukrasit.

Каква е употребата на Sukrasita, от какво се състои и как да се използва правилно?

Основната съставка, която създава всъщност всички предимства на Sukrasit, е натриевият захарин, най-старият популярен подсладител (открит в края на 19 век), обозначен като опаковка за храни E954.

Но във всяка таблетка Sukrasit делът на захарина е само около 25%. Следващите най-важни компоненти са сода, която осигурява най-добрата връзка с храни и напитки (около 50%) и фумарова киселина (приблизително 10%), действаща като регулатор на киселинността (консервант).

Някои производители обогатяват основния състав на препарата с калций и витамини.

Често можете да видите Sukrasit под формата на таблетки, но също така се случва под формата на прах, сироп.

1 таблетка от лекарството е сравнима в нивото на постижение с помощта на сладост с 1 чаена лъжичка обикновена захар.

Изчисляването на максималната доза от употребата на Sukrasit (на пример за таблетки) се основава на разрешената норма на консумация на ден захарин - 0,005 g на 1 kg човешка маса.

При тегло 60 kg, дозата захарин ще бъде 0,3 g или 300 mg.

Като се има предвид, че 1 таблетка Sukrasita съдържа 0.02 грама захарин, един ден можете свободно да използвате до 15 таблетки.

Sukrasit под всякаква форма се разтваря напълно, смесва се с храна и напитки и освен това не се губи нито неговата полза, нито храносмилането, когато се комбинира с нещо горещо или студено (но в хладното се разтваря малко по-дълго).

Поради това може да се използва широко в ежедневното хранене - да се добави към чай или кафе, мляко на овесени ядки, готвене с него желе или готвене сладолед, можете дори да готвя с него сладкиши.

Много от тях отбелязват недостиг на Сукрасита, тъй като вкусът му е не само забележим в чиста форма, но и след смесване на лекарството с храна и напитки. Те го описват като "таблетка", "метал". Като цяло, тази алтернатива не е толкова позната на вкуса като захарно цвекло, и със сигурност не толкова изтънчена като тръстика.

Отчасти се продава Супрасит с аромати и добавки, създаващи "лимон", "ванилия" или "кремообразни" нюанси.

Ако обърнем внимание, да речем, на по-съществените характеристики на лекарството, които формират полезните му свойства, които на свой ред обясняват популярността му, ще се развие следната проста картина.

- Sukrasit има нулев гликемичен индекс, т.е. не е в състояние да повиши нивото на захар в кръвта, което е буквално жизненоважно и много полезно при захарен диабет;

"Сукрасит не съдържа въглехидрати, което означава, че не може да донесе нови калории в организма, което може да бъде от голямо значение не само за тези, които искат да загубят свръх тегло, но и за тези, които вече са го върнали на нормално ниво иска да "изгради" ново тяло чрез интензивно обучение.

Това всъщност изчерпва основното нещо, което може да се каже за ползите от Сукрасит.

Лекарството не се усвоява от тялото изобщо, не се усвоява и просто се отделя от него в урината след няколко часа след приложението и след 36-48 часа няма следи от неговото присъствие в тялото.

Как иначе е ползата от Sukrazit

Добавянето на Sukrasit към ежедневната диета несъмнено има и такава положителна страна, че дори при подходяща диагноза или при строга диета, е възможно да се сведат до минимум хранителните навици и предпочитания.

Известно е, че за разлика от традиционната захар, това лекарство няма разрушителен ефект върху зъбния емайл, който служи за превенция на много заболявания, включително кариес.

Но тези допълнителни положителни характеристики на лекарството не са изчерпани:

- в сравнение с други изкуствени подсладители, в Sukrasite съдържанието на канцерогенни вещества има тенденция към нула;

- има доказателства, че захаринът има бактерицидно действие, способно да устои на патогенни процеси с бактериологичен произход в храносмилателния тракт;

- поради съдържанието на сода, лекарството осигурява профилактика на киселини, както и подобрява изтеглянето на излишните течности от тялото.

Как се сравняват полезните свойства и вредата на Sukrazit?

По думите на диетолозите, вредата от Сукрасита, за съжаление, е неразривно свързана с неговите предимства.

Факт е, че както вече споменахме, тя не се абсорбира от тялото и само създава "илюзията за сладост".

Но човешкият мозък получава сладките импулси, съответстващи на нормалната употреба, и всички жизнени системи на тялото оправдано очакват прием на въглехидрати. Което, разбира се, с "биберон" Sukrasit не се очаква.

На този фон съществува апетит, който може да привлече още по-силно чувство за глад, така че изборът на сукратит като средство за намаляване на теглото за една красива фигура може да се постави под съмнение. Ако ги подсладите без никаква мярка - първо ще имате стрес със силно чувство за глад и на второ място, рискът от загуба на тегло от диетата е страхотен.

В тази връзка е силно препоръчително да използвате Sukrasit заедно с полезни, но съдържащи достатъчно въглехидрати продукти.

При често използване на празен стомах, вредата от Сукрасита се проявява в нарушението на храносмилателния тракт.

Какво друго може да е вредно за Sukrazit?

Според редица проучвания, които обаче не са получили пълно и единодушно одобрение от световната научна общност, Sukrasit е вероятно (и тази вероятност е по-висока, колкото повече употреба наркотици е склонна да го предостави), може да причини:

- отслабване на имунитета;

- влошаване на черния дроб;

- непълноценност на асимилацията на витамин Biotin (B7), отговорен за метаболизма на въглехидратите;

- обостряне на заболявания на жлъчния мехур;

- бъбречно заболяване (поради фумарова киселина и с продължителна употреба);

- развитие на хранителни алергични реакции.

Със сигурност ще има вреда от Сукрасит, когато се консумира със захар (и ако искате и можете да използвате обикновена захар - трябва да изчакате един ден или два преди да се изтегли наркотикът от тялото). Тази комбинация може да предизвика развитие на хипергликемия (повишени нива на кръвната глюкоза).

Тъй като тялото на детето от момента на неговото формиране в утробата е изключително чувствително към много хора, включително към синтетични вещества, употребата на супразит е противопоказана по време на бременност и кърмене.

Също така е нежелателно да се използва в следните случаи:

- възрастни хора;

- фенилкетонурия;

- по време на периода на възстановяване след операцията, тежки наранявания и сериозни заболявания.

Също така е по-добре да се откажете от Sukrasita на тези, които водят активен начин на живот с изобилие от спортни дейности.

Share:
Comments