Шоколадова диета

Шоколадовата диета е доста особена, но въпреки това тя е идеална за модерен ритъм на живот. След това ще ви разкажем по-подробно за характеристиките на шоколадовата диета и нейната диета.

Шоколадова диета

съдържание

  • Диета върху шоколада и неговите характеристики
  • Шоколадово меню

Шоколадова диета - за мнозина е парадокс, защото шоколадът е основната забрана за всяка диета! Въпреки това, това е вярно, шоколадовата диета съществува и е още по-ефективна.

Диета върху шоколада и неговите характеристики

Тази диета е подходяща за нормален млечен шоколад, можете да използвате шоколад с добавка на ядки, стафиди и т.н. Можете също така да използвате горчив шоколад, защото разликата в калоричното съдържание е доста малка. Съставът на шоколада включва естествени антиоксиданти и затова може да служи като защита на клетките на тялото. Но този бял шоколад не е подходящ за този тип диета, тъй като в състава му няма какаово масло. Също така, не използвайте шоколад със заместители на захарта. Заедно с това по време на храненето е по-добре да се въздържат от пиене на газирани напитки, тъй като те могат да предизвикат повишаване на апетита.

Сега няколко думи, които си заслужава да кажат резултатите от шоколадовата диета. Диетата на шоколада трае седем дни, а първите забележими резултати вече са видни на третия ден. Крайната загуба на тегло след завършването на такава диета ще бъде около 7 килограма. Активната загуба на тегло се постига поради липсата на сол в диетата. Такава диета ще бъде много ефективна в случаите, когато е необходимо бързо да се отървете от наднорменото тегло.

Шоколад

Шоколадово меню

Шоколадовата диета може да се наблюдава в продължение на 7 дни. Шоколадовата диета е с ниско съдържание на калории и следователно, в крайна сметка ще бъде възможно да се разчита на загуба на тегло. Въпреки това, по време на тази диета не трябва да бъдат подложени на висок физически стрес, тъй като това може да има много отрицателно въздействие върху общото здраве и може да доведе до изтощаване на тялото. Ако по време на такова хранене имаше замайване или просто започнахте да се чувствате зле, диетата трябваше да бъде спряна.

Шоколадовата диета е доста труден начин да се отървете от наднорменото тегло. С такава диета можете да ядете само сто грама шоколад на ден и нищо повече. Това количество шоколад може да се консумира в даден момент, но е по-добре да го разделите 2-3 пъти.

При всяко приемане на шоколад може да се консумира с чаша кафе без захар, но можете да добавите и нискомаслено мляко към кафе. Кафето повишава метаболизма в организма и по този начин насърчава загубата на тегло, а кафета се препоръчва и за други видове диети. За да утолите жаждата си, можете да пиете обикновена вода, но в малки количества.

И в заключение, трябва да се отбележи, че шоколадовата диета е много ефективен метод за отслабване за кратък период от време, но е подходящ само за хора, които нямат никакви здравословни проблеми. Повтарящият се курс на такава диета не може да бъде по-рано от един месец.

Share:
Comments