Предимствата на меда в пчелните пилета: правилата за

Медът е сладък и вискозен продукт с неограничен срок на годност. Произвежда се от пчели, обработващ прашец и нектар. Има десетки видове мед, разликата от които е следната: пчелна медена пита или изцедена от пчелни пилета. Също така, медът се различава в цветовете, от които е събран нектар.

Honeycomb е вид мед, който не е извлечен от восъчни пити, се яде с пчелни пити. Помислете колко полезен и вредни е медът в пчелните пити.

Възможно ли е да се яде пчелен мед от мед?

Специалистите, които се занимават с лечението на заболявания, използващи естествени методи и компоненти, препоръчват да се поглъщат дъвчещи пчелни пити. И за това има добре обоснована причина. Поради факта, че восъкът е в стомаха, той абсорбира натрупаната шлака и ги елиминира от човешкото тяло.

Голям брой погълнати пчелни пити в стомаха може да причини запек или трудна проходимост на една част от червата (кривина на червата). Първият може да бъде елиминиран независимо чрез лекарства и съответните действия. Обръщането на червата се елиминира само чрез операция, а ако не се лекува навреме, резултатът може да бъде смъртоносен.

Важно! Клетъчният мед не може да се консумира в големи количества, особено ако на дадено лице не е разрешено да използва восък или мед.

Заключение: восъкът от пчелните пити може да се консумира и това ще е от полза, но само в малки количества.

Положителните свойства на меда в пчелните пити

Можете да ядете мед с медена пита или да дъвчете и смучете меда, изплюйте восъка. Това се дължи на факта, че медът преди поглъщане е запечатан в клетките, всички полезни вещества се съхраняват в стерилно състояние.

В състава на пчелна пита има такива вещества:

1. витамини С и група В (В6, В9, В5, В2);

2. фруктоза и глюкозни съединения;

3. ензими, албуминоиди и фитонциди и пигменти;

4. Киселини:

● Оцет,

● кехлибарен,

● мравка,

● никотиновая,

● пантотенова,

● фолиевая;

5. много протеини и аминокиселинни връзки.

Хранителна стойност на пчелния мед (100 грама):

● 305 Kcalcal;

● 0.3 грама протеин;

● 82, 4 грама въглехидрати;

● 0 грама мазнини;

● 17,1 грама вода;

Клетъчният мед е богат на микроелементи, в този състав:

● Калций - 6 mg.

● Магнезий - 2 mg.

● Желязо - 0,42 мг.

● Фосфор — 4 мг.

● Натрий — 4 мг.

● Калий — 52 мг.

● Цинк — 0,22 мг.

Медът се абсорбира напълно от тялото, т.е. той дава 100% полезни вещества, които се превръщат в енергия. Поради това той е мощен асистент по време на специални умствени и физически усилия.

Дъвчещите восъчни клетки оказват положително влияние върху устната лигавица: спира възпалителния процес, подпомага излекуването на микроскопични рани, укрепва зъбния емайл, както и венците, почиства зъбите напълно от плаката, избелва ги.

Медът в пчелните пити също е полезен, защото е част от други продукти, произведени от пчели. Например, прополис действа чрез осигуряване на лечебни, антибактериални и противовъзпалителни действия. Нейната част в клетките е от пет до десет процента.

Медът има бактерициден ефект, ускорява обмена на минерални и химични вещества, подобрява бързото регенериране на тъканите, тонизира, има асептичен ефект. Той пречиства състава на кръвта, като понижава нивото на холестерола и отстранява токсините от тялото.

Ползите от мед в гребени в областта на медицината

Скъпата осигурява безценна помощ при справянето с респираторни, катарални и вирусни заболявания. Той живее и възстановява имунната система. Децата, които често използват мед от пчелна пита за храна, имат по-малка вероятност да се разболеят и има по-голяма вероятност да претърпят настинка.

Пчелните пити са полезни за устата, дъвчещите пчелни пити предотвратяват появата на стоматит, пародонтоза и гингивит.

Полезните страни имат широк спектър на действие, подпомагайки следните заболявания:

респираторен;

- туберкулоза,

— пневмония,

— бронхит,

— астма,

- гениантрит.

офталмологията;

— катаракта,

конюнктивит.

кардиологических;

- Недостатъчност на хемоглобина,

- хипотония и хипертония,

— анемия,

— тромбофлебит,

- атеросклероза.

при заболявания на нервната система;

- Депресия,

- стрес,

- Безсъние.

с проблеми на стомашно-чревния тракт;

— гастрит,

- диария,

- стомашна язва и язва на дванадесетопръстника,

— запор,

— колит.

ако черният дроб и бъбреците се провалят;

Проучванията показват, че медът ефективно се бори с развитието на раковите клетки, предотвратявайки такива ужасни онкологични заболявания като левкемия, рак на щитовидната жлеза, рак на ларингеята.

Този мед е приятен за дъвчене, той напълно замества дъвката, може да бъде спомагателен инструмент за онези, които спрат да пушат - облекчава жаждата за цигара и елиминира последствията от тази зависимост, като неприятна миризма и жълтеникавост на зъбите.

Дали пчелната пита е вредна?

Медът сам по себе си е много алергичен продукт, а за тези, които не знаят дали имат алергия към мед, си струва да бъдете нащрек. Резултатът от индивидуалната непоносимост може да бъде появата на обрив, недостиг на въздух, загуба на съзнание. Злоупотребата може да доведе до анафилактичен шок и дори смърт.

Тялото не усвоява восъка, затова е препоръчително да не се съдържат големи количества пчелни пити, в противен случай това ще бъде проблем, а не полза за храносмилателния тракт.

Особено сериозно противопоказание е захарен диабет. Въпреки че захарта в меда се отличава от захар от захарна тръстика, употребата в незамърсено количество и без знанието на лекуващия лекар е опасно.

Освен това, медената кухина не трябва да се яде, ако страдате от гастрит, панкреатит, улцерозна болест, холелитиаза или уролитиаза.

Не се препоръчва да се използва при много висока телесна температура.

Правилното използване на мед в пчелните пити

Медът в пчелна пита обикновено се продава вече нарязан на малки брузошки. Но често те са толкова големи, че не е възможно да се яде веднага. Ето защо е по-удобно и най-добре да изрежете меда на по-малки парчета, които се вписват в устата. След това просто ги вземете, поставете ги в устата си и дъвчете.

Някои за удобството на рязане zabrus - на върха на запечатаната пчелна пита. Но това не е необходимо. Това е в тази част на меда съдържа най-много полезни вещества и елементи за тялото.

Когато един човек дъвче мед гребени, той увеличава производството на стомашна секреция, благодарение на което храносмилателните и метаболитните процеси преминават по-добре. Дори лекарите съветват да заместят захарта с мед.

Как да изберем пчелна пита

Когато избирате този мед, трябва да погледнете клетъчните принтери. Необходимо е те да бъдат запечатани, ако не всички, тогава повечето, дори ако продуктът е нарязан на парчета.

Обърнете внимание! Цветът на пчелната пита трябва да е светложълт. Ако те са кафяви или имат тъмни нюанси, то вече е използвана медената пита. Много лекият цвят на пчелна пита показва, че те са съвсем нови. Можете да си купите такъв мед, но това ще бъде по-малко полезно.

Ако клетките са сухи, те са били съхранявани неправилно или прекалено дълго. Също така е по-добре да не купувате размразени пчелни пити поради факта, че по време на процеса на замразяване полезните свойства на меда се губят. Белите червеи също говорят за неправилно съхранение на продукта.

След като разгледахме всички предимства и недостатъци, може да се заключи, че има повече ползи от вреда, но има вреда, а преди да опитате мед от пчелен мед, внимателно се уверете, че нямате някое от горепосочените противопоказания.

Share:
Comments