Плодова диета

Към днешна дата една от най-популярните диети е диета за плодове и това не е случайно. Диетата върху плодовете има огромен брой ползи, които ние ще се опитаме да ви кажем по-нататък, както и предлагането на Вашата версия на диетата на плодовете за 3 и 10 дни.

плодовеПредимства на диетата с плодове

Няма чувство на глад

Всички знаем колко е трудно да контролирате глада си по време на диета. Предимството на диетата с плодове е, че с правилния подход към нея и с добре изработено меню ще можете да изключите чувството за глад и това вероятно е едно от основните предимства на диетата.

Настроение и летаргия

Често диетите, които използваме, засягат настроението ни. Недостатъчното количество съставки, необходими за тялото и постоянното недохранване, водят до намаляване на настроението, депресивни състояния и чувство на летаргия. Като правило, всички тези признаци не са присъщи на диетата на плодовете, защото плодовете са източник на витамин и с помощта на плодова диета, запълвате тялото си с огромно количество витамин, което повишава настроението и ви дава грижа за жизненост.

Почистване на тялото

С помощта на плодова диета можете да очистите червата и стомаха си и да се отървете от различни видове токсини. Това е полезно както за здравето, така и за отслабването, тъй като правилното функциониране на стомаха и червата ще допринесе директно за загуба на тегло.

Разходи за хранене

Разходите за диета за плодове, особено през лятото, ще бъдат значително по-ниски от другите видове диети.

Резултати от загуба на тегло

Що се отнася до резултатите, след това с помощта на диета за плодове можете да отслабнете до 7 килограма на седмица, в зависимост от характеристиките на тялото си.

Плодова диета за отслабване

Също така има различни разновидности на плодовите диети.

Фруктово-овощная диета

Диети за зеленчуци и плодове се основава на факта, че половината от диетата е предназначена за приемане на зеленчуци, а втората половина - за приема на плодове. Плодове и зеленчуци диета за отслабване е най-добрата диета опция през лятото, когато обхватът на двата вида на тези продукти е много голям.

Можете също така да опитате зеленчукова диета за отслабване.

Кефир и плодова диета

Кефир и плодова диета — отличный вариант для разгрузочных дней. Такой вариант отлично подходит для тех, кто хочет похудеть и разгрузить свой желудок и кишечник. Кефир очень питательный продукт, после употребления которого появляется чувство сытости.

Вино сирене и плодова диета

Вино сирене и плодова диета применяется в течение трёх дней. При этом, употребление творога может осуществляться как со свежими, так и с сухофруктами.

Диетата на млякото и плодовете

Друг вид плодова диета е млеко плодова диета, която също се използва в продължение на три дни.Части от плодовеВариант на плодова диета

Плодовата диета, чието меню предлагаме на вашето внимание, ще бъде изчислена за 3 и 7 дни.

Плодова диета за 3 дни

1 ден

Закуска: Средни плодове и чаша прясно;

Обяд: Салата от зеленчуци, можете да напълнете с малко количество растително масло;

Вечеря: Малка част от плодовата салата, можете да използвате кисело мляко без мазнина за пълнене.

2 ден

Закуска: Овесени люспи с нарязани сушени плодове;

Обяд: Печени зеленчуци;

Вечеря: Извара с ниско маслено мляко с нарязани плодове.

3-ти ден

Закуска: 3 средни портокала и чаша прясно изцеден сок;

Обяд: салата от домати, краставици, репички и билки;

Вечеря: Кефир и ябълки.

Плодова диета за една седмица

1-ви и 4-ти ден

Закуска: Фино нарязани ягоди с череши и 2 супени лъжици нискомаслена заквасена сметана, разбъркайте всичко това;

Обяд: Зеленчукова супа, плодова салата и плодов сок;

Вечеря: Салата от ягоди, малини и череши с десерт с ниско съдържание на мазнини.

2-ри и 5-ти ден

Закуска: Тост с мед и кисело мляко;

Обяд: Печено месо (200 гр.), Салата от: портокали, киви и ябълки;

Вечеря: Вино сирене с обезмаслени плодове.

3-ти ден

Препоръчва се този ден да се разтоварва.

6-ой и 7-ой дни

Закуска: Овесена каша с мляко и парчета плодове;

Обяд: Фурна от червено риба, изпечена в пещ;

Вечеря: Плодова салата.

Що се отнася до броя на плодовете, дневната им норма не трябва да бъде повече от един килограм, така че от това изчисление, да се набави броят на грамовете от тези или други плодове, с всяко хранене. От списъка на разрешените плодове трябва да се изключат: банани, дати, смокини и грозде.Плодова салатаПрепоръки относно диетата

Ако внезапно сте имали чувство на глад по време на диетата, тогава можете да спасите ситуацията с десерт или кисело мляко, разбира се, без мазнини. Ако усещането за глад не ви оставя, тогава е по-добре да спрете диетата.

Храната се приема 3 пъти на ден, но можете да направите така наречените закуски, един или два плода. Разбира се, желателно е да се избягват подобни закуски.

Що се отнася до соковете, всички те трябва да бъдат прясно изцедени от естествени плодове - това е точката на тяхното приемане. Закупените сокове съдържат консерванти и не са 100% естествени, които не биха били написани на опаковката от производителите, а консервантите оказват неблагоприятно влияние върху здравето ни и няма да повлияят на загубата на тегло.

Отделно, трябва да се споменава и за пиене. Когато използвате плодова диета, трябва да изпиете най-малко два литра чиста, неварена и безводна вода.

Share:
Comments